Thuis en stijl

De grootste problemen van het plamuurplafond: de keuze van het mengsel, gereedschappen, naleving van de arbeidsvoorwaarden

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de belangrijkste en meest cruciale fasen van reparatiewerkzaamheden is de directe voorbereiding van het plafond voor het schilderen of een ander type decoratie-oppervlakken. Gebruik hiervoor speciale constructies. Het plafond egaliseren met stopverf is de beste optie.

Kenmerken van de samenstelling van vulstoffen voor het plafond

Putty - een dik plastic mengsel dat wordt gebruikt voor het nivelleren van plafonds, het verbeteren van de reliëf van muren, en voor veredeling van gevels van gebouwen. Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen het concept "mortel" en "composities voor plamuren". Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de verschillende indicatoren van dispersie.


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-2

Plafondmixen voor plamuur bestaan ​​uit de volgende componenten:

 1. Vulstoffen die de nodige viscositeit aan de massa geven (cement, gips, kalkhoudende fracties, zandcomponenten);
 2. Regelaars voor het verharden en uitharden van de massa (belangrijk voor een goede "hapering" van het bouwmateriaal met het plafondplafond);
 3. Speciale weekmakers voor plamuur;
 4. Stoffen - waterafstotende middelen (zorg voor goede prestatiekenmerken van afwerking in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid);
 5. De kleurende structuur van de pigmenten in de nodige schaduw;
 6. Cellulose-polyesterelementen (ze laten de samenstelling sneller drogen, de lagen vormen een duurzaam vochtbestendig vel wanneer ze worden uitgehard).

Fabrikanten produceren stopverf op het plafond van twee typen: starten en afwerken. Het verschil tussen de twee samenstellingen is minimaal en ligt in de grootte van de fracties van de vulstoffen zelf. Startmix voor beton en betonelementen bestaat uit deeltjes met diameters van 0,6 mm. Afwerking analogen bestaan ​​uit deeltjes aan de weduwe minder dan de beginnende.

Hoe kleiner de breuk, hoe dunner de laag. Als een radicale plafondafwerking vereist is, moeten belangrijke gebreken op het doek worden verborgen, gebruik dan een ruwer startmengsel. Vervolgens wordt decoratieve plafondplamuur geproduceerd, het oppervlak wordt waterpas gemaakt en voorbereid voor de volgende fase.

Het afwerken van plamuurplafond met uw eigen handen of met de hulp van specialisten kan apart van de uitgangsmengsels worden gemaakt. Bijvoorbeeld, als het oude plafond op zich vrij duurzaam en glad is, en voor het schilderen slechts kleine gebreken moeten worden opgelost.

Het plamuren van het plafond gebeurt met uw eigen handen om alle vlakken te egaliseren, om ze soepelheid en kracht te geven. Moderne composities zijn bijzonder veelzijdig.

Ongeacht wat voor stopverfplamuur het resultaat is, is het resultaat meestal één. Bovendien kan dezelfde samenstelling worden gebruikt voor metselwerk, gipsbetonconstructies, bouw- en isolatieplaten, gipsplaatelementen, werken op beton of zelfs hout.

Er zijn echter oppervlakken die slecht interageren met stopverfverbindingen. Dit zijn glazen, plastic, metalen oppervlakken (zowel bewerkt als "schoon"), plastic onderdelen. Ook is het aanbrengen van stopverf niet mogelijk op oppervlakken die voortdurend in natte toestand zijn of op een andere manier worden blootgesteld aan vocht.

Putty voor verschillende coatings

Putty-gipsplaatplafond, betonnen oppervlakken en andere doeken worden altijd gemaakt om het reliëf uit te lijnen. Een glad plafond in de volgende fase zal echter worden onderworpen aan nieuwe transformaties. Daarom is het erg belangrijk wat voor soort plamuur het plafond moet kiezen en hoe het uiteindelijk wordt toegepast.

Er zijn drie opties:

 • Plamuurplafond om hun eigen handen te schilderen;
 • Lijn de oppervlakken onder het behang uit;
 • Verwijdering van naden en onregelmatigheden aan het plafond met het doel in de toekomst een laag decoratieve pleister aan te brengen.

Het moeilijkste en moeilijkste is de stopverf van het betonnen plafond voor schilderen. Het feit is dat als je niet alle onregelmatigheden te elimineren, niet ontdoen van de naden en andere gebreken, na het schilderen zal alle ruwheid zeer duidelijk zijn. Whitewashing heeft een vergelijkbaar effect.

Als u het plafond niet hoeft te beschilderen maar moet afwerken met behang, kunt u alleen belangrijke defecten verwijderen. Decoratieve versiering van het canvas verbergt kleine onregelmatigheden. Als het plafond decoratief pleisterwerk is, wordt het aanbrengen van stopverf verder vereenvoudigd. Natuurlijk moet het oppervlak glad zijn, de esthetische waarneming van de ruimte hangt ervan af. Nochtans, hoe te plamuren op het plafond, en verwijder de naden kan zijn, zonder zorgen te maken over de perfecte gladheid. Deze parameter doet er niet toe.

Het is niet genoeg om een ​​goede mix te kiezen en in theorie alle subtiliteiten te kennen van hoe je het plafond kunt egaliseren met stopverf. Het is ook belangrijk om al uw kennis in de praktijk te gebruiken en om bouwmaterialen verstandig te gebruiken.

