Thuis en stijl

Originele slingers voor het nieuwe jaar: 7 richtingen om een ​​feestelijke omgeving te creëren (61 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De kerstindustrie biedt honderden variaties op interieurdecoraties die een magische vakantiesfeer in een huis kunnen brengen. Ondanks al hun diversiteit worden de slingers voor het nieuwe jaar, die handgemaakt zijn, des te hoger gewaardeerd. Wat is interessanter dan zoeken naar materialen, delen uitsnijden en samen monteren? Zo'n activiteit helpt om dichter bij verschillende generaties te komen, zorgt voor een natuurlijke, ontspannen sfeer om wensen voor het volgende jaar te uiten, dromen en plannen te delen.


7


7.jpeg">


7-2


7-3


7-4

Voordat u een guirlande maakt, meet u de ruimte die u wilt versieren - het zal gemakkelijker zijn om de benodigde hoeveelheid materiaal te bepalen. Deze laatste kopen trouwens niet noodzakelijkerwijs - in de loop van de cursus kunnen de gebruikelijke huishoudelijke artikelen, voedselvoorraden, die irrelevante kledingstukken en geschenken van de natuur zijn geworden.


7-5


7-6

Hoe eetbare interieurdecoratie te maken?

Niemand zal een paar gemberkoekjes weigeren en ze kunnen letterlijk een feestje versieren - als ze op een smal satijnen lintje van scharlaken of sappig groen worden gespannen en in de keuken worden gehangen. Om dit te doen, moet je bij het bakken in het breedste deel 2 gaten maken met een afstand van minimaal 1,5 cm - de link komt er doorheen (de koekjes worden niet zijwaarts gemonteerd, maar met de voorkant).


7-7


7-8


7-9

Slingers die bestaan ​​uit snoep zien er erg mooi uit - ze worden verzameld in een enkele samenstelling met behulp van een dikke draad of vislijn die om een ​​wikkel is gebonden. Als het de bedoeling is dat het product lang zal zijn, is het beter om lichte variaties van snoep te nemen, vooral als de keuze viel op chocolade - dus de bundel zal minder verzakken.

Het kleuren van grote pasta kan een geweldig idee zijn voor een krans en creativiteit delen met een kind. Als ze opdrogen, moeten ze op een dikke draad worden geregen (je kunt een licht garen gebruiken om te breien) zodat de pasta verticaal hangt. Onder elke opening moet een strakke knoop of lus worden vastgemaakt, zodat het werkstuk niet afglijdt.

Als smaken prioriteit hebben, kun je gedroogde plakjes sinaasappels, citroenen, gekonfijt fruit op een dikke draad rijgen - zo'n smakelijke decoratie zal zeker niet over het hoofd worden gezien!


7-10


7-11


7-12


7-13


7-14

Kleurrijke magische sneeuwval - sets van vilt of sneeuwvlokken

Gevoelde sneeuwval is voelbare guirlandes die eruit zien als draden met cirkels uit dit materiaal, verticaal opgehangen in de kamer. Noodzaak om cirkels van willekeurige grootte te knippen (niet noodzakelijk dezelfde) en samen te voegen op een dikke vislijn. Vilt kan wit en gekleurd zijn - beide opties zien er heel indrukwekkend uit, het belangrijkste is om de afstand tussen de elementen te laten, en dan zullen ze in de lucht zweven als lichte sneeuwval bij rustig weer.

Als het huishouden graag sneeuwvlokken snijdt, kan de hele familie vakantie-decoratie maken - om het maximale aantal opengewerkte plano's te maken en ze in een slinger te spannen.

Je kunt de lijn zowel horizontaal als verticaal ophangen: in het eerste geval maak je een traditionele decoratie voor het nieuwe jaar met je eigen handen, in het tweede geval wordt een kleurrijke sneeuwval gevormd. Voor het maken van sneeuwvlokken kunt u niet alleen speciaal papier gebruiken, dat in de winkel wordt verkocht voor creativiteit, maar ook servetten, gewone notitieboekjes - de liniaal is niet merkbaar in een elegant kantpatroon.


7-15


7-16


7-17

Op zoek naar een paar - een guirlande in de kinderkamer

Om een ​​kinderkamer te versieren met een originele slinger voor het nieuwe jaar, moet u een paar verloren spullen in voorraad hebben:

 • wollen of gebreide sokken met felle kleuren;
 • wanten;
 • handschoenen;
 • kousen.

Ook hier zullen al onnodige hoeden voor peuters en andere soortgelijke kinderparafernalia nuttig zijn. Alle items moeten worden genaaid op een dik koord, afgewisseld met kwastjes en pompoenen, kerstboom of eenvoudig speelgoed. Als er geen dergelijke items in het huishouden zijn, kijk dan in de winkels voor kinderen: vaak voor de vakantie regelen ze de verkoop van kleine items, gedurende deze periode kun je een pak wanten / handschoenen kopen voor een cent.


7-18


7-19


7-20


7-21

Het is niet nodig om een ​​dergelijke guirlande onder het plafond op te hangen - je kunt hem uitrekken tussen de kolommen van het bed, inclusief de ouder.

Decor van wegwerp plastic bekers

Het nieuwe jaar is niet compleet als je geen tijd besteedt aan het versieren met slingers, flitsende en iriserende met alle kleuren van de regenboog, woonkamer of slaapkamer. Om de toch al vervelende combinatie van gloeilampen te transformeren, kunt u zo'n goedkope wegwerpverpakking gebruiken. Voor het versieren van kopjes kan elk materiaal nuttig zijn:

 • stof met een interessant thematisch ornament;
 • steentjes, pailletten, kralen;
 • kleur papier;
 • folie;
 • kant, vlecht, lint;
 • veegt voor decoupage.

