Thuis en stijl

Een gasboiler kiezen voor een woonhuis: waar moet je op letten?

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig wordt gas beschouwd als de meest economische brandstof. u kunt het immers gebruiken om de verwarmingskosten aanzienlijk te verlagen. Het is bijzonder voordelig om gas uit te voeren waar de snelweg in de onmiddellijke nabijheid van het huis passeert. Door een gasboiler te installeren, kunt u warm worden en niet te veel betalen. Het belangrijkste is om op competente wijze de kwestie van het kiezen van een verwarmingsapparaat te benaderen. Van zijn kwaliteit en betrouwbaarheid zal afhangen van de warmte en het comfort in uw huis. Als u niet weet hoe u een gasboiler moet kiezen, dan is het niet overbodig om vertrouwd te raken met nuttige informatie over dit probleem.

Het ontwerp van dergelijke apparaten is complex. Het bevat een automatisch systeem, een ketel, een brander. De ketel kan draagbaar zijn of in het lichaam zijn ingebouwd. De keuze voor een gasketel met dubbele kring moet worden gebaseerd op het materiaal waaruit de warmtewisselaar is gemaakt. De meest draaiende stalen warmtewisselaars worden overwogen.

Vloereenheden zijn groot en worden daarom alleen op een horizontaal oppervlak geïnstalleerd. Deze eenheid kan gemaakt zijn van gietijzer of staal en is zeer krachtig, kan warmte leveren aan ruime landhuizen, industriële faciliteiten, enz.

Gietijzer, waaruit de ketels zijn gemaakt, is een duurzaam materiaal, dat wordt gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen roest, terwijl het vrij kwetsbaar is. Wees voorzichtig bij het installeren of vervoeren van apparatuur. Bovendien accepteert gietijzer geen plaatselijke oververhitting. Staal is lichter en duurzamer. Staal is bang voor corrosie.

Een atmosferische brander is een apparaat dat op een natuurlijke manier verbrandingsproducten transporteert. Voor dit apparaat moet een rookverwijderingssysteem worden geïnstalleerd. Atmosferische brandereenheden zijn goedkoper, maar minder krachtig. Opblaasbare brander wordt als krachtiger beschouwd. Het is uitgerust met een elektrische turbine, die geforceerde ventilatie van de verbrandingskamer uitvoert.

De aanschaf van een gasboiler voor een privéwoning is een vrij cruciale stap, omdat het een groot aantal belangrijke punten vereist. Eerst en vooral beslissen over de vereisten voor de warmtebron en operationele punten. Voeding vereist om uit de totale afmetingen van het gebouw te kiezen.

Het is gebruikelijk om het vermogen van een gasketel te selecteren op basis van specifieke warmteafgifte, dat wil zeggen 1 kW moet 10 vierkante meter zijn. Dit cijfer is bij benadering. Voor een meer nauwkeurige berekening is het noodzakelijk om een ​​groot aantal factoren te hanteren:

  • Het is vereist om de afmetingen van het verwarmde gebouw en het gebied van elke muur te bepalen.
  • Het is noodzakelijk om het gebied van alle buitenramen en deuren te meten.
  • Bereken het warmteverlies. Dit kan gedaan worden door de speciale formule Q = 1 / K x (tv - tn) x С te gebruiken, waarbij K de weerstand tegen warmteoverdracht is, tv de interne temperatuurweergave, tn de laagste temperatuur is, C het totale oppervlak van alle gemeten wanden is in vierkante meters.

De keuze voor een extra kamer voor een gasketel moet ook met maximale verantwoordelijkheid worden benaderd. Als u niet weet welke ketel u moet kiezen, gebruik dan professionele hulp. Idealiter zou de ruimte de vorm moeten hebben van een stookruimte, uitgerust met uitlaat- en huiskanalen, die bedoeld zijn voor ventilatie. Dit geldt met name voor apparatuur zoals een gasketel. Nieuwe apparatuur moet in de kamer passen. In moderne appartementen en cottages worden gasketels vaak in de keuken of badkamer geïnstalleerd. Voor dergelijke kamers geschikte gasketel op gas.

Bij gebruik in de normale modus profiteert de gaseenheid van het huis. Het geeft warmte en warm water. In een noodgeval is het apparaat gevaarlijk. Een hoogwaardige en moderne ketel moet een klep in zijn structuur hebben die de levering van gasbrandstof afsnijdt, evenals een beveiligingssysteem dat is uitgerust met sensoren van verschillende types.

Stoppen met brandstof in de unit kan in verschillende situaties worden waargenomen. In de regel stopt de brandstof met stromen, als de vlam op de gasapparatuur is verzwakt, is de spanning in het elektrische netwerk weg, het waterniveau in de unit te laag of de druk is afgenomen.

Pin
Send
Share
Send
Send