Thuis en stijl

Maart trappen in het interieur: eenvoud en beknoptheid (29 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Dergelijke ladders kennen we al van jongs af aan. Ze zijn immers geïnstalleerd in alle ingangen van appartementsgebouwen. De marcherende ladders hebben hun naam gekregen van het woord 'maart', dat in de constructiesfeer een deel van de ladder aangeeft van het lagere platform naar het hogere platform.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-2

In het eenvoudigste geval, volgens het ontwerp, vertegenwoordigen dergelijke structuren een rechte trap met één overspanning. Maar heel vaak hebben ze ook draaiplatformen, waardoor ze over 90 ° / 180 ° of naar een andere hoek kunnen draaien, als dit volgens het plan van de architect vereist is.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-5


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-6

Marching trappen: een methode om stappen te zetten

Het lopen van trappen op het ontwerp kan anders zijn.

snaar zadel

In dit geval zijn de basis van de traptreden van metaal (of gemaakt van een ander materiaal) massieve balken, genaamd kosoura. Tegelijkertijd wordt bij het bouwen van smalle trappen vaak slechts één koetswerk gebruikt, maar tijdens de constructie van brede trappen worden in de regel twee van dergelijke steunbalken geïnstalleerd.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-9


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-10

De plaatsing van de stappen wordt uitgevoerd door ze in de zogenaamde "zadels" te leggen: wanneer de stappen op de balkkoets worden gelegd. De straal wordt tegelijkertijd gemaakt in een zaagtandvorm.

Flight Stairs kan zijn:

  • enkele marsen;
  • half-tempo;
  • mnogomarshevymi.

Bij het kiezen van het juiste aantal marsen, wordt rekening gehouden met de specifieke kenmerken van de lay-out van het gebouw, de hoogte van het gebouw en het doel van het gebouw.

Als er meer dan tien tot vijftien stappen in de mars zijn, is het aan te bevelen deze in meerdere kortere secties op te splitsen, waartussen platforms, inclusief draaiende platforms, worden geconstrueerd. Dergelijke openingen kunnen worden vervangen door "zabezhnymi" -stappen met een binnenrand (naar het binnenste van de kamer gericht) die breder is dan de buitenste (dicht bij de muur gelegen). Dergelijke ontwerpen kunnen aanzienlijk ruimte besparen. Het zijn de versies van de trap met de waaiervormige opstelling van de voeten, die hierboven al zijn genoemd.

Dergelijke ladders beschikken over uitstekende operationele kwaliteiten, bieden het maximale comfort en veiligheid bij het verplaatsen van gebruikers.

Betonnen trappen kunnen gesloten of open zijn, one-shot of meer marsen hebben.

Soms denken ze dat het mogelijk is om een ​​concrete betonnen trap op eigen kracht te bouwen en tegelijkertijd je financiën te redden. Het is moeilijk om te betogen. Maar het probleem is dat als onjuiste berekeningen worden uitgevoerd of afwijkingen in de productietechnologie worden gemaakt, de gevolgen onvoorspelbaar zijn: de levensduur van een dergelijke ladder kan worden verkort of de volledige ineenstorting kan optreden. Is het het risico waard? Zou het niet beter zijn om de bouw van een dergelijke complexe betonconstructie toe te vertrouwen aan een gespecialiseerd bedrijf?


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-17


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-18

U-vormige betonnen trappen zijn een integraal onderdeel van de meeste gebouwen met meerdere verdiepingen. Hun functie is om een ​​rotatie van 180 ° te geven bij het verplaatsen van de ene reeks naar de andere. Meestal hebben ze ofwel tussenplatforms of cruciale stappen.

Vooral succesvol vanuit het oogpunt van esthetisch ontwerp kan hun locatie in de hoek van de kamer zijn, die maximale besparingen in bruikbare ruimte bereikt.

Het gebruik van spil of zabezhnyh stappen kan worden geplaatst aan het hoofd van het interieur, en dankzij de decoratie van moderne materialen met behulp van glas, roestvrij staal en hout, zal een dergelijke trap het uitzicht van bezoekers aantrekken en de status van de eigenaar van het huis benadrukken.