De lijm moet zodanig zijn dat deze na het drogen zijn transparantie behoudt, de cups zijn ook wenselijk om de meest eenvoudige doorschijnende kunststof te kiezen.


7-22


7-23


7-24


7-25


7-26


7-27


7-30


7-31


7-32


7-33


7-34

Als je toegang hebt tot de gaven van de natuur, kun je een volumineslinger maken voor het nieuwe jaar 2019 met je eigen handen, van dennenpootjes. Dit decor kan op de trapleuning worden bevestigd, aan de muren worden gehangen, de ramen worden versierd - op de vensterbanken. Om de componenten met elkaar te verbinden, gebruiken ze in dit geval sterk bindgaren en lijm voor trouw: kerstballen, klatergoud en mooie linten dienen als heldere tonen op een groene achtergrond.

Van de gedroogde kegels kun je ook een prachtige compositie verzamelen. Elk van hen moet worden voorzien van een oogje:

 • de eenvoudigste manier is om het touw door de schubben te laten en de staart te verlaten;
 • als er een boor is, wordt er zorgvuldig een gat gemaakt met een smalle boor, er wordt een druppel lijm in geplaatst plus een compacte schroef met een lus aan het uiteinde.

Kegels kunnen worden bedekt met pailletten met behulp van transparante lijm, decoreren met steentjes. Vervolgens worden ze op een touw gespannen en met hulpknopen op hun plaats vastgemaakt (op deze manier glijden ze niet en verzamelen zich op een hoop). Een nog mooiere slinger kan worden gemaakt door kegels af te wisselen met fraai kerstboomspeelgoed.


7-36


7-2.jpeg">


7-37


7-38


7-39


7-40


7-41

Helderheid en gewichtloosheid - composities van draadballen

Zo'n idee voor een slinger kwam naar ons vanuit het oosten, waar het voor elke grote feestdag gebruikelijk is om de straten en huizen te versieren met lantaarns en gekleurde ballonnen. Het is helemaal niet moeilijk om zo'n slinger voor het nieuwe jaar met je eigen handen te maken, de techniek vergt niet veel financiële uitgaven. Je hebt nodig:

 • multi-gekleurde floss draden of vergelijkbaar in dikte, gemengde resten van garen doen;
 • ballonnen;
 • PVA-lijm en kleurloze vernis;
 • vaseline of crème;
 • ondiepe schaal;
 • decoratieve elementen - kralen, sparkles, rhinestones;
 • snaar of lampenslinger.

De eerste fase is ballonvaren, ze dienen als een frame, ze moeten ook worden ingevet met een crème, zodat de draden niet blijven kleven. Vervolgens moet je de lijm in de kom gieten en de draden onderdompelen met garen. Wanneer het hele oppervlak is bedekt met draad, moet de basis worden opgehangen om te drogen en tot hij is opgedroogd, moet je beginnen met decoreren - maak een sieraad van glanzende onderdelen. Wanneer de draadwikkeling volledig droog is, moet de rubberen bal worden doorboord en voorzichtig worden verwijderd.

Afgewerkte ambachten kunnen aan een touw worden geregen of als aanvulling op de bestaande fabrieksslinger, waarbij ballen op de gloeilampen worden geplaatst.


7-42


7-43


7-44


7-45


7-46


7-47


7-48

Een verscheidenheid aan kerstslingers van gekleurd papier

Een papieren kerstslinger voor het nieuwe jaar is een traditionele feestelijke interieurdecoratie, vooral als er kinderen in het huis zijn. Iedereen herinnert zich de kleurrijke kettingen, geassembleerd uit stroken kleine ringen, die op school in de klas werden uitgevoerd voor werk. En wie is niet vergeten hoe je "zaklampen" moet maken, waarbij je de hele vellen gekleurd papier doorsnijdt?

Natuurlijk kunnen we dergelijke meesterwerken thuis met onze kinderen herhalen. Volumetrische kerstbomen gemaakt van papier zijn een beetje arbeidsintensiever: je moet meerdere identieke delen uitsnijden langs het sjabloon, deze samenvouwen en in tweeën lijmen, afwisselend met elkaar verbinden.

Als je bepaalde bochten maakt op de blanco's, kun je zelf uitpuilende sterren met je eigen handen uit papier maken, ze worden ook aangeboden met de origami-techniek.


7-49


7-3.jpeg">


7-50


7-51


7-52


7-53


7-54

Gewapend met een nietmachine en strepen op papier, is het gemakkelijk om een ​​krans van harten te maken: het begin van één hart zal het midden van de volgende zijn. Als u tegelijkertijd meerdere stroken van verschillende lengtes gebruikt, zijn de elementen van de compositie meerlagig.

Wanneer het moeilijk is om de voorkeur te geven aan een stijl, is het mogelijk om een ​​"assortiment" te assembleren of een krans van componenten gemaakt tijdens de creativiteit van het gezin - geregen samen met origami figuren, lichte kerstversieringen, sneeuwvlokken en volumetrische sparren. Laat iedereen deelnemen aan het proces - dan kun je aan de feesttafel naar de decoraties kijken en blij zijn dat iedereen er een goede wens in kwijt kan.


7-55


7-56


7-57

Pin
Send
Share
Send
Send