Thuis en stijl

Gordijnen op de dakkapellen - voorzien van zolderdecoratie (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Zolderruimte is allang niet langer alleen gebruikt voor het opslaan van onnodige dingen. Interessante tijdschriften en internetprojecten demonstreren de transformatie van de zolder in een volwaardige kinderkamer, een stijlvolle studie. Deze voorbeelden inspireren veel eigenaren van zolders om vierkante meters te converteren. Daarom is de populariteit van dakramen de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.


shtori-na-mansardnie-okna-osobennosti-ukrasheniya-cherdaka-23-foto


shtori-na-mansardnie-okna-osobennosti-ukrasheniya-cherdaka-23-foto-2

De ramen zijn divers: rond, vierkant, rechthoekig, complexe vorm. De belangrijkste functies zijn verlichting, ventilatie, hittebescherming, dichtheid. Door de schuine positie van de frames komt 30-40% meer licht de kamer binnen dan door traditionele verticale openingen. Het installeren van rolluiken op de dakramen is de gemakkelijkste en meest handige manier om het natuurlijke licht te regelen.

Het principe van de apparaatrol - de stof wordt op een speciale as (rol) gewikkeld. De metalen strip aan de onderkant van het materiaal zorgt voor een gelijkmatige en stabiele beweging van de baan.
Voordelen van stoffen rolgordijnen:

 • niet verfrommelen, altijd een nette uitstraling hebben;
 • eenvoudige bediening;
 • lange levensduur;
 • kunt u snel het niveau van natuurlijke verlichting in de kamer aanpassen;
 • verlaag de luchttemperatuur in de kamer op een zonnige zomerdag;
 • niet vervagen, niet vervagen;
 • dingen, vloeren, kamerinrichting beschermen tegen ultraviolette straling;
 • hebben een afstotend effect;
 • mogelijkheid tot zelfmontage en installatie binnen / boven de raamopening;
 • grote selectie van fabrikanten en een brede prijsklasse;
 • een verscheidenheid aan stoffen voor een doek;
 • stijlvol interieurdetail, de mogelijkheid om te combineren met andere ontwerpopties voor openingen.


shtori-na-mansardnie-okna-osobennosti-ukrasheniya-cherdaka-23-foto-5


shtori-na-mansardnie-okna-osobennosti-ukrasheniya-cherdaka-23-foto-6

Kenmerken van bediening:

 • het is wenselijk om een ​​droge reinigingsdoek te gebruiken (met een borstel of stofzuiger). Te vuile kleding kan worden afgeveegd met een vochtige doek met zeep. De beste optie is om gebruik te maken van de stomerij;
 • voor een stabiele werking van de structuur wordt het aanbevolen om de mechanismen te smeren met siliconenoplossingen;
 • Wanneer het pand wordt uitgerust met het "smart home" -systeem en mechanismen met afstandsbediening worden geïnstalleerd, is het mogelijk om het automatisch openen / sluiten van de luiken op een bepaald tijdstip te programmeren.

Rolluiksystemen worden geleverd als complete set of ontwerper. De set bevat een as met een doos, geleiders, een controlesysteem, een weefselbaan. Voor de vervaardiging van onderdelen gebruikt staal, kunststof, geanodiseerd aluminium. Kleurvakken en hulplijnen kunnen verschillen. De meest populaire tinten zijn metaal (goud / zilver) of houtimitatie.


shtori-na-mansardnie-okna-osobennosti-ukrasheniya-cherdaka-23-foto-9


shtori-na-mansardnie-okna-osobennosti-ukrasheniya-cherdaka-23-foto-10

Bij het uitvoeren van onafhankelijke metingen moet er rekening mee worden gehouden dat de parameters van het product worden geselecteerd op basis van de breedte en hoogte van het frame (aan de buitenranden van de hiel).

Gordijnen zijn gemaakt van katoen, vlas, satijn, zijde. Er zijn speciale vereisten voor stoffen:

 • het canvas mag niet doorhangen (deze kwaliteit wordt niet alleen bepaald door het materiaal, maar ook door de hellingshoek van het frame-vlak);
 • stoffen worden aangeboden in verschillende dichtheden: van doorschijnend tot volledig donker worden van de kamer. Bij het kiezen van het is het belangrijk om rekening te houden met het doel van de kamer, aan welke kant de ramen gaan. De stof met de Black-out-eigenschap zorgt voor een serieuze bescherming tegen de zon. De speciale coating reflecteert de zonnestralen volledig en zorgt voor black-out. Het is wenselijk om dergelijke gordijnen te gebruiken voor kantoren, slaapkamers;
 • Thermo-spot coating draagt ​​bij aan het behoud van warmte in de winter en elimineert oververhitting van de ruimte op warme zomerdagen;
 • verwerking van textiel met antistatische impregnering, geen stof aantrekken.

Rolgordijnen voor dakramen zijn uitgerust met twee soorten veermechanismen.

Open systeem

Het canvas wordt vastgesteld door het apparaat. De stof bevindt zich altijd in een staat van spanning. De hoogte van de positie van het rolluik wordt geregeld door de haak van de onderste stop voor de transparante haken aan de zijkant van de opening. Het canvas kan zich in de gesloten en open toestand bevinden of op bepaalde niveaus zijn vastgezet.

Het belangrijkste punt bij het kiezen van een accessoire voor een raam is een goed begrip van hoe in de toekomst alle interieurobjecten worden gecombineerd. En rolluiken zijn geen uitzondering. Een interessant kenmerk van de gerolde modellen: ze kunnen zelf vensters rangschikken of in een ensemble met andere gordijnen werken.

Goed gekozen rolluiken geven de zolder een gezelligheid, houden versheid en comfort.

De prijs van het product wordt bepaald door de grootte van het venster, het type stof, het type besturingsmechanisme.

Pin
Send
Share
Send
Send