Thuis en stijl

Modern bad: hoe kies je het?

Pin
Send
Share
Send
Send


Ten slotte kwam de tijd dat de badkamer al in sommige huizen zo'n prominente plaats heeft ingenomen dat deze qua ontwerp niet onderdoen voor andere delen van de woning van een persoon. Natuurlijk worden vooral veel mogelijkheden voor verbeelding geboden door de badkamer in privéhuishoudens, in cottages, in huizen met individuele gebouwen, omdat in dit geval het gebied u gewoonlijk toestaat om prachtige moderne apparatuur van de beste kwaliteit erin te installeren.

Allereerst moet je weten wat voor soort materiaal acryl is. Het is een polymeer met hoge kleefeigenschappen, gemaakt van anorganische grondstoffen. Net als de meeste verschillende kunststoffen, verzacht acryl bij het verwarmen, zodat u baden van elke configuratie kunt maken. Maar acryl en na afkoeling blijft vrij flexibel en kan doorhangen en zelfs barsten onder belasting.

Het geëmailleerde gietijzeren sanitair is eenvoudig te reinigen en houdt de warmte goed vast. Bij het kiezen van een bad van gietijzer moet rekening worden gehouden met verschillende parameters.

Kwaliteitsglazuur

De aanwezigheid van scheuren, spaanders, delaminaties, ongelijke dikte van de emaillaag, vlekken, gebieden met verschillen in kleur.

Wanddikte

Hun dikte mag niet minder dan vijf millimeter zijn.

Gietkwaliteit

Aan de buitenkant van het bad mogen er geen hobbels, spaanders en verhoogde ruwheid zijn.

Een staalbad in sommige parameters is niet inferieur aan de twee soorten vergelijkbare producten die hierboven zijn beschreven en overtreft ze zelfs soms omdat het een lage kostprijs heeft, zeer hoge sterkte heeft, het gewicht van het stalen bad maakt het gemakkelijk om het op zijn plaats te transporteren en te installeren. Staalbaden zijn uiterst duurzame producten, er is een brede selectie van dergelijke producten, die aanzienlijk verschillen in grootte en vorm.

De hot tub van vandaag begint al uit de categorie luxe sanitair te komen - tegenwoordig kunt u het voor een betaalbare prijs kopen.

Er zijn vergelijkbare producten te koop, uitgerust met hydromassage, aerodynamische massage, ruggemergmassage, een gecombineerd systeem.

Tegenwoordig is het kopen van een mooi en comfortabel bad van kleine afmetingen redelijk realistisch. Er is een grote variëteit aan sanitair van dit type, verschillend in ontwerp, waardoor u een aankoop kunt doen die past bij de gekozen stijl en geschikt is voor kleine ruimtes. U moet gewoon goed nadenken over de procedure voor het meten van de grootte van dergelijke producten en nauwkeurig berekenen waar ze moeten zijn om goed in de ruimte te passen die voor hen is gereserveerd.

Natuurlijk zal er in een klein bad niet veel ruimte zijn, maar het zal zijn hoofdfuncties vervullen. In de regel zijn dergelijke baden niet langer dan 120 centimeter, en hun diepte is gewoonlijk niet groter dan 85 centimeter. Bijzonder zijn de zit- en hoekbaden, waarmee u aanzienlijk ruimte kunt besparen in kleine badkamers.

Hoe een hoekbad kiezen?

De algemene mening dat hoekbaden alleen worden geïnstalleerd om ruimte te besparen in de badkamer, is niet helemaal correct. Hoekbad is mogelijk niet altijd in de vorm van een gelijkbenige driehoek, afgerond aan één kant. Naast driehoekige modellen kunnen dergelijke baden in vorm zijn, zowel asymmetrische veelvlakken als rechthoeken met ofwel een afgeronde of een afgeschuinde hoek. Er zijn dergelijke producten in de linker versie en aan de rechterkant. Maar één ding is belangrijk: ze hebben altijd twee zijden onderling loodrecht. Wat kunnen verschillende soorten hoekbaden zijn?

  1. Dimensies. In winkels kunnen "driehoekige" hoekbaden worden gekocht met zijden variërend van 90 cm tot 200 cm, en "rechthoekig" - met een breedte van 70 - 200 cm. De hoogte van de meeste modellen is 45-80 centimeter. De kleinste zijn alleen sit-down baden. In modellen van middelgrote of grote omvang kun je niet alleen zitten, maar ook liegen.
  2. De methode van installatie. Zo kunnen bijvoorbeeld hoekbaden worden ingebed in het podium en aan de muur op de vloer worden gemonteerd.
  3. De apparatuur. Hoekbaden uit de "opgehoopte" serie kunnen een hydromassage, een watervalkraan, een jet-lamp en zachte hoofdsteunen hebben. Maar eenvoudige modellen van dergelijke leidingen, die de kleinste maat hebben, hebben dergelijke functies natuurlijk niet.

Pin
Send
Share
Send
Send