Thuis en stijl

Hoektoilet: belangrijke selectiecriteria, de volgorde van installatie (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Hoektoilet - de uitvinding van de afgelopen jaren, is nog niet populair geworden onder de algemene bevolking. Onpopulariteit betekent echter niet het gebrek aan verdienste. Slechts een beetje bekend een dergelijke beslissing.

De hoekopstelling van het toilet heeft de volgende voordelen:

 • Compactheid. In een kleine gecombineerde badkamer, waar elke centimeter belangrijk is, wordt het hoektoilet in een hoek geplaatst, het heeft een driehoekige tank. Hierdoor wordt relatief veel ruimte vrijgemaakt.
 • Originaliteit van ontwerp. U kunt elk ontwerp, elke kleur en in het ideale geval een hoektoilet in het ontwerp van de kamer passen, waardoor het bijna in decoratie verandert.
 • Een mogelijkheid om een ​​toilet te kiezen met een groot aantal extra functies: van spoelafstelling tot een hygiënische douche.
 • Betrouwbaarheid. Hoektoiletten zijn niet kwetsbaarder dan gewone toiletten. Ze zijn bestand tegen een belasting van maximaal 500 kg.

Om ruimte te besparen en het mooi te maken, is het echter niet genoeg om alleen het eerste toilet te kopen. U moet dan een volledig geschikt model kiezen.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-2

Belangrijkste selectiecriteria

De keuze voor een toiletpot is een verantwoorde zaak, dus u moet erachter komen wat er in het algemeen belangrijk is.

 • Materiaal. Het hangt van hem af hoe sterk en duurzaam de constructie zal zijn.
 • Inrichting. Het is belangrijk om precies te weten hoe het toilet werkt, hoe het met het rioleringssysteem communiceert, van welke kant het water wordt geleverd.
 • Design. Omdat, zoals het toilet eruit zal zien, hangt af van hoe goed het past in een specifieke badkamer.
 • Price. Het is mogelijk om een ​​vloer of toegevoegd hoektoilet te kopen voor 3.000 roebel, of voor 30.000 roebel. In elk geval zal het een beetje duurder zijn dan de klassieke tegenhangers.
 • Extra functies. U moet altijd weten wat loodgieterswerk kan doen.

Voordat u naar de winkel gaat, is het ook belangrijk om het gebied van de bedoelde plaats onder het toilet te meten. Als het minder dan nodig is, is de installatie onmogelijk.

materialen

Bij de vervaardiging van sanitair wordt niet te veel materialen gebruikt.

keramiek

De meest voorkomende optie en erg goedkoop. Het is meestal bedekt met glazuur aan de bovenkant, het ziet er eenvoudig uit, je kunt een kleur kiezen, maar het is zeer onstabiel door het effect van de tijd - het glazuur is versleten onder invloed van stromend water, het keramiek is doordrenkt met vocht en er blijven lelijke gele sporen achter die niet kunnen worden gewassen. Bovendien neemt de betrouwbaarheid van de hele structuur af: onvoorzichtige bewegingen kunnen tot een botsing leiden.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-4


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-5

plateelwerk

Minder gebruikelijk vanwege de algemene hoge kostenoptie. Het bestaat uit witte klei met een mengsel van geëxpandeerde klei en veldspaat, serveert twee keer zo lang keramiek, omdat met zo'n basisglazuur langzamer wordt gewist. Betrouwbaar, duurzaam.

Roestvrij staal

Dure en zeldzame optie. Vooral gebruikt door rijke mensen die een badkamer willen in de stijl van techno. Het is sterk, zeer betrouwbaar en serveert langer dan aardewerk.

Gietijzer

Het is erg zeldzaam. De wegen zijn zo zwaar dat het eigenlijk niet loont met absolute betrouwbaarheid.

Marmer of natuursteen

Zeer dure, zeer pretentieuze beslissing, die alleen wordt gebruikt in huizen, adequaat ingericht. Zwaar, maar zeer betrouwbaar materiaal.

