Thuis en stijl

Gordijnen in de stijl van een café: een ongewoon ontwerp van je favoriete keuken (29 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Gordijnen in de stijl van een café kregen hun naam vanwege het uiterlijk op plaatsen van openbare catering, waar ze het vaakst worden gebruikt. In het interieur van de woning versieren ze de ramen van de keuken, de eetkamer en soms een badkamer of toilet. Vanwege het ongebruikelijke ontwerp sluiten dergelijke gordijnen het raam niet af voor felle zonneschijn, maar schermen ze de voorbijgangers af van de straat, waardoor de ruimte gezelliger wordt.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-2

Opvallende kenmerken

Het belangrijkste kenmerk van de cafégordijnen is hun uitgesproken decoratieve effect, omdat ze het venster slechts met de helft bedekken. Maar dit is voldoende om toegang te krijgen tot de zon en om te focussen op het mooie raamkozijn.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-5


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-6

Om de gordijnen aan de dakrand op te hangen, worden verschillende soorten bevestigingsmiddelen gebruikt: op dassen, scharnieren, ringen en doorvoertules, haken en vlechtwerk. Een lijn wordt ook gebruikt als een steun, waarop de gordijnen zijn opgehangen met een trekkoord.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-8


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-9

Vanwege het feit dat voor de vervaardiging van gordijnen cafe een voldoende kleine hoeveelheid materie wordt gebruikt, zijn ze beter toegankelijk. Thrifty huisvrouwen kunnen beginnen met het afstemmen van zelfs de overblijfselen van materiaal dat in de kast rondslingert, nieuw leven in te blazen.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-10


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-11

Belangrijkste rassen

Afhankelijk van het type naai- en montagemethode zijn er verschillende soorten gordijnen in de stijl van een café. De belangrijkste zijn als volgt:

  • "scherm", gekenmerkt door het bevestigen van het weefsel op twee snaren of kroonlijsten op een hoogte van twee tot vijf centimeter boven het oppervlak van de vensterbank;
  • "zandloper" - gordijnen worden op dezelfde manier gemonteerd als de vorige, maar in het midden zijn ze versierd met een lichte decoratieve sluiting;
  • "T-shirt" - gordijnen worden opgehangen aan stoffen beugels, genaaid in de vorm van strapless-overhemden; de bovenrand kan worden gemaakt van de hoofddoek van de gordijnen en van een contrasterende kleur.

Het type gordijnen wordt geselecteerd in overeenstemming met de algemene stijl van het interieur, als aanvulling op of als focus op de opening van het raam.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-12


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-13


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-14

Ruimten geschikt voor gebruik

Gordijnencafes vullen de binnenruimte perfect aan met een kleine lay-out. Daarom gebruiken ontwerpers ze actief in keukens, badkamers en toiletten.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-17


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-18


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-19

Bij het kiezen van een café met terrasjes, moet allereerst het type stof en de kleuren worden bepaald. Voor het decoreren van een kleine kamer, in het raam waar de zonnestralen zelden binnenvallen, is het wenselijk om lichtgekleurde enkellaagse gordijnen te gebruiken. Ze maken de ruimte visueel helderder en geven hem een ​​gebrek aan lichtheid.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-21


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-22

Omgekeerd, als de raamopening in voldoende mate wordt verlicht, is het beter om gordijnen op de voering te kiezen. Het zal niet alleen beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon, maar ook de levensduur van de stof verlengen en beschermen tegen uitbranden.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-23


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-24

De kleuren moeten worden gekozen in tegenstelling tot de algemene achtergrond van de ruimte, of in combinatie daarmee. Cafégordijnen, ontworpen voor de keuken of eetkamer, zijn traditioneel gemaakt van textiel met patronen in de vorm van bloemen, natuurlijke voorwerpen, dieren, geometrische en abstracte vormen. Voor het versieren van de badkamer meest gebruikte effen stoffen met verschillende kleuren.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-25


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-26

Voor kinderen is het aangewezen om een ​​niet-merkstof te kiezen zonder een overvloed aan felle kleuren, om de ogen van het kind niet te vermoeien met een verscheidenheid aan kleuren. Dezelfde regel is ook van toepassing op slaapkamers waarvan de ramen gedrapeerd moeten zijn met gordijnen met pasteltinten.


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-27


shtori-v-stile-kafe-neobichnij-dizajn-lyubimoj-kuhni-29-foto-28

Gordijnen in de stijl van een café zijn ontworpen om het wooncomfort te benadrukken. Als ze goed zijn gekozen voor het kleurenschema en het soort kleermaker, zullen ze de tekortkomingen van kleine kamers verbergen, waardoor het interieur compleet is.

Pin
Send
Share
Send
Send