Thuis en stijl

Glazen vloer: een prachtige toevoeging van moderne appartementen (35 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Met glas in de kamer kunt u het meest moderne, ongewone interieur creëren. Transparante composities zijn geschikt in een residentieel gebouw en in een kantoorruimte. Het blijft alleen maar om het basis interieurconcept te bepalen en een geschikte glazen vloer te kiezen.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto.jpeg">


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-2

De voordelen van glasontwerpen

Glas zelf ziet er interessant uit in elk interieur. Het materiaal stelt u in staat om interessante details te creëren die in de toekomst de meest complexe constructie in luxe appartementen kunnen worden of een beknopte toevoeging in een compact appartement.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-3


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-4

De glazen vloer in het appartement zal elke ruimte visueel uitbreiden. Het doordachte ontwerp maakt het mogelijk om binnenshuis een gevoel van gewichtloos zwevend in de lucht te creëren.

Tegenwoordig zijn transparante glazen vloeren, aangevuld met verlichting van LED's of fluorescentielampen, bijzonder populair. Met deze techniek kan zelfs een bescheiden glaspad of een klein mozaïekvenster veranderen in een prachtige compositie. In sommige gevallen spelen dergelijke lichtlocaties de rol van een extra lichtbron.

Om te begrijpen wat ontwerpideeën echt in de realiteit vertalen en welke ideeën moeten worden opgegeven, moet u zorgvuldig begrijpen wat het ontwerp zelf is. Het belangrijkste element is een stabiele basis, die verantwoordelijk is voor de sterkte en betrouwbaarheid van de gemonteerde vloer.

Experts raden het gebruik van triplex aan - een samenstelling met drie lagen waarvan elke laag meer dan 7 mm is. Lagen worden gecombineerd tot een enkel doek met een polymeerfilm. Gebruik in sommige gevallen het zogenaamde gelaagde glas. Dit is een gehard materiaal dat is bedekt met een indrukwekkende laag polymeer. Holle glasmicrosferen geven sterke punten aan het product.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-9


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-10

Gelaagd glas is helemaal niet onderhevig aan snijden. Produceer producten door te gieten, waardoor de elementen een vooraf ontworpen vorm en grootte krijgen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en de voorkeur te geven aan dit materiaal. Als metingen van het gebied onder de toekomstige glazen vloer niet correct zijn, zal het niet mogelijk zijn om op zijn plaats te passen.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-11


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-12

Redelijke besparingen

Om te besparen op de kwaliteit van het materiaal is sterk ongewenst. Het is beter om het ontwerp zelf te verminderen, de belangrijkste punten in het interieur opnieuw te spelen en zo te besparen.

Gesteld dat de vloer van de glaselementen een puur decoratieve rol kan spelen. In feite is het originele ontwerp zeer functioneel. Afhankelijk van de grootte, configuratie van kleuroplossingen, is de aanwezigheid van hulpattributen en de functionaliteit ervan afhankelijk.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-15


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-16

Soorten glazen vloeren:

 • Het venster is een element, populair in chalets of appartementen met meerdere verdiepingen. De gebruikelijke transparante opening, nobel versierd met laconieke accessoires, speelt letterlijk de rol van een raam. Het enige verschil is dat een dergelijke nis, die fungeert als een verbindingselement tussen verdiepingen, niet een verticale, maar een horizontale positie inneemt;
 • De overlapping tussen de vloeren is een architecturale delicatesse, die zelden in appartementen wordt gevonden, maar die een effectief aanvulling vormt op luxe privébezit. In feite neemt het ontwerp de positie aan en speelt het de rol van een venster, maar het ziet er veel groter en interessanter uit. Transparante vloeren proberen meestal interessant te decoreren, gegeven het algemene interieuridee. Ze vormen bijvoorbeeld een echt aquarium in glazen vides of creëren een ruimte-installatie met ongebruikelijke verlichting;
 • Een vloer met een complexe decoratieve compositie is een ontwerp dat ervoor zorgt dat de ruimte een specifieke stilistische kleur krijgt. Soms zijn glazen elementen zo gedecoreerd dat de lichtheid en kwetsbaarheid van glas verdwijnen en wordt het venster de bodem van complexe textuurinstallaties;
 • Glazen podium - een ontwerp dat uitsteekt boven het algemene doek van de vloer. Het kan zeer complex en textuur zijn door het gebruik van decoratieve hulpelementen of om de "gouden standaards" van minimalisme en beknopte terughoudendheid te identificeren. Een verlichte glazen vloer in de vorm van een podium is een "klassiek" attribuut in filmstudio's, nachtclubs en verschillende entertainmentcomplexen. Het kan er echter vrij organisch uitzien in een eenvoudig appartement.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-17


