Thuis en stijl

Gordijnen op het balkon: uitzichten, tips over kiezen (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Balkon wordt niet altijd als een woonkamer beschouwd, maar tevergeefs. In plaats van opslag voor onnodige dingen, kun je er een ruimte voor de ziel van maken, als je een wintertuin, een bibliotheek, een eetzaal of iets ongewoons plaatst voor wat je verbeelding voldoende is. Tijdens het inrichten van het balkon zult u zeker de behoefte tegenkomen om geschikte gordijnen of gordijnen te selecteren. Laten we bedenken hoe we het goed moeten doen.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-2

Gordijn Tips

Gordijnen op het balkon mogen de doorgang en de vrije opening van ramen niet hinderen. Hoe aantrekkelijk het ontwerp van de gordijnen ook mag lijken, ze moeten worden weggegooid als dit tijdens het gebruik problemen oplevert. Het is ook noodzakelijk om de mogelijkheid van gratis gebruik van de deur te waarborgen. Ze moet zich niet aan de hangende gordijnen of lambrequin hechten.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-5


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-6

Ook bij het kiezen van gordijnen, is het belangrijk om rekening te houden met de mate van natuurlijk licht op het balkon. Als het zich aan de zuidkant bevindt, moet het worden versierd met gordijnen met dikke stof. Gebruik geen donkere tinten, omdat ze de zonnestralen absorberen, wat leidt tot oververhitting van de lucht. Ook verzadigde en donkere tinten met langdurig contact met de zon vervagen. Voor de noordelijke kant passen doorzichtige gordijnen van tule of organza.

Om te begrijpen welk gordijnontwerp voor uw balkon bij u past, moet u kennis maken met de bestaande typen.

blind

Dit soort gordijnen heeft een modern design, vereist niet veel ruimte, is handig in gebruik. Opvallende kenmerken - bruikbaarheid, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid, een brede selectie kleuren.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-8


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-9

Blinds zijn verdeeld in twee typen.

  • Horizontaal. Dunne panelen van metaal, kunststof, hout of dikke stof zijn horizontaal gerangschikt. Ze kunnen een mat of glanzend oppervlak hebben, veelkleurig of wit, met tekeningen, patronen of foto-afdrukken. Bij rotatie van panelen wordt de lichtstroom geregeld. Meestal geïnstalleerd op de vleugel, waardoor problemen met openen niet mogelijk zijn.
  • Vertical. Besta uit natuurlijke of synthetische strepen. Meestal gemonteerd op het plafond, maar u kunt op het raam zelf openen. Pas de mate van verlichting aan, en breid het paneel uit. Ook in zo'n model is er meestal een bewegingsmechanisme. Hiermee worden de jaloezieën in tegengestelde richtingen verplaatst, wat nodig is voordat het venster wordt geopend.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-10


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-11


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-12

Romeinse gordijnen in het interieur

Romeinse gordijnen op het balkon - een ideale ontwerpoptie, die een leidende positie inneemt in populariteit.

Het ontwerp van dit soort gordijnen lijkt op een zeilschip. Gordijnen hoeven niet opzij te worden geduwd, met behulp van speciale montagegordijnen worden de gordijnen verticaal omhoog gebracht. Met deze functie kunt u de vensters versieren, zelfs onregelmatige vormen.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-13


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-14

De weefselbaan (meestal dubbel gelaagd) wordt verzameld in brede horizontale vouwen wanneer deze wordt verzameld. In de gespannen toestand wordt zo'n draperie een keurig gordijn in een minimalistische stijl.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-17


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-18

Hang dit type gordijnen kan anders zijn. Bijvoorbeeld één breed gordijn over het hele raam. Maar deze optie zal minder handig zijn dan het ontwerp van de opening met een paar smalle Romeinse gordijnen. U kunt met plakband aan het raam bevestigen, maar deze optie is alleen geschikt voor lichtgewicht textiel. Voor dik materiaal of gordijnen voor de balkondeur moet u een kroonlijst kopen. Ze worden geleverd met handmatige en mechanische bediening.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-19


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-20

Rolgordijnen

Een goed idee om een ​​raam te ontwerpen en naar het balkon te rollen. Het ontwerp van deze variëteit omvat het wikkelen van een katoenen doek of vlas op een metalen buis vanaf de bovenrand en het bodemgewicht met rails. Met deze optie kunt u elk venstersegment afzonderlijk decoreren. Rolde gordijnen, zoals de vorige vorm, zijn opgerold, dus er is geen overlast bij het sluiten of openen van het raam.


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-22


shtori-na-balkon-vidi-soveti-po-viboru-26-foto-23

Japanse gordijnen

Dergelijke gordijnen bestaan ​​uit verticale stoffen, op basis van 2 latten. Japanse gordijnen worden langs het gordijn langs het raam bewogen. Ideaal om hoge ramen te maken met verschillende grote segmenten. Gemiddeld worden er 4 stoffen panelen gebruikt, dus deze optie is niet geschikt voor kleine ruimtes. U kunt tegelijkertijd doeken van verschillende tinten gebruiken. Deze gordijnen zijn onvervangbaar voor het creëren van een interieur in oosterse stijl.

Pin
Send
Share
Send
Send