Thuis en stijl

Whitewashing the ceiling doe het zelf: technologische kenmerken

Pin
Send
Share
Send
Send


Vaak wordt dit type plafondcoating als verouderd beschouwd, maar het is het meest milieuvriendelijke, natuurlijke materiaal dat in staat is om lang een frisse uitstraling te behouden. En de goedkoopste.

De kwaliteit van de aangebrachte kalklaag hangt van verschillende factoren af: het oppervlak moet zijn:

 • perfect glad;
 • enigszins ruw;
 • bij voorkeur strikt horizontaal;
 • zonder hiaten en hiaten.

Eerst wordt het plafond gereinigd van de oude kalk. Om dit te doen, moet het worden bevochtigd met water (u kunt een spray gebruiken), wacht een beetje. Het verwijderen van kalk uit het plafond is handig om te doen met een spatel. Om ervoor te zorgen dat er niets op de vloer valt, is het handig om een ​​speciaal gereedschap te gebruiken - een spatel met een bad (er wordt nat gips in gegoten).

Het plafond kan eenvoudig worden weggespoeld met water en er wordt een kleine hoeveelheid zeep aan toegevoegd, vooral als de oude kalk al geel gekleurd en gekleurd is.

Als je alles perfect wilt doen, kun je na het schoonmaken het oppervlak afvegen en afdekken met een laag PVA, dit zal de hechting van het oppervlak met gips doen toenemen.

Als het plafond witgekalkt is in de badkamer, moet het oppervlak worden behandeld met antischimmelmiddel. Het is raadzaam om dit in de keuken en in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid te doen.

Als u van plan bent om het plafond grondig uit te lijnen, is het beter om een ​​valk te nemen - een hulpmiddel voor het aanbrengen van stopverf. Dit is een schild met een handvat, gebruikt voor het aanbrengen van gips.

Stopverf moet zo worden genomen dat het zich in het midden van de valk bevindt en een laag van maximaal 7-10 mm opleggen. De putty stopverf wordt dan geëgaliseerd met behulp van een regel, een stalen troffelmachine zal ook doen: ze moeten soepel, zonder radicale inspanningen, golvende lijnen maken, periodiek het overtollige gips verwijderen dat wegloopt. Daarna kunt u een speciaal gereedschap gebruiken om het oppervlak voor te bereiden voor het aanbrengen van de afwerkingslaag - het oppervlak wordt enigszins ruw, wat bijdraagt ​​aan een betere vorming van de afwerkingslaag. Voor dit doel kunt u schuurpapier gebruiken, het moet in een kleine rol worden gerold en het oppervlak bewerken. De rol moet geleidelijk draaien om zijn stopverf te verstoppen.

Manieren om het plafond te bleken worden bepaald door het gebruikte materiaal, om de witheid en frisheid van het plafond te geven, kunt u gebruiken:

 • kalk;
 • krijt;
 • verf op waterbasis.

Alle drie methoden van witwassen zijn vrij economisch, gemakkelijk (relatief) in uitvoering en geven een goed resultaat. Al dit werk kan worden toevertrouwd aan specialisten, maar het plafond witwassen met eigen handen zal een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen en ervaring bieden bij het zelfstandig oplossen van huisproblemen.

Voordat u gaat werken, moet u zorgen voor de veiligheid van meubels en muren - als u geen algemene reparatie van de kamer plant. Dit is een erg vies soort werk, dus het is belangrijk om na te denken over hoe je de kalk van het plafond kunt verwijderen en het wit te kuisen, zonder al het andere met krijt te bedekken.

Voor het werk gebruikt gezuiverd krijt, getest en geschikt voor gebruik in woningen. Eerst moet je een oplossing voorbereiden. Bij 5 liter warm water heb je nodig:

 • ongeveer 2,5 kg krijt
 • lijm voor schrijnwerkerij - 30 g

Eerst wordt het kalkmengsel bereid, daarvoor heb je nodig:

 • gehydrateerde kalk - 3 kg;
 • zout 100 gram;
 • aluminium aluin;
 • blauwe of kleurpigmenten;
 • 10 liter water.

Als het plafond bedekt is met kalkachtige kalk, is het probleem van het verwijderen van de kalk van het plafond eenvoudig opgelost: het wordt weggespoeld met een borstel, het gewassen oppervlak wordt afgeveegd met een doek. Daarna moet je het plafond laten drogen en het wassen met warm water met zeep.

Als je het plafond wilt opfrissen, wat niet gedoucht en goed gedaan is, dan kun je gewoon het plafond op de oude kalk witkoken. Je kunt het vooraf stofzuigen om stof te verwijderen, of erover wandelen met een natte borstel - daarna moet het drogen.

Dit is een universele optie voor elke kamer. Om te begrijpen hoe u het plafond na het witwassen moet schilderen, volstaat het om vertrouwd te raken met de algemene regels voor het uitvoeren van dit werk (het reinigen van de kalk uit het plafond, uitlijnen, de naden verzegelen en oneffenheden), maar het oppervlak moet eerst worden geprepareerd.

Als je echt tijd wilt besparen, is er niets anders over dan het plafond beschilderen met verf op waterbasis op whitewash. Een dergelijke snelle methode kan echter alleen worden gebruikt op een dun laagje oud pleisterwerk. Als de oude coating in meerdere lagen is aangebracht, bijgewerkt, moet u deze vervagen.

Pin
Send
Share
Send
Send