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-18

Er is een ander beeld - het glazen paneel op de vloer, gepresenteerd als afwerkmateriaal voor afwerking. Gebruik meestal een ondoorzichtig canvas, niet beladen met decoratieve elementen. Glasblokken die worden gebruikt op dezelfde manier als andere afwerkingsmaterialen, vormen een enkele coating.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-19


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-2.jpeg">

Decoratieve composities: creatief en raffinement op de achtergrond van spookachtige fragiliteit

Door de transparantie van het basismateriaal kunt u maximaal experimenteren. De eenvoudigste optie om de ruimte te verfijnen, is een transparante vloer die bijna het volledige oppervlak van de kamer beslaat. De volgende elementen kunnen onder het volledig transparante glas worden geplaatst:

 • Keramische tegels;
 • Patroonmaterialen of volumetrische installaties;
 • De samenstelling van rivierstenen en kiezels;
 • Creëer een surrealistisch decor van gebroken glas, originele accessoires, gecombineerd met de belangrijkste binnenkamer;
 • Plaats zand of imiteer een ander soort aarde, creëer de illusie van natuurlijke dekking;
 • Creëer een prachtig aquarium met echte vissen, spectaculaire algen en een goede inrichting.

Zulke composities zijn gunstig om in kleine kamers te creëren. Bijvoorbeeld in de badkamer. De materialen hebben een minimum nodig en het effect overtreft alle verwachtingen. Bovendien zijn glas, tegels, mariene elementen, attributen van water en dierlijke motieven altijd organisch passend in de atmosfeer van de badkamer.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-20


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-21

Niches in de vloer

Nog goedkoper om een ​​nis in de vloer te creëren. Aan de ene kant zijn miniatuurramen stilistisch veel moeilijker te verslaan. Het is niet altijd mogelijk om met behulp van het decor een idee over te brengen zonder de stick ermee te buigen.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-22


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-23

Aan de andere kant, met een minimale hoeveelheid materialen en decoratieve attributen, kunt u een uniek element creëren in een modern appartement. Zelfs in de kleinste appartementen is er een nis voor een exclusieve installatie.

Mariene thema's voor het decoreren van nissen (zowel aan de muur als op de vloer) zijn zeer gewild. Om een ​​volwaardig aquarium met prachtige levende vissen en algen te ontwerpen, moet je veel moeite, geld en je eigen verbeeldingskracht investeren.

Als de wens om een ​​glazen vloer te maken niet wordt geassocieerd met financiële vrijheid of de wens om de huisruimte te uitgebreid te versieren, is er altijd een mogelijkheid om een ​​uiterst eenvoudige en handige optie te kiezen. U kunt bijvoorbeeld een mozaïekvloer maken die het geselecteerde gebied met heldere glazen details siert.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-30


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-31

Om het glas uitgesproken decoratieve kwaliteiten te geven, is het gebruik gemaakt van de volgende technologieën:

 • Zandstralen is een proces dat het mogelijk maakt om originele tekeningen op glas te vormen, die er uiteindelijk uitzien als delicate gravures;
 • Matten - het glas een nobele saaiheid geven of de vorming van een specifiek patroon door individuele stukken van het canvas te matteren;
 • Ets - decoratieve elementen en patronen aanbrengen met behulp van speciale chemische oplossingen;
 • Malirovaniya - warmtebehandeling van glasplaten om het element een speciale vorm te geven.

Glasdoek, gedecoreerd met zeefdrukafbeeldingen, filmstencils, speciale kleuren en andere methoden, ziet er op zich spectaculair en aantrekkelijk uit. Ongeacht het oorspronkelijke idee om een ​​glazen vloer te maken, dit kenmerk geeft het hele huis een speciale glans en charme. Elke kamer zal worden getransformeerd en zal er veel indrukwekkender uitzien.


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-32


steklyannij-pol-iziskannoe-dopolnenie-sovremennih-apartamentov-35-foto-33

Pin
Send
Share
Send
Send