Thuis en stijl

Vloeibaar behang in de badkamer (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor de decoratie van de wanden van de badkamer is een traditioneel gebruik van keramische tegels geworden. Ze heeft zichzelf gevestigd als een betrouwbaar en duurzaam materiaal en het lijkt erop dat er geen substituut voor is. De technologie staat echter niet stil. Diversifiëren van het interieur helpt vloeibaar behang in de badkamer, geproduceerd volgens de nieuwste prestaties van de industrie op het gebied van bouwmaterialen. Met hun eigenschappen kunt u de reikwijdte van dergelijk behang uitbreiden en het ontwerp van elke kamer wijzigen.


zhidkie-oboi-v-vannoj-komnate-20-foto


zhidkie-oboi-v-vannoj-komnate-20-foto-2

Eerste kennismaking

Vloeibaar behang is een pleisterlaag, waarvan cellulose de hoofdcomponent is. Ze gaf het recht op dit materiaal dat behang wordt genoemd. Geleverd in poedervorm. De kleur van de samenstelling hangt af van de gebruikte kleurstof. Daarnaast bestaat het uit componenten uit katoen en textielvezels. Ook in de samenstelling kunnen droge algen, boomschors, mica, etc.

Het grote voordeel is de keuze uit verschillende opties voor decoratie. Bij het gebruik van gewoon behang is de keuze er een - de kleur en kwaliteit die u hebt gekocht, maar voordat de vloeibare achtergrond een breed veld voor experimenten is. Je kunt tinten wisselen, met kleur spelen.

Voordat u vraagt ​​of het mogelijk is om vloeibaar behang te gebruiken, is het beter om te weten wat ze zijn.

  • De basis van "zijden" behang is zijden vezels. Ze worden beschouwd als de hoogste kwaliteit vanwege de lange levensduur en weerstand tegen zonlicht. Deze coating is erg duur.
  • De grootste concurrent van zijde is cellulosebehang. Ze zijn aanzienlijk inferieur aan zijde qua kwaliteit en uiterlijk, maar ze zijn de goedkoopste van de hele lijn van materialen.
  • De middelste optie is zijde-cellulose behang.

Nog steeds velen, ondanks het feit dat vloeibaar behang voor de badkamer met succes wordt gebruikt in interieurdecoratie, de voorkeur geven aan beproefde afwerkingsmaterialen. Hoewel de eerste eenvoudiger te onderhouden zijn: vuil, stof en schimmels kunnen eenvoudig van een dergelijk oppervlak worden verwijderd.

Ondanks dergelijke opmerkelijke eigenschappen heeft vloeibaar behang in de badkamer verschillende nadelen:

  • Hoogwaardig vochtbestendig materiaal is duur.
  • De voorbereidende fase is behoorlijk omslachtig. Om het materiaal stevig op de muren te houden, moet u verschillende fasen doorlopen: kleine scheurtjes aanbrengen, schuren, een primer aanbrengen. Als je één soort werk mist, kun je uiteindelijk een andere tint krijgen in de afwerking of zelfs het hele oppervlak is bedekt met vlekken.
  • Het vereist geduld en minimale ervaring met een hulpmiddel zoals een troffel.
  • Er is een grote kans op vervalsing. De kwaliteit van het materiaal zal pas zichtbaar worden nadat het mengsel is voorbereid en op de muur is aangebracht.

Het hele proces is verdeeld in verschillende fasen: de voorbereiding van de muren, de voorbereiding van de oplossing, de toepassing van vloeibaar behang.

Wandvoorbereiding

  1. Verwijderde spijkers, schroeven, pluggen, maar ook metalen en plastic ingebedde onderdelen.
  2. Alle defecten, putten, gaten en kleine verdiepingen groter dan 2 mm worden verwijderd.
  3. Het oppervlak van de wanden is voorzien van een standaard primer met diepe penetratie. Toegepast in 2-3 doses met een pauze van 3 uur.

Pin
Send
Share
Send
Send