Thuis en stijl

Kerstparafernalia in actie: knip een fles champagne met je eigen handen (50 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De thematische decoratie van de fles met de traditionele Nieuwjaarsdrank kan anders zijn: iemand naait naaien in de vorm van de Sneeuw Maagd en de Kerstman, andere ambachtsvrouwen binden strikken en lijmen deze met glitters. Decoupage van een fles champagne kan de meest eenvoudige en bovendien effectieve oplossing zijn - u hoeft alleen maar de juiste gereedschappen en materialen in te slaan.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto.jpeg">


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-2


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-3


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-4


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-5


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-2.jpeg">


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-7

Vervolgens bekijken we niet alleen de lijst met componenten en sleuteltechnieken, maar ook twee decoratietechnieken - direct en invers.

Overzicht van materialen en gereedschappen

Om een ​​dergelijk geschenk zelfstandig te maken, moet u van tevoren de volgende materialen voor creativiteit opslaan:

 • basis - een fles champagne volledig gewist van etiketten;
 • doekjes voor decoupage, als ze niet bij de hand zijn, kunt u tekeningen gebruiken die zijn afgedrukt op kantoorpapier;
 • acrylverf, kleuren;
 • synthetische borstels - ze zullen de villi niet in de verf achterlaten, platte waaiervormige variaties zijn vooral handig;
 • speciale sponsen met handvatten, deze kunnen voor het gemak worden vervangen door gewone (voor het afwassen) met een wasknijper;
 • aceton, alcohol of nagellakremover - ze helpen de fles te ontvetten;
 • PVA of speciale lijm voor decoupage;
 • glanzende of matte acryllak om het decor te bevestigen.

Als in plaats van servetten de gebruikelijke afdruk wordt gebruikt, moet het beeld worden voorbereid (om heel dun te maken): ten eerste is het bedekt met twee lagen acryllak. Nadat de vernis is opgedroogd, wordt het papier een aantal minuten in water geplaatst om de onderste laag te verzachten. Dep vervolgens de afbeelding voorzichtig af met een handdoek en verwijder met rollende vingers de onderste laag zodat alleen de bovenlaag overblijft. Er moet op worden gelet dat de afbeelding niet wordt beschadigd. Als er geen ervaring is met een dergelijke voorbereiding, is het de moeite waard om te oefenen met het ontwerp.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-8


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-9


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-10


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-11


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-12

De basismanier om een ​​nieuwjaarsdrankje te ontwerpen

Om een ​​mooie fles champagne te maken met decoupage-techniek, moet u speciale servetten of kaarten kopen - deze zullen het werk enorm vergemakkelijken. Ook nodig:

 • handschoenen;
 • borstel;
 • alcohol;
 • acrylprimer;
 • lijm voor decoupage;
 • matte acryllak;
 • scharen;
 • witte verf (acryl prioriteit);
 • spons.

Glas moet worden behandeld met alcohol om vet en etiketten te verwijderen, breng acrylprimer aan op het hele gebied. Nadat het volledig droog is, moet de fles wit worden geverfd. Als de toon niet homogeen is, hebt u een tweede (en mogelijk een derde) laag nodig.

Terwijl de container droogt, is het noodzakelijk om het patroon voorzichtig met je handen af ​​te scheuren (als er kleine onderdelen zijn, moet je nog steeds een schaar gebruiken).

Nu kunt u direct doorgaan met de decoratie van champagne - bevestig het geselecteerde stuk aan het glas en begin het te lijmen. Het servet moet voorzichtig in de richting van het midden worden gladgemaakt om er systematisch alle luchtbelletjes uit te verwijderen. De compositie kan alleen het voorste gedeelte bezetten of de fles omsluiten, in het tweede geval moet u een ornament kiezen op een zodanige manier dat de verbindingszone niet opvallend is. Het is beter om het servet van tevoren te "proberen" en het beeld aan te passen.

Witte verf wordt ook gebruikt om de overgangen te maskeren: het wordt over en weer bedekt, inclusief de onderkant. Bevestig het decor met een dubbele laag acryllak.

