Thuis en stijl

Werkgedeelte in de keuken: indeling en inrichting (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij de indeling van de keuken speelt planning een dominante rol. Ongeacht of de ruimte wordt gebruikt voor familievergaderingen of gewoon om te koken, steeds meer eigenaren geven de voorkeur aan zonering. Het werkgebied in de keuken is bijvoorbeeld de plaats waar de meeste huishoudelijke apparaten zich bevinden en waaraan een aantal speciale eisen worden gesteld:

  • Maximale vrije ruimte, die zorgt voor ongehinderde bewegingen en een comfortabel verblijf van meerdere personen.
  • Goede verlichting. De plaatselijke bevolking zal het werk vergemakkelijken, en de generaal zal het licht verspreiden, met nadruk op het comfort van de situatie.
  • Ergonomisch ontwerp. Instrumenten en meubels, ontworpen volgens de menselijke anatomie, zijn gemakkelijker te gebruiken.

Als u zich aan deze regels houdt, kunt u zelfs de meest bescheiden ruimte optimaliseren.


rabochaya-zona-na-kuhne-planirovka-i-dekor-26-foto


rabochaya-zona-na-kuhne-planirovka-i-dekor-26-foto-2

Bestemmingsmethoden

Conventioneel kunnen de principes van het plaatsen van apparatuur en meubels in de keuken worden onderverdeeld in 4 hoofdtypen: eiland, U-vormig, lineair en L-vormig.

eiland

Een dergelijke techniek bestaat uit een afzonderlijke opstelling van een deel van apparatuur en communicatie. Op verzoek van de eigenaren kan het eiland dienen als een eethoek, een extra opslagplaats (dankzij de ingebouwde laden en planken) en ook een kookplaat of gootsteen. De methode heeft echter een ernstig nadeel: hij kan niet worden gebruikt in een kleine keuken.


rabochaya-zona-na-kuhne-planirovka-i-dekor-26-foto-5


rabochaya-zona-na-kuhne-planirovka-i-dekor-26-foto.jpeg">

Andere opties

De volgende in gebruiksfrequentie waren stalen P- en L-vormige manieren van plannen. Beide worden gekenmerkt door de zogenaamde driehoeksregel. Volgens hem zijn gootsteen, koelkast en fornuis gecombineerd in een klein gebied, gelegen op de toppen van een denkbeeldige driehoek. Bovendien moet de afstand tussen de objecten 1,2-2,7 m zijn, anders zijn onnodige bewegingen onvermijdelijk, wat het kookproces bemoeilijkt. Hoewel de methode enkele decennia geldig is en relevant blijft, is het aan de eigenaars om te beslissen hoe de keuken eruit zal zien.

Een belangrijke factor in functionaliteit is de verlichting van het werkgebied in de keuken. Moderne technologieën bieden een breed scala aan verlichtingsproducten. Verschillende soorten en vormen zorgen ervoor dat je ze harmonieus in het interieur van elke stijl kunt plaatsen. In de afgelopen jaren hebben ontwerpers en architecten geprobeerd om weg te gaan van traditionele kroonluchters als de enige bron van licht, waarbij lampen van verschillende ontwerpen worden gecombineerd. De meest succesvolle zijn spots en ledstrips. Deze laatste worden gewaardeerd door veel consumenten die hun positieve aspecten hebben opgemerkt:

  • veiligheid en duurzaamheid;
  • toepassing op elk gebied;
  • redelijke prijs.

Een belangrijke taak is het optimale gebruik van het volledige bruikbare gebied en de eliminatie van "blinde" zones. Het beste van alles is dat ingebouwde meubels en mobiele modules hiermee omgaan. Hetzelfde effect kan worden bereikt door 2 apparaten te gebruiken in plaats van de gebruikelijke kachel: een oven en een kookplaat.

Een deel van de muur tussen de niveaus van keukenmeubilair - een schort, beschermt het tegen het binnendringen van deeltjes vet en vocht tijdens het kookproces, en dient tegelijkertijd als een decoratief element, dus je moet zorgvuldig zijn selectie benaderen. De gemiddelde hoogte van het platform is 60 cm, maar in het geval dat er een kap boven de kachel is, moet de afstand tussen beide minimaal 75-80 cm zijn.

De nieuwste trends in de wereld van architectuur en design zijn een mengeling van verschillende richtingen en het gemak blijft de enige constante conditie. Ondanks de toewijding van trendsetters aan eclecticisme, zijn er verschillende stijlen die hun gebruik hebben gevonden in het interieur van de keuken.

Pin
Send
Share
Send
Send