Thuis en stijl

Radiale kasten - een nieuwe geometrie van het huis (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De waarde van het traditionele kledingkastcompartiment ten aanzien van modern appartement is moeilijk te overschatten. Er verschijnen echter nieuwe vormen en lijnen in het meubilair, verschillende oppervlaktebehandelingstechnologieën worden gebruikt. En bekende voorwerpen krijgen een originele uitstraling, veranderen de geometrie van de kamer. Radiale kledingkasten en scheidingswanden creëerden een hele richting in het interieurontwerp - radius online.


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-2

Voordelen van glijdende kledingkasten van het radiale type

 • Compactheid - rationeel gebruikt de ruimte van de ruimte en bespaart ruimte - vereist geen ruimte voor het openen van deuren. Het verschillende aantal glijdende structuren (een-, twee-, driedeurs) vergemakkelijkt de toegang tot dingen die op de planken liggen.


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-5


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-6

 • Veelzijdigheid - u kunt meubels kiezen die passen bij kinderkamers, kasten, gangen, woonkamers of slaapkamers.

De locaties van de planken en kantoren zijn gerangschikt volgens de wensen en voorkeuren van de eigenaren. In afzonderlijke secties in het ontwerp kunt u huishoudelijke apparaten plaatsen, sportuitrusting plaatsen of zelfs een compacte werkplek uitrusten. Laden zijn wenselijk om een ​​netstructuur te bestellen - dit zorgt voor natuurlijke ventilatie van dingen.

Een visuele verandering in de geometrie van de kamer - een hoekkast met zijden van verschillende lengtes kan visueel een vierkante kamer rechthoekig maken.


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-9


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-10

Kastontwerpen: soorten, voor- en nadelen

Op de meubelmarkt worden twee soorten kasten aangeboden voor installatie.

 • Kastproduct - een afzonderlijke meubeleenheid met achter- en zijwanden, dak, bodem, gevels. Voors: het ontwerp kan door de kamer worden verplaatst, in elk deel van de ruimte worden geïnstalleerd, het is handig om een ​​hoogwaardige assemblage van de structuur te maken en de deuren zorgvuldig af te stellen. Nadelen: er zijn meer materialen nodig voor de productie, het interne volume van het product wordt door de muren opgegeten.
 • Ingebouwde versie - geïnstalleerd in wand- / gipsplaatniches en neemt volledig de toegewezen ruimte in beslag. Voors: het ontbreken van een complete set van dak / bodem, wanden vermindert de kosten van de bouw, de mogelijkheid om te installeren in de opening van elke grootte. De prijs van het product wordt aanzienlijk verlaagd door metalen staven met manden erop te bevestigen. Nadelen: het kabinet is gemaakt onder de opening van een bepaalde afmeting; het kan niet worden herschikt, maar kan alleen worden gedemonteerd.


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-11


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-12

Model bereik van kasten

Het belangrijkste kenmerk van radiale kasten coupe - een verscheidenheid aan vormen. Als u kiest voor een ontwerp om asymmetrie te gebruiken, kunt u de geometrie van de ruimte visueel wijzigen. Afhankelijk van de buiglijn van de deurgeleider, worden de volgende soorten producten onderscheiden:

 • concaaf - de optimale keuze voor het plaatsen van ruimtes in hoeken van de ruimte. Deze modellen verzachten de geometrie van de kamer en maken het gebied niet rommelig. De meest geschikte opties zijn om zo'n kledingkast in de slaapkamer of in de kinderkamer te installeren. Dergelijke meubels geven de kamer gezelligheid en ronding;
 • convexe kast praktisch om te installeren in een kleine ruimte, omdat het ontwerp geen grote breedte gebruikt. Een geschikte optie is om een ​​radiale kledingkast in de gang te installeren;
 • gebogen (afwisselend convex / concaaf type). Voor deze modellen is de meest geschikte plaats om te installeren langs de muur. Zet de gecombineerde radiusgarderobe optimaal in de woonkamer. Dit meubilair vormt een perfecte aanvulling op de binnenkamers van middelgrote tot grote ruimtes.


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-13


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-14

Karakteristieken van de kasten: soorten bevestigingsdeuren en decoratieve opties voor gevels

De deur van de constructie bestaat uit een frame (aluminium / staal) waarin de gevelbaan wordt gestoken. De verticale zijkant aan de zijkant van het frame dient ook als handvat voor het verplaatsen van de deur. De secties verplaatsen door de rollen langs speciale geleiders langs de structuuropening te schuiven. Mechanismen voor deuren worden op bestelling gemaakt, omdat de geleiders verschillende stralen kunnen hebben.

Er worden twee soorten bevestiging van deuren gebruikt.

Bovenophanging

De gids wordt aan het plafond bevestigd of aan de muur bevestigd. Voordelen - radiale kast wordt zonder drempels geïnstalleerd. Het nadeel is dat het niet kan worden geïnstalleerd in kamers met zwevende of gipsplaat plafonds.

De belangrijkste vereiste voor het gevelmateriaal is het vermogen om een ​​gegeven gebogen vorm te handhaven gedurende de gehele gebruiksperiode. De meest voorkomende deurbladopties zijn:

 • acrylglas met fotoafdruktechnologie. Geselecteerde afbeeldingen worden afgedrukt op een breedbeeldprinter en behouden scherpe lijnen. Een speciaal effect wordt verkregen door het gebruik van speciale inkten, die gepolymeriseerd worden door de werking van ultraviolet. Als gevolg hiervan verkrijgt de foto een licht visueel volume. Radiale kledingkast met fotodruk kan de ruimte dynamisch maken of de kamer een romantische sfeer geven;
 • gebogen MDF-panelen (samengeperst zaagsel geïmpregneerd met carbideharsen). Het is mogelijk om platen te verfraaien door middel van schilderen, fineren, lamineren. Het oppervlak van de doeken is glanzend / glad of imiteert de textuur van hout, steen, leer. Gevels van MDF - de beste optie voor kasten in de kinderkamer. Het is beter om het oppervlak te versieren met stickers die kunnen worden vervangen als het kind opgroeit.
 • liefhebbers van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen zullen het rotan / bamboe canvas waarderen;
 • glas / spiegels met tinting / zandstralen. De technologie van de methode is gebaseerd op de impact van de hogedruk luchtzandstraal op het oppervlak van de baan. Met behulp van artistiek zandstralen wordt patroon toegepast. Bij gebruik van kleur / diep zandstralen worden driedimensionale ornamenten en realistische tekeningen gemaakt. Gevels met een spiegeloppervlak zijn wenselijk om te gebruiken voor kasten in de gang / gang.


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-18


radiusnie-shkafi-kupe-novaya-geometriya-doma-20-foto-19

De wens om een ​​gezellige, comfortabele ruimte in het appartement te creëren, is heel natuurlijk. Bij het kiezen van de juiste instelling wordt altijd rekening gehouden met de interieurstijl van de kamer en het doel ervan. Om garderobekasten met radiale deuren perfect aan te vullen met het interieur, is het beter om de diensten van een ontwerper te gebruiken. Aangezien dergelijke meubelmodellen op bestelling worden gemaakt, wordt aangeraden contact op te nemen met professionele meubelfabrikanten.

Pin
Send
Share
Send
Send