De hals en de kurk kunnen worden gelaten zoals ze zijn - in de meeste gevallen past de fabrieksfolie perfect in de compositie. Anders wordt de positie gered door de decoupage-servetten bij te knippen - ze kunnen in een aantal lagen op de nek en de kurk worden gelijmd, onopvallende vouwen vormen en met verf worden bedekt. Dit gebied ziet er prachtig uit, versierd met satijnen linten, kant, strikken en belletjes.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-14


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-15


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-16


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-17

Een andere optie - in de nek stromende bulkdruppels, besprenkeld met kunstmatige sneeuw. Deze vakkundig aangebrachte lijm, gedroogd en gedecoreerd in de vorm van imitatie van bevroren water. Je kunt het gemakkelijker doen - om dit gebied te verven, versterken met vernis en een miniatuur kerstelfmuts met een kleine zachte pompon en een pluizige rand langs de onderrand lijmen.

De hierboven beschreven technologie is de meest primitieve, het is geschikt voor degenen die niet weten hoe ze decoupage op een fles champagne moeten maken. Tientallen technieken voor extra oppervlaktedecoratie zijn te vinden in masterclasses van mensen met een grote bagage.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-18


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-19


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-20

Laten we als voorbeeld een foto nemen met kerstattributen - snoepjes, dennentakken, peperkoekhuisjes, rode bessen, sneeuwvlokken. Takken en sneeuwvlokken kunnen bedekt worden met een glanzende gel (het wordt verkocht in een handige verpakking met een smalle uitloop), als het droog is, krijgt het het effect van bulk sneeuw. Op de bessen moet worden aangebracht op een druppel transparante lijm of een speciale gel - zodat ze letterlijk halfcirkelvormig worden en tot leven komen.

Het dak van een peperkoekhuis moet worden bedekt met een primer of een decoratieve witte massa die qua consistentie overeenkomt. Als je een kleine spatel gebruikt (deze kan worden gevonden in winkels voor decoupage), zal er een tastbare laag sneeuw worden gemaakt, convex, realistisch. De bovenkant van de fles en het gebied dichter bij de bodem moeten worden afgezet met goud of zilver glitter / verf om de elegantie van het product te benadrukken.

Het is dus mogelijk om elke feestelijke tekening op een winstgevende manier te verslaan, het belangrijkste is om niet te vergeten alles op het einde te repareren met vernis in 1-3 lagen, afhankelijk van de dikte van het decor.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-21


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-22


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-23


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-24


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-25

Kenmerken van reverse decoupage techniek

Omgekeerde decoupage van een fles champagne voor het nieuwe jaar ziet er zeer indrukwekkend uit: er wordt een venster gevormd, dat wil zeggen dat door de dikte van het drankje het patroon overlapt. Een eenvoudige instructie hieronder geeft u de mogelijkheid om een ​​dergelijke decoratie 's avonds letterlijk met uw eigen handen uit te voeren. Materialen en gereedschappen zijn nuttig:

 • een flesje drinken;
 • grond;
 • servet met een afbeelding (u kunt er meerdere nemen);
 • acryllak;
 • decoupage lijm;
 • zelfklevende folie, bijvoorbeeld plakband voor de bouw;
 • witte en blauwe acrylverf;
 • sneeuw imitatie;
 • pailletten;
 • waaiervormige borstel;
 • spons met handvat;
 • ontvetter;
 • fijne verfborstel;
 • tandenborstel.

Na het reinigen van de fles van de restanten van het etiket, lijm en vet, moet u het binnenste patroon schetsen: scheid het gewenste gebied van het servet voor decoupage en bevestig het aan het glas met de gekleurde kant naar binnen. Als de zone met succes is gekozen, wordt de afbeelding gelijmd en volledig gedroogd.

Tegenover deze foto moet u het venster fixeren: lijm het ovaal uitgesneden van de zelfklevende film. Glas moet zorgvuldig worden geprepareerd, na het drogen van het basisdeksel met blauwe (of een andere geschikte) verf in een aantal lagen met een spons. Ovaal beschermt het glas, je kunt niet bang zijn om het te bedekken. Als het oppervlak vanwege de spons te onregelmatig is, kunt u het met fijn schuurpapier polijsten. Let op: de verf hiervoor moet helemaal droog zijn!


