Thuis en stijl

Ontwerp van een tweekamerappartement: interessante ideeën (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke inwoner van een typisch hoog gebouw zoekt naar de beste optie voor het inrichten van een appartement, inclusief de aanwezigheid van persoonlijke ruimte en het gemak van de locatie in de kamer. Is het mogelijk om het in een gewoon tweekamerappartement te maken? Yes! Misschien, als de herontwikkeling creatief benadert. Ontwerp van een appartement met twee slaapkamers van 60 vierkante meter. - Dit is een breed veld voor fantasie en de implementatie van de meest moedige beslissingen.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-2


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-3

Elke herontwikkeling in een tweekamerappartement begint met een ontwerpproject.

Wat zijn de appartementen naar type gebouw en locatie van kamers?

Alle bestaande appartementen in hoge gebouwen, inclusief moderne, zijn op basis van de grootte in soorten verdeeld:

 • "Stalin" wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van hoge plafonds, terwijl het bruikbare gebied klein is. Kamers kunnen buiten de doos worden geplaatst. Type gebouw - twee of vier.
 • "Chroesjtsjov" is een klein appartement met een gecombineerde badkamer, doorloopwoonkamers. Type gebouw is vergelijkbaar met de vorige versie.
 • "Brezhnevka" - appartementen vergelijkbaar met Chroesjtsjov, alleen hier is de badkamer verdeeld en zijn de kamers iets groter van omvang.
 • "Nieuwe planning" - moderne appartementen met grote kamers: een keuken, gescheiden door 2 woonkamers, met een kinderkamer en een loggia.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-4


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-5


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-6

Het interieurontwerp van een tweekamerappartement wordt gekozen afhankelijk van de plaats waar de kamer zich bevindt. Door het type locatie van woonkamers zijn onderverdeeld in lineair, in deze appartementen, de ramen bevinden zich aan de ene kant, en de vesten - verschillende uitgangen venster openingen.

Op type voorziening zijn onderverdeeld in verschillende types:

 • Split.
 • Naast elkaar.
 • Afzonderlijke naast elkaar.
 • Gratis lay-out.

Van alle genoemde appartementen zijn paneelgebouwen met Chroesjtsjov in originele of moderne vorm vooral populair.

In huizen met een vrije lay-out wordt alles voorzien, beginnend bij de ondersteunende structuren, eindigend met partities. In alle andere gevallen moet u nadenken over het ontwerp van een tweekamerappartement zodat het aan de behoeften van alle huurders kan voldoen.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-9


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-10

Je kunt hier ook plannen op basis van je voorkeuren, maar daarvoor moet je de juiste machtigingen van de ontwikkelaar verkrijgen, als het project nog in aanbouw is - van het Bureau of Technical Institutes, anders kunnen sancties en boetes van de wet niet worden vermeden.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-11


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-12

Ontwerp ideeën voor een tweekamerappartement

Oude Sovjetgebouwen - een compleet verdriet voor hun eigenaars. Alle appartementen zijn gebouwd ten tijde van het patroon en vergelijkbaar met tweelingbroers. En in de reparatie zijn ze een zeer complex object, want een goed modern ontwerp houdt in:

 • Herontwikkeling, gekoppeld aan de vervanging van zwaargewicht schotten, wanden, deuropeningen en lichtere constructies.
 • De klassieke badkamer vervangen door een douchecabine om een ​​nuttige plek op te slaan in kleine appartementen met een gecombineerde badkamer.
 • Herontwikkeling van een klein appartement in een studio met zonering zonder het gebruik van omvangrijke structuren in scheidingswanden. Hier, als elementen voor visuele scheiding, worden spiegels gebruikt die meubels transformeren, die weinig ruimte innemen, maar tegelijkertijd verschillende functies uitvoeren.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-13


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-14


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-15

Hoe de woonkamer uit te rusten in een tweekamerappartement?

Het ontwerp van een tweekamerappartement is gepland voor reparatie of ervoor. Vooral in Chroesjtsjov, Stalin, waar de leefruimte hard ontbreekt. De hoofdtaak van een goed ontwerp is een visuele toename van de ruimte als gevolg van:

 1. Bestemmingsvloer. De indeling van de kamervloeren in verschillende kleuren, een scherm, decoratieve gordijnen.
 2. Kleurencombinatie. Het is heel belangrijk om de kleuren te kiezen en in evenwicht te brengen. Het is het beste om pastelkleuren te selecteren voor het ontwerp van de gang, kamer of slaapkamer van lineaire typen.
 3. Vals plafond. De installatie van meerlaagse structuren maakt niet alleen een stijlvol en modern ontwerpproject van een tweekamerappartement, maar vergroot ook visueel de standaardruimte in een klein appartement door het spel van licht op glanzende oppervlakken en spiegels.
 4. Licht ontwerp tweekamerappartement van 44 vierkante meter. Met het gebruik van decoratieve objecten, bijvoorbeeld, maken stijlvolle vazen, fotolijsten, licht textiel het ook mogelijk om de ruimte uit te breiden, zij het visueel.
 5. De weigering van de omvangrijke massieve Sovjetinrichting maakt het niet alleen mogelijk om een ​​kleine kamer uit te breiden voor huisvesting, maar ook om een ​​ultramodern ontwerp van een tweekamerappartement van Chroesjtsjov te creëren, waar, zoals u weet, er altijd onvoldoende ruimte is. Enorme meubels verstoppen ongewild de plek, terwijl de consument er maar weinig voordeel van heeft.
 6. Lighting. Het ontwerp van een klein tweekamerappartement kan niet alleen worden veredeld, maar ook worden verhoogd door goed geïnstalleerde verlichting. Succesvolle ontwerpideeën met het spel van licht zijn bevestigd.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-16


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-17


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-18

Als het doel van de reparatie niet alleen een interessant ontwerp is van de gang, slaapkamer, kinderkamer of woonkamer om in de stijl van een klassieker te leven, maar de combinatie van meerdere kamers tot een enkele ruimte, dan is een functionele zonering in dit geval de juiste beslissing.

 • De combinatie van een keuken en een eetkamer is een populaire trend in het ontwerp van een tweekamerappartement in een nieuw gebouw.
 • Gecombineerde woonkamer met een studeerkamer - een comfortabele kamer, als u verwacht dat u regelmatig gasten, bezoekers of studenten ontvangt.
 • Een slaapkamer verbonden met een kleedkamer is een modieuze en rationele oplossing bij het plannen van een tweekamerappartement.

Het herinrichten van het appartement voor een gezin is niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht, het belangrijkste is om accenten correct te plaatsen en de plannen te vertalen naar de realiteit.


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-19


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-20


dizajn-dvuhkomnatnoj-kvartiri-interesnie-idei-21-foto-21

Pin
Send
Share
Send
Send