Het ontwerp van de hoektoiletten wijkt weinig af van de gebruikelijke, u kunt zowel een hoekig toilet met een stortbak als een hoekig toilet-compact vinden. En hij en de ander passen perfect in het ontwerp van de badkamer, het belangrijkste is om te weten hoe ze van elkaar verschillen.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-8


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-9


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-10

vloer

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een klassieke versie van de locatie van de toiletpot op de vloer, die in de meeste appartementen te zien is. Ze zijn:

 • compact - om elk onderdeel van de toiletpot gemakkelijk te kunnen vervangen in geval van een defect, wordt de tank gescheiden van de kom op een speciale plank geïnstalleerd;
 • monoblock - het toilet is net gegoten in een enkel ontwerp, wat goedkoper is, maar ook om het te veranderen, als er iets is dat je volledig moet doen.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-11


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-12

uitbreiding

Bijgevoegde hoek toilet ziet er zeer origineel uit, maar het zal moeilijk zijn om het te installeren - de belangrijkste truc van het ontwerp is dat de tank in de muur is ingebouwd. Het resultaat lijkt op een kom die uit de muur steekt.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-13


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-14

Vloertoilet is eenvoudig te installeren met een zekere vaardigheid en nauwkeurigheid. Met een wc-pot moet je zweten, maar het ziet er veel indrukwekkender uit.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-15


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-16

Extra functies

Het hoektoilet kan worden uitgerust met extra functionaliteit die het gebruik nog comfortabeler maakt. Hij heeft misschien:

 • ingebouwd bidet - het kan een eenvoudige waterstraal zijn, en het kan een massage zijn, uitgerust met een apparaat om te drogen en de mogelijkheid om de temperatuur naar believen te veranderen;
 • ingebouwde verlichting - het zal helpen om zich zelfs 's nachts in het toilet te oriënteren, het licht is zacht genoeg en zwak om de ogen niet te snijden;
 • dubbele spoeling - hiermee kunt u de intensiteit van de spoeling regelen en water besparen door een kleine hoeveelheid water te gebruiken waar dat niet meer nodig is;
 • ingebouwde douche - een tank is in dit geval uitgerust met een gelijkenis van een kleine gootsteen aan de bovenkant, waarmee u snel uw handen kunt wassen en aanzienlijk ruimte kunt besparen in een kleine gecombineerde badkamer zonder een aparte spoelbak te plaatsen;
 • verwarmde stoelen - dit zal niet alleen degenen helpen die in de winter bevriezen, maar ook degenen die om gezondheidsredenen schadelijk zijn om in de kou te zitten;
 • De lifter in de hoes bespaart mensen die gevoelig zijn voor lawaai, omdat het de hoes heel stil laat vallen.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-17


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-18

Natuurlijk, zonder al deze functies, kun je zonder doen, maar dan is het de moeite waard om te volgen dat er geen deel is aan het verworven toilet, omdat de uiteindelijke prijs vaak van hen afhankelijk is.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-19


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-20

Installatie functies

Het is beter om een ​​aangesloten hoektoilet aan professionals toe te vertrouwen, maar u kunt ook een gewone vloer met uw eigen handen installeren. Hiervoor heeft u nodig:

 1. Verwijder het oude toilet en smeer cement om hem heen;
 2. Om de vloer te egaliseren - het toilet kan alleen op een volledig vlak oppervlak worden geplaatst;
 3. Reinig de rioolbuis van sediment;
 4. Plaats het toilet op de vloer en markeer de plaats van installatie en bevestigingen met een marker;
 5. Verwijder het toilet, boor de bevestigingspunten en steek deuvels erin;
 6. Plaats voorzichtig een geribbelde pijp op de rioolbuis, combineer het tweede uiteinde met de vrijgave van de toiletpot en plaats deze op de bevestigingsmiddelen;
 7. Schroef de moeren, plaats de pluggen erop - het is niet nodig om te veel aan te spannen, dit kan leiden tot schade;
 8. Plaats de afvoertank als deze gescheiden is - u moet voorzichtig handelen, alle openingen combineren en proberen het apparaat in de tank niet te beschadigen;
 9. Verdun het afdichtmiddel, gebruik het om het verbindingspunt van de rioolbuis te bedekken met gegolfd materiaal, evenals de installatieplaats van de toiletpot op de vloer.


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-21


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-22


uglovoj-unitaz-vazhnie-kriterii-vibora-posledovatelnost-montazha-26-foto-23

Wanneer de kit is bevroren, kunt u het water aanzetten en kijken of er lekken zijn. Zo niet, dan is alles klaar, een hoektoilet kan worden gebruikt. Als er lekken zijn, moet u het water weer afsluiten en het insmeren met kit herhalen. Het is belangrijk om te onthouden dat water niet mag worden toegestaan ​​voordat alles volledig is bevroren.

Pin
Send
Share
Send
Send