Thuis en stijl

Phalaenopsis huis: tropische bloem in de stad (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Phalaenopsis wordt vertaald als "vlinder." En deze vlinder vloog naar ons van veraf. Het woont in Indonesië en de Filippijnse eilanden, Zuidoost-Azië en Nieuw-Guinea. Dit is een typische epifytische plant die geen stengel heeft, maar alleen de verdikte basis, waar water en voedingsstoffen zich ophopen.


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-2

Luchtwortels zijn in staat tot fotosynthese, het extraheren van voedingsstoffen voor de plant. Daarom zijn ze geplant in transparante speciale potten. Phalaenopsis bloemvormen op gebogen steeltjes, die een delicate bloeiwijze vormen - een borstel. Bloei is lang, omdat elke bloem bloeit geleidelijk, langzaam. En het kleurengamma is opvallend in zijn pracht en diversiteit.

Phalaenopsis thuis orchidee moet in omstandigheden zijn die tenminste gedeeltelijk op natuurlijke orchidee lijken. Alleen dan zal het rijkelijk bloeien en zich goed voelen. Dit is een wispelturige plant die een speciale benadering en houding ten opzichte van zichzelf vereist, omdat de natuurlijke omstandigheden waarin het leeft niet zo vaak voorkomen.

Het fokken van orchideeën is geen gemakkelijke taak, dus overweeg of het het waard is om deze schoonheid te kopen als je constant aan het werk bent of op zakenreis bent. Het zal enige moeite kosten om een ​​gezonde en sterke plant te laten groeien.


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-4


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-5

Phalaenopsis-variëteiten: bloemenwonder

De systematiek van deze exotische culturen is onstabiel en kan variëren. Orchid-verkopers maken een puinhoop die planten met verouderde namen te koop zet. Phalaenopsis-variëteiten hebben een verbazingwekkende variëteit en worden steeds populairder.

 • Sakura is een van de zachtste met een licht violet rand langs de rand van de bloem.
 • Schiller: bloeit in de winter met witte bloemen met paarse strepen.
 • Philadelphia: een natuurlijke hybride van zachtroze met een gevlekte onderlip.
 • Blauw: verzadigde kleur, vloeiend overgaand in halftonen, met witte randen.
 • Geel: heldere, kanariekleur van de bloem, in het midden waarvan framboosplonsen zijn verspreid.
 • Phalaenopsis Mix: een hybride rijk aan kleuren.
 • Mini: heeft een klein formaat en veel kleuren, kenmerkend voor andere variëteiten.

Natuurlijk is de lijst niet beperkt tot deze variëteiten. Als je goed kijkt naar de variëteit, vraag je je af hoe de natuur zo'n wonder zou kunnen creëren. Bloeiende phalaenopsis zien er echt uit als veelkleurige, fladderende vlinders.

We kiezen een plant die we meestal in bloemenwinkels zijn. Ja, er zijn online winkels met een rijk assortiment, maar als je in een andere stad woont, in welke vorm komt phalaenopsis dan naar je toe? Hoe u deze cultuur correct kiest:

 1. Inspecteer de plant zorgvuldig: hij moet er gezond uitzien met heldere en sappige bladeren en een ontluikende of bloeiende steel.
 2. De grond in de plant moet droog zijn, net als een blad onder de bloem.
 3. Bladeren zonder vlekken en groen.
 4. Luchtwortels van een groenachtige schaduw. Als ze bruin zijn, betekent dit dat de bloem met water is ingegoten, als ze grijs zijn, worden ze al een lange tijd niet bewaterd.


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-10


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-11

Hij houdt van phalaenopsis die water geeft met warm water (+ 30-35 graden), wat de omstandigheden imiteert waar hij vandaan kwam. Dus exotische schoonheid groener en bloeit meer magnifiek. Water door de grond moet vrij stromen, niet blijven hangen in de pot of in de pan. Hoe vaak moet water? De frequentie van irrigatie hangt af van de vochtigheid in de kamer.

De gebruikelijke vochtigheidsgraad in de appartementsplant verdraagt ​​goed. Maar als het erg droog is, kan het de groei beïnvloeden. Plaats een schoteltje met water of een bak met vochtige geëxpandeerde klei in de buurt, waardoor de kweek niet uitdroogt. De ruimte moet worden geventileerd, zodat warme of vochtige lucht niet stagneert in de kamer.

Juiste plant transplantatie

Phalaenopsis orchidee transplantatie thuis wordt eens in de 2-3 jaar uitgevoerd. Hoe phalaenopsis transplanteren? Overweeg dit proces in fasen:

 1. Pot pick doorschijnend, omdat in de luchtwortels van het proces van fotosynthese. Bovendien is het duidelijk dat de grond bevochtigd is.
 2. We voeren transplantatie uit tijdens de periode van actieve groei, maar niet tijdens de bloei. U hoeft de plant en tijdens de rustperiode niet te storen, anders zal hij het volgende jaar misschien niet bloeien.
 3. We transplanteren een orchidee in een nieuw substraat, bij voorkeur al klaar, gekocht in een bloemenwinkel. Het bestaat uit mos of turf, houtschors, houtskool, kiezels.
 4. Neem voorzichtig de orchidee van hun vroegere substraat, verwijder de oude of verrotte wortels met een schaar en plant ze in verse grond.
 5. We water geven en zetten een pot met een getransplanteerde orchidee op de plek waar de plant goed voelde.

De vraag hoe je phalaenopsis orchidee moet transplanteren, zal je niet in een impasse brengen.


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-12


falenopsis-domashnij-tropicheskij-cvetok-v-usloviyah-goroda-24-foto-2.jpeg">

Welke moeilijkheden ontstaan ​​tijdens de voortplanting?

Reproductie thuis wordt uitgevoerd met de hulp van "kinderen". Dit zijn kleine laterale processen die groeien als de bloei eindigt. De plant moet volwassen zijn en 4 grote bladeren hebben. Wel als de orchidee rustte, en het duurde 1,5 maand na de bloei.

Ziekten van phalaenopsis orchideeën kunnen worden toegeschreven aan onjuiste zorg. Phalaenopsis kan thuis pijn doen, omdat zijn leven heel anders is dan het leven in de tropen. Natuurlijk is de plant aangetast en ziekten: rot, bacteriële vlekken, anthracnose, fusarium.

Pin
Send
Share
Send
Send