De productie van trappen in gewapend beton is niet duur.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-19


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-20

Houten vluchttrap

De constructie van dergelijke trappen is vooral gerechtvaardigd in een privéhuishouden, waar dergelijke houten constructies een sfeer van comfort in het huis creëren en het gevoel van comfort vergroten.

Houten trappen kunnen zijn:

  • L-vormig (90 ° gedraaid);
  • U-vormig type (180 ° draaien).

In dit geval kunnen de beurten worden uitgevoerd vanwege de aanwezigheid van de platforms of de transitstadia.

Volgens het ontwerp van de trap gemaakt van hout, zijn ze op kosoura, in touw, op consoles, op boleten.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-21


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-22

Vrijdragende trappen

Dergelijke ladders hebben, in tegenstelling tot andere soorten ladders, een zelfdragende structuur. Ze bevatten noch kosourov, noch bowstrings, noch massieve hekken. Daarom lijken dergelijke trappen in elk huis of kantoor eenvoudig en elegant. Ze lijken in de ruimte te zweven en zijn, in tegenstelling tot traditionele looptrappen, gemakkelijker te monteren.

Bij de consoleladder ligt een deel ervan naast de muur, terwijl de andere nergens mee verbonden is. Daarom kunnen dergelijke structuren alleen naast de muren worden geplaatst, ze kunnen niet in het midden van de kamer worden geplaatst.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-23


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-24

Boltsevaya trappen

Een groot succes in de ontwikkeling van technologie voor de bouw van trappen was de ontwikkeling van de Boltsevaya-trap door het Duitse bedrijf KENNGOTT, dat zich in de jaren zestig specialiseerde in het vervaardigen van trappen gedurende meer dan honderd jaar. Om te begrijpen waarom de nieuwe ladders "boltevs" werden genoemd, volstaat het om in het woordenboek Duits-Russisch te zoeken naar de betekenis van het woord "bolzen", dat in Duitsland zowel de schroef als de staaf en de pin betekent.

Inderdaad, één rand in de trappen van een dergelijke trap is bevestigd aan de muur met behulp van stalen beugels, terwijl de tweede, vrij, door de bouten met andere treden verbonden is. Bowstrings en kosoura in de klassieke versie zijn afwezig. Daarom zien de trappen naar de Bolzah er bijzonder modern uit.

Boltsevye-ontwerpen zijn namelijk heel veelzijdig en kunnen bowstrings en kosoura bevatten, en zelfs toevoegingen van beton. Het gebruik van moderne materialen daarin wordt alleen beperkt door de verbeelding van ontwerpers, die vaak niet alleen voor traditioneel hout kiezen. Tegenwoordig vindt u Bolsa-trappen vaak uit materialen als:

  • glas;
  • plastic;
  • een steen;
  • metaal.

Voor een ongeïnformeerd persoon kan de trap bij Bolzah onbetrouwbaar en onveilig lijken. Maar dit is een misvatting. Het is belangrijk op te merken dat bij het gebruik van boltev ladders nooit de piepen hoorden.


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-25


marshevie-lestnici-v-interere-prostota-i-lakonichnost-29-foto-26

Metalen trappen

In huisjes en particuliere huizen zijn trappen vaak van hout gemaakt, omdat ze onafhankelijk kunnen worden gebouwd zonder speciale kosten. Sommige eigenaren geven echter de voorkeur aan metaal in het interieur.

Het marcheren van metaalladders in de productie is een complexere structuur, vaak vereist voor het creëren ervan de aanwezigheid van laservaring en het gebruik van smeed- of giettechnologieën.

Op de moderne markt kunt u kant-en-klare gietijzeren of bronzen trappen kopen. Ze zien er geweldig uit, maar ze zijn duurder dan staalconstructies. Wat betreft een materiaal zoals aluminium, zijn er alleen hekken en balustraden van gemaakt in de vluchttrap. Het gebruik van ondersteunende aluminiumstructuren is economisch niet haalbaar.

Deze trappen zijn handig in gebruik en hun constructie is met name geschikt in gebieden met veel vrije ruimte. Het is eenvoudig om hun belangrijkste parameters te bepalen.

De ideale optie voor de elevatiehoek wordt beschouwd als de waarde gelijk aan 30-45 °. De lengte van een standaardmars is 10-15 stappen, omdat het met een grotere lengte moeilijk wordt om er te klimmen.

Pin
Send
Share
Send
Send