Thuis en stijl

Zachte wandpanelen: veiligheid op elke hoek (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig zijn er veel opties om de wanden van kamers in elke stilistische richting te versieren. Een daarvan is de bekleding van de muren met zachte panelen.


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-2

Ontwerpers beweren dat zachte bekleding een eenvoudige oplossing en een interessant idee is. Naast de esthetische uitstraling bij het op deze manier afwerken, nemen isolatie en warmte-isolatie toe.

Zachte wandpanelen zijn gemaakt van verschillende materialen. Om een ​​stijlvol interieur te creëren met behulp van twee hoofdtypen.

Lederen panelen

Gemaakt van echt leer en zijn vervangers. In het eerste geval wordt het afwerken van dergelijke panelen als een dure optie beschouwd. In het interieur zijn deze wanden goed gecombineerd met effen behang van rustige of felle kleuren, meubels gemaakt van echt leer of hout. Bekleding van kunstleer panelen is een minder dure optie, maar qua uiterlijk bijna niet minder dan natuurlijk leer.


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-5


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-6

Lederen panelen zien er spectaculair, elegant en gemakkelijk schoon te maken uit.


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-10


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-11

Structuur van zachte wandpanelen

Gezien de volumetrische vorm worden dergelijke panelen 3D-panelen genoemd. Ze hebben een meerlagige structuur en zien er in de sectie als volgt uit:

 • de eerste laag is gemaakt van PVC-substraat met een breedte van 5-8 cm, dat hoge kleefeigenschappen heeft op verschillende hechtende substraten en hoge sterkte;
 • de tweede laag wordt gepresenteerd in de vorm van een vulmiddel gemaakt van schuimrubber, sinteponovoy of minerale wolbasis, dient om warmte en geluid te behouden;
 • de derde laag is gemaakt van stoffeermateriaal en is verantwoordelijk voor de decoratieve eigenschappen van de panelen.

Dankzij deze samenstelling zijn zachte wandpanelen slijtvast, mooi en hebben ze belangrijke indicatoren - geluidsisolatie en warmte-isolatie.


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-12


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-13

Voor- en nadelen van zachte wandpanelen

Bij het uitvoeren van reparaties in een woonwijk wordt rekening gehouden met de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de gebruikte bouwmaterialen. De decoratie van de wanden met zachte panelen heeft de volgende positieve punten:

 • Goede lucht- en vochtdoorlatendheid. Met deze kenmerken wordt de ruimte op een optimale temperatuur en vochtigheid gehouden.
 • Mogelijkheid om muren te reinigen en te wassen.
 • Het gebruik van zachte wandpanelen zal het interieur van de kamer glans, luxe en persoonlijkheid geven.
 • Hoge weerstand tegen mechanische belastingen van verschillende aard.
 • Zachte wandpanelen voor de slaapkamer met de aanwezigheid van reliëfontwerp kunnen worden gebruikt in alle stilistische richtingen: barok, hi-tech, art deco en modern.
 • Langdurig gebruik, hoge slijtvastheid. De gebruiksduur van zachte panelen reikt tot een kwart eeuw.
 • Uitstekende geluids- en warmte-isolerende eigenschappen.
 • Veilig voor mensen. Wanneer ze worden verwarmd, stoten ze geen giftige stoffen uit, ze zijn niet vatbaar voor brand.
 • Grote keuze aan kleurenpalet en stijl.
 • Gemakkelijke en snelle installatie. Vereist geen speciale vaardigheden en kennis. Het leggen van wandpanelen kan zelfs door een onervaren meester worden uitgevoerd.
 • Het is niet nodig het oppervlak van de wanden vooraf voor te bereiden voor installatie.
 • Het vermogen om te verbergen met onregelmatigheden en defecten in de muren, evenals verschillende draden en communicatie.
 • Bij het behoud van het uiterlijk van gedemonteerde zachte panelen kunnen herhaaldelijk worden gebruikt.

Het belangrijke punt is dat het gebruik van zachte wandpanelen is voorzien voor ruime kamers. Bij het verfraaien van muren in kleine ruimtes, raden ontwerpers aan ze op afzonderlijke oppervlakken te gebruiken, waardoor het interieur uniek en origineel is.

Ontwerpoplossingen met behulp van zachte wandpanelen, er zijn er veel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​hele muur met sierpanelen, een deel ervan of alle bestaande muren in het pand dat wordt gerepareerd, in te schuiven.

Heel vaak, gestoffeerd trim hoofdeinde en podia. Decoratieve panelen kunnen in tint worden gekozen met andere decoratiematerialen of ze gebruiken voor heldere belichting in het interieur. Zachte panelen met stofstructuur kunnen worden gedecoreerd met een exclusief beeld dat is gemaakt door digitaal fotoafdrukken op textiel.

Een goede oplossing zou het ontwerp van zachte wandpanelen voor de kinderkamer zijn. Met behulp hiervan zal het interieur van de kinderkamer er gezellig en mooi uitzien, en de waarschijnlijkheid van verwonding verminderen voor kinderen die spelen in gokspelen en buitenspellen. Bovendien hebben zachte panelen een goede geluidsisolatie, wat belangrijk is voor de kinderkamer.

Om de wandpanelen te bevestigen, hoeft u niet over bepaalde kennis en vaardigheden te beschikken. De belangrijkste nuance die moet worden overwogen bij het plaatsen van de panelen en hun verdere bevestiging is de exacte markering van de muur. Dit voorkomt scheeftrekken langs horizontale of verticale lijnen.

Er zijn twee manieren om zachte decoratieve panelen op de muur te monteren: de panelen aan de muur bevestigen door ze op te plakken en het frame te bedekken, dat vooraf op de muur is bevestigd.


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-19


myagkie-stenovie-paneli-bezopasnost-na-kazhdom-uglu-23-foto-20

Het algoritme voor de tweede methode:

 1. Maak een frame van de voorbereide rails, hoeken en schroeven.
 2. Sla multiplexplaten rond de omtrek van het gefabriceerde frame aan de voorkant. Plak er vervolgens een basis op - sintepon of schuimrubber.
 3. Maak het paneel goed af met een doek en laat de emissierechten achter, die de constructie nietmachine aan de andere kant van het frame bevestigen.
 4. Bedek met meubels en spijker de spijker vast aan de muur. Om schade aan het materiaal op de nagels te voorkomen, is het raadzaam om een ​​synthetische wintermaaier te plaatsen waarop de nagel zal worden aangedreven.

Pin
Send
Share
Send
Send