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-26


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-27


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-28


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-29

Bovenop de afbeelding, die met de lichte kant naar binnen was bevestigd, kunt u een andere thematische afbeelding of ornament op de gebruikelijke manier plakken die in de vorige sectie is beschreven.

Om de beschermfolie gemakkelijk te verwijderen, kan langs de contour de verf iets worden uitgesneden. De randen van het ovaal moeten worden gedecoreerd met nabootsing van sneeuw, sparkles.

Zodat het veld bedekt met monochrome verf er niet saai uitziet, kun je een witte acryl samenstelling nemen en beschilderen met elegante sneeuwvlokken. In de harten kan op de lijmspangles worden gezet. Tussen de sneeuwvlokken laat u een spray van een andere grootte achter: dompel de punten van de borstelharen van de tandenborstel in witte verf en houd uw vinger voor uzelf.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-31


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-4.jpeg">


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-32


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-5.jpeg">

De mogelijkheid om weefsel te gebruiken

In dit geval dient de kwestie slechts als een aanvullende achtergrond - in de toekomst moet deze ook worden gedecoreerd. Hier, de best passende natuurlijke variaties - vlas en katoen. De eerste stap is het verdunnen van 1: 1 PVA-lijm met water. Er wordt een doek in de oplossing geplaatst totdat deze volledig is geïmpregneerd, waarna deze wordt geperst en de container wordt ingepakt, waardoor er onderweg prachtige vouwen en vouwen ontstaan. Nadat het oppervlak volledig droog is, kunt u doorgaan met de gebruikelijke decoupagestadia.

Tip voor beginners: je kunt de verfplooien van verschillende tinten van dezelfde kleur bedekken om een ​​laatste visuele diepte van het oppervlak te krijgen. De laatste stap is het aanbrengen van meerdere lagen vernis.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-33


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-34


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-35

Craftswomen bieden een lijst met universele tips, met als resultaat dat het resultaat van decoupage champagneflessen met hun eigen handen zeker kleurrijk en aantrekkelijk zal zijn:

 • het basisoppervlak moet grondig worden gereinigd en ontvet - deze fasen mogen niet worden verwaarloosd;
 • alle gebieden waar het originele idee in geen geval geen verf mag krijgen, kunnen met plakband worden beschermd;
 • elke nieuwe laag moet volledig droog zijn, niet overhaasten;
 • U hoeft de fragmenten van de tekening niet weg te knippen, het is beter om ze voorzichtig met uw handen af ​​te scheuren - als de rand is gescheurd, is het gemakkelijker om het glad te maken en te verbergen.

Eindelijk, uit de stof of servetten moeten de luchtbellen volledig worden verwijderd.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-37


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-6.jpeg">


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-38

Om hun eigen capaciteiten uit te breiden, kunnen decoupage kerstflessen gemaakt worden met behulp van de volgende materialen:

 • rijst en griesmeel zullen helpen om het beeld een speciale textuur te geven - na lijmen moeten ze worden geverfd;
 • Linten kunnen worden gebruikt om de nek te versieren, ze omwikkelen, een strik binden en met lijm fixeren;
 • Kant - een handig materiaal voor het geven van een elegante stijl;
 • de schaal is onmisbaar voor craquelure-techniek;
 • draad, touw, touw;
 • nette sparren takken en kegels - zijn nodig om een ​​feestelijke smaak te geven, bij het lijmen moet je voorzichtig zijn zodat ze niet achterblijven in de toekomst.

De laatste hand in het decor kan het gebruik van grof zout zijn - als je het bedekt met een stuk verf dat nog niet is opgedroogd, ontstaat er een sneeuweffect (vaak rond de tafel morsen en er een fles op gooien). Om een ​​volledig sneeuwpatroon te krijgen, moet u transparante lijm aanbrengen op het versierde oppervlak en bestrooien met zout. Vervolgens moet u het overtollige deel voorzichtig afschudden, zodat het ijzige ornament tevoorschijn komt.


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-40


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-41


novogodnyaya-atributika-v-dejstvii-dekupazh-butilki-shampanskogo-svoimi-rukami-50-foto-42Pin
Send
Share
Send
Send