Thuis en stijl

Modern laminaat: kleuren, ideeën, functies (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Vloerbedekking is een belangrijk en belangrijk fragment van elke kamer. Het moet in harmonie zijn met het interne interieur van de kamer en het aanvullen.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-2

Laminaat is erg populair omdat het wordt gekenmerkt door goede duurzaamheid, lage kosten en een breed scala aan modellen. En de installatie is eenvoudig, zelfs voor onafhankelijke prestaties: het doorn-groef-slot creëert een monolithisch oppervlak zonder gaten en druppels.

De uitvinding van coating van dit type behoort tot de jaren '70. Zweden wordt beschouwd als het land van herkomst.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto.jpeg">


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-6

Het eerste laminaat kan niet ideaal worden genoemd, het had een aanzienlijke tekortkoming - het gebrek aan vochtbestendigheid. Zelfs bij een klein contact met vloeistof werd de coating opgeblazen, geborreld, enz. De moderne laminatieverbinding loste al deze problemen op.

Deze vloeroplegging wordt zowel in woonappartementen en huizen als in kantoorpanden, gebouwen met verhoogde belasting op de vloer gebruikt. Het is gemakkelijk om voor een dergelijk oppervlak te zorgen, bovendien vervaagt het niet zelfs in direct zonlicht.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-7


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-8

De belangrijkste voordelen van gelamineerd karton:

 • weerstand tegen verschillende invloeden;
 • hoge slijtvastheid;
 • vervaagt niet;
 • hittebestendigheid.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-9


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-10

Houd er echter rekening mee dat laminaat geen milieuvriendelijk materiaal is. De coating is een meerlaagse houten structuur, bestaande uit:

 • beschermende basis, waarvan de functie - bescherming tegen schade, vocht, vervorming;
 • lagen - dit zijn gemodificeerde houtstroken, die worden gekenmerkt door duurzaamheid, geluidsisolerende eigenschappen, bescherming van warmte;
 • decoratieve beplating, die wordt weergegeven door een laag van gegummeerd papierpatroon. Voert een esthetisch doel uit;
 • bovenste gelamineerd paneel, dat bestaat uit behandelde hars. Dient voor bescherming en verlenging van de levensduur.

Vochtbestendig en waterdicht laminaat - twee verschillende concepten. Waterdicht lamineren is vele malen duurder en efficiënter omdat het op plastic is gebaseerd.

Omdat de vloerenmarkt een rijke lijst van tintvariaties kent, geven kopers vaak de voorkeur aan het kiezen van de kleur van het laminaat.

Het is de schaduw van de vloer die de algemene sfeer van de kamer beïnvloedt en zelfs de psycho-emotionele toestand van een persoon. Daarom moet de keuze voor kleurenlaminaat opzettelijk en attent zijn. Benader deze taak op verantwoorde wijze.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-13


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-14

Verkeerde kleuren gebeuren niet, maar er zijn mislukte combinaties. Alleen in het geval van een kleurbalans wordt een winnend palet gevormd.

Algemene aanbevelingen over de kleurenkeuze:

 • het niveau van verlichting bepalen. Voor lichte kamers is dezelfde coating geschikt. Het zal microdeeltjes van vuil, stof, vlekken na het wassen verbergen;
 • de toon van de plint en het behang mag de toon van de vloer niet herhalen, want er zal een uniforme gesloten ruimte zijn. Als het behang licht is, is de coating twee of drie tonen donkerder;
 • bij het kiezen van een laminaat voor een klein appartement, worden geleid door een tint palet en textuur voor het hele gebied. Anders wordt de ruimte verkleind en verbroken. Als er een laag plafond is, gooit u de donkere vloer weg. Gebleekt laminaat is een geschikte optie.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-15


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-16

Hoe kies je de kleur van het laminaat voor de gang?

Deze zone is meestal geen verschillende ruime vierkante meter. In een dergelijk geval moeten expliciet gemarkeerde regels worden vermeden. Om het gebied visueel uit te breiden, legt u de coating van lichte kleuren (gelaagd eiken en gebleekt eiken) horizontaal. Je kunt ook borden van verschillende kleuren combineren.

De keuze van de kleurvariatie van het laminaat hangt af van twee voorwaarden: kleur en hout van het gesimuleerde ras. Oppervlaktecoating vertegenwoordigt allerlei waardevol hout: rozenhout, eikenkleur laminaat, askleur laminaat, kersenkleur laminaat, beukenkleur laminaat, bamboe, wenge kleurenlaminaat, etc. De tekening op het oppervlak van het bord is afgebeeld in strepen, massief of mozaïek.

Volgens de kleurprestaties is het canvas geclassificeerd:

 • licht;
 • donker;
 • rood.

Licht is een laminaat van gebleekte eik in kleur, goud, els, berk, iep, grenen, es, esdoorn, es, iep. Donkere varianten omvatten gebakken, donkere eik, walnoot, wengé, enz. Rood imiteert soorten als kersen, merbau, mahonie, enz.

Het eerste dat u moet beslissen, is het effect dat u moet bereiken:

 • lichte toon is een uitstekende reflector en ruimte-expander. Het creëert een gevoel van zuiverheid, luchtigheid, frisheid. Een dergelijke vloer reflecteert het licht visueel. Daarom zal zelfs een verduisterde kamer niet somber en saai lijken. Om een ​​rustige ruimte te creëren, combineert u een lichte afwerking met een ontwerp met een koude wand. Deze oplossing is geschikt voor ruimtes met veel natuurlijk licht;
 • donkere schaduw - stijl, adeldom, contrast. Deze optie vereist lichte muren, meubels, decor. Lichte accenten geven het interieur een uniciteit, elegantie en originaliteit. Maar vergeet niet dat het laminaat van donkere kleuren en de overvloed aan donkere tonen de indruk wekken van isolatie, duisternis, stelen volume. Deze optie is ideaal voor zonnige kamers.

Zwart laminaat in combinatie met wit meubilair is een moderne oplossing voor het creëren van een contrasterend interieur. Deze truc is van toepassing op de deur. Deze methode elimineert de redundantie, de immodatie van wit en het drama van zwart.


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-20


sovremennij-laminat-cveta-idei-osobennosti-25-foto-21

Ruimtekleurmodellering

De juiste combinatie van kleurenlaminaat en meubilair transformeert, decoreert, plaatst de nodige accenten. Om ervoor te zorgen dat het meubilair niet samenvloeit met de vloer, kiest u een coating die donkerder of juist lichter is. Een helder tapijt zorgt voor dynamiek en levendigheid.

De heldere kleuren van de vloer kalmeren, kalm. Gebruik ze in de slaapkamer, badkamer. Diepe donkere kleuren vormen een gesprek, moedigt activiteit aan. Het is geschikt voor eten, keuken, woonkamer. Het rode gelamineerde oppervlak vult zich met energie, geeft levendigheid, activeert mentale activiteit. Dit is de ideale optie voor kantoor, kantoor.

Pin
Send
Share
Send
Send