Thuis en stijl

Pelargonium huis: een rel van kleuren in het interieur (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een plant afkomstig uit Zuid-Afrika veroverde het Europese continent al in de 16e eeuw. Pelargonium of geranium (dit is Geranium) is al lang onze favoriete binnen- en balkonplanten geworden.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-2

Het verspreidt zich snel over de hele wereld en wordt een van de meest populaire planten. Ze houden van geranium voor decoratieve, pretentieloze, eenvoudige reproductie en genezende eigenschappen. En er zijn zoveel soorten en variëteiten die iedereen kan kiezen op basis van hun smaak en kleur.

In de wereld is er geen coherente classificatie van pelargonium in groepen, soorten en variëteiten. Er zijn classificaties voorgesteld door verschillende fokkers, maar geen ervan kan perfect worden genoemd. Dit komt door het feit dat er in de afgelopen eeuw veel nieuwe variëteiten zijn gekweekt: dwerg- en bonte vormen, met tweekleurige en badstofbloemen.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-5


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-6

Meestal is pelargonium verdeeld in de volgende groepen:

 • Zone.
 • Klimop of balkon.
 • Grootbloemig (bloeiend) of koninklijk.
 • Angels.
 • De enigen.

Pelargonium geurig onderscheidt zich als een aparte groep, die niet mooi bloeit, maar wel bladeren heeft gesneden. In grotere mate kan het worden toegeschreven aan de decoratieve vormen. Maar deze indeling is voorwaardelijk, omdat geurende pelargoniums verschillende soorten bevatten.

De bonte geranium wordt beschouwd als een aparte groep, maar ook hier zijn klimop en geurende planten tussen deze planten. We maken kennis met de meest interessante variëteiten van deze algemene en pretentieloze kamercultuur. Dus presenteren we variaale pelargoniums.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-8


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-9

Royal Pelargonium: Blue Blood

De meest populaire is pelargonium, waarvan de variëteiten uniek en decoratief zijn. De grootbloemige koning pelargonium is een van de helderste en meest verfijnde vertegenwoordigers van de soort. Mooie golvende bloembladen en een bloemdiameter van 4-6 cm. Onderscheidt deze soort van andere bloeiende vormen. Misschien is dat waarom het de meest wispelturige en veeleisende groeicondities zijn:

 • na het rooten begint de bloei pas in het tweede jaar;
 • groeit niet in de open lucht, in voortuinen;
 • bloei duurt slechts 3-4 maanden;
 • in de winter moet het bij helder licht een temperatuur van + 11-13C hebben, anders bloeit de plant in de zomer niet;
 • de lente heeft een transplantatie, koorts en overvloedige watergift nodig.

Royal Pelargonium thuis vereist een speciale behandeling, hoewel de meeste andere soorten gemakkelijk te kweken zijn.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-10


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-11

Ivy Pelargonium: ampelachtige schoonheid

Afhangende, dunne, vertakte stelen laten je toe om deze plant te definiëren in de ampelachtige groep. Ilean pelargonium onderscheidt zich door een vlezig en glanzend blad dat lijkt op klimopblad. Bloemen vormen bloeiwijzen, paraplu's van verschillende kleuren: wit, roze of paars. Er zijn ongewone variëteiten met brons of bontblad.

De amberkleurige pelargonium ziet er het best uit in potten of hangende dozen. Hangende stelen eindigen met lange bloemstelen bedekt met bloemen, waaronder er zijn badstof vormen. Deze prachtige kamerbloem in de bedden groeit uit tot een stevig tapijt van kleurrijke struiken.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-12


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-13

Pelargonium geurig: geurig "Assepoester"

Het geurende aroma van de pelargonium is anders en wordt gebruikt voor de productie van geraniumolie. Als het blad wordt ingewreven, zal de smaak intenser worden. De lamina-plaat is sterk gesneden, daarom lijkt het niet op een plaat geranium. Hij bloeit bescheiden en struiken, die tot een meter groeien, verschillen niet bijzonder decoratief. Hoewel er aantrekkelijke variëteiten zijn, maar ook weer door de bladeren, niet door bloemen.

Het kan worden gebruikt als smaakmaker voor gerechten, voor de productie van dranken en snoep. De soort bevat ongeveer 100 variëteiten, die elk een speciale smaak hebben. En het is niet eng dat deze soort praktisch niet bloeit. Het belangrijkste is dat het geurige olie met verschillende smaken geeft.

Met zijn geschiedenis kan Pelargonium-tulp trots zijn op - in zijn schepping ligt het geheim. Hij bracht het in de kinderkamer Andrea (dit is een familie kwekerij in Boston). In 1966, gepresenteerd op de tentoonstelling als een nieuwe hybride. Maar velen beschouwen deze soort als slechts een mutatie, want zonder goede verzorging verliest het zijn sierkwaliteiten en wordt het hetzelfde als het gewone ooievaarsbekhuis.

Als je de eenvoudige zorgregels voor dit gewas volgt, zal het een goed verzorgde verschijning en een overvloedige bloei behagen en zal de teelt ervan plezierig worden.

Er zijn hier geen speciale geheimen, maar er zijn drie belangrijke manieren van reproductie.

graftage

De meest eenvoudige en betaalbare manier is enten. Stekken kunnen worden gesneden in maart-februari of juli-augustus. Gesneden stengels moeten 5-7 cm groot zijn met 2-3 bladeren.

Het wordt enigszins gedroogd (mag drogen, maar niet droog) en geplant in het substraat. Moet overvloedig water geven, maar moet niet worden afgedekt. Na ongeveer een maand zal het snijden wortel schieten en kan het in een afzonderlijke container worden geplant.

Je kunt het proces gewoon in het water zetten en een kleine plant met een wortelsysteem krijgen. Als je bang bent dat je huisdier geen wortels zal geven, voeg dan groeistimulerende middelen toe aan het water, bijvoorbeeld Kornevin.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-20


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-21

Hoe een plant te planten?

Pelargonium op traditionele wijze planten, zoals voor de meeste binnenculturen:

 • De bloempot moet passen bij de grootte van de plant.
 • Er zijn afvoergaten aan de onderkant zodat overtollig vocht in de pan stroomt.
 • Als u van plan bent om de plant opnieuw te rangschikken, is het beter om een ​​plastic bak te gebruiken voor het planten.
 • Pak de grond op: hij moet los zijn, goed afdrogen en organische stof bevatten. Het is beter om de goede kwaliteit primer te gebruiken.
 • Giet het grondmengsel in de pot, maak een gat in het midden voor de wortels.
 • Giet water in de uitsparing, plaats de wortels van de plant en bedek deze met aarde.
 • Zo geplant, zet de plant op zijn aangewezen plaats.
 • Als geranium niet lang bloeit, zoek dan een lichtere plek in het appartement.

Als de pot voor cultuur niet nieuw is, moet hij grondig worden gespoeld en gedesinfecteerd met een oplossing van kaliumpermanganaat. In zo'n pot kunnen bacteriën zitten die de plant die erin is geplant, kunnen infecteren.


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-22


pelargoniya-domashnyaya-bujstvo-krasok-v-interere-24-foto-23

De bloem-pelargonium is een unieke sier- en medische plant. Het zal heldere, verzadigde kleuren in huis brengen en de lucht van pathogene bacteriën verlichten. Het maakt je huis gezellig en groen, zonder een speciale relatie met jou te eisen. Misschien is dat de reden waarom schoonheid-geranium uit de vele ramen in de huizen gluren.

Pin
Send
Share
Send
Send