Bij het werken met elk type pasta mengsels, is het belangrijk om te onthouden dat de stopverf bijna altijd snel grijpt. Als de mortel hard wordt, is het onmogelijk om het op het plafond aan te brengen. Het geselecteerde mengsel moet worden gemengd onmiddellijk voor het proces van het afdichten van naden en het egaliseren van gips, beton en andere oppervlakken.

Elk type stopverfmengsels bevriest na verloop van tijd. Cementmengsel droogt het langst - meer dan 2,5 uur. Gipsmassa zal na 40-70 minuten vast worden. Acrylic stopverf behoudt zijn elasticiteit gedurende een zeer lange tijd (tot 24 uur). Sommige polymere samenstellingen zijn geschikt om 2 tot 4 dagen te werken (op voorwaarde dat het deksel van de houder waar de samenstelling is opgeslagen, goed gesloten is).


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-6


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-7

Arbeidsomstandigheden

Elke fabrikant probeert in detail te beschrijven onder welke omstandigheden stopverf moet worden aangebracht en hoe het oppervlak goed moet worden bediend (vooral op specifieke locaties - in de badkamer, in de keuken). Bij het nadenken over welke stopverf beter is voor het plafond, is het de moeite waard om te overwegen dat het mengsel alleen al zijn kwaliteiten vertoont als bepaalde regels worden nageleefd.

De rol van binnenluchttemperatuur en relatieve vochtigheid speelt een rol. Op de verpakking van elk product moet informatie over deze parameters aanwezig zijn. Als de omstandigheden worden geschonden, zal zelfs de dunste laag veel langer drogen. Het is ook mogelijk dat de kwaliteit van de coating zelf daardoor verslechterd.

Het is beter om geen gipsmengsels te gebruiken voor het plafond in de keuken, in de badkamer en in andere kamers waar het altijd nat is (stoombaden, sauna's). Acrylmengsels of getextureerde polymere stopverf zijn relevanter voor dergelijke doeleinden. Op het slecht gereinigde of onbeveiligde plafond zal zelfs het mengsel van de hoogste kwaliteit ongelijk vallen en na verloop van tijd kan de coating instorten.


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-8


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-9

Over fouten

Als op een gipsplaat, betonnen plaat of andere werkoppervlakken, scheuren en andere vervormingen na enige tijd verschijnen, ligt de oorzaak van het optreden van defecten mogelijk niet in de kwaliteit van de bouwmaterialen zelf. Er is een grote kans dat er tijdens het werk zelf fouten zijn gemaakt:

 • De luchttemperatuur in de kamer was minder dan 5 graden;
 • De kamer was te warm (meer dan 25 graden);
 • Vochtigheid meer dan 80%;
 • Van oude platen van gipsplaten of andere soorten werkoppervlakken zijn vuil en stof niet eerder verwijderd;
 • Vergat over het toepassen van een primer of behandelde gebieden slecht, ongelijk;
 • Het canvas werd behandeld in direct zonlicht, wat het mengsel te agressief beïnvloedde;
 • Voor het afdichten van diepe naden en grote vervormingen namen ze een mengsel met verspreide deeltjes, die niet geschikt zijn voor dit soort werk.

Deskundigen adviseren ook om speciale aandacht te besteden aan de aanwezigheid van zand in de samenstelling van plamuren. Dergelijke materialen zijn beter te gebruiken voor gevels of, als u van plan bent gestructureerde decoratieve pleisters of vloeibaar behang te gebruiken. Samenstellingen waarbij zandfracties ontbreken, worden beter aangebracht, zien er niet grijs en "vuil" uit.


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-10


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-11

Bereiding van stopverfmengsel

De meeste vulstoffen zijn verkrijgbaar in de vorm van kant-en-klare mengsels. Het volstaat om de container te openen en aan het werk te gaan. In het geval van het verkrijgen van een droog mengsel, moet u weten hoe u de verkregen compositie kneedt.

Bij het afdichten van naden en plamuur om het doek glad te maken, is het onaanvaardbaar om een ​​massa met klonten te gebruiken. Het mag niet te dun of te visceus zijn. De juiste stopverf ligt gelijkmatig, het is handig en aangenaam om met het materiaal te werken.

Op de verpakking geeft de fabrikant altijd de exacte parameters aan: hoeveel mix nodig is, hoeveel water, hoe te roeren, hoe lang de massa geschikt zal zijn voor gebruik. Negeer deze eenvoudige aanbevelingen niet, vertrouw alleen op hun ervaring (en niet altijd succesvol).

De container waar het bouwmateriaal zal worden gekneed, moet voldoende ruim zijn. Vul de container voor een derde met water en giet dan het droge mengsel. Deze techniek voorkomt de vorming van klonten.


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-12


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-13


osnovnie-slozhnosti-shpaklevki-potolka-vibor-smesi-instrumentov-soblyudenie-uslovij-raboti-14

Kleurselectie

Coating met spackling-mengsel is slechts een van de fasen van reparatiewerkzaamheden. Na uitlijning wordt het plafond verfijnd door verschillende decoratieve technieken en technieken.

Als het oppervlak bedekt is met vrij dichtbehang, moet u zich niet te veel zorgen maken over de kleur van de stopverf. Een dichte afwerking van de textuur zal niet "doorschijnen". Maak je ook geen zorgen over de kleur van het plafond in het geval dat het uiteindelijk wordt versierd met decoratieve pleister of vloeibaar behang. Deze afwerkmaterialen (zelfs aangebracht door een zeer dunne laag) vormen een vrij compleet web, dicht en niet doorschijnend.

Als het uiteindelijke afwerkmateriaal echter nogal delicaat en delicaat is en ook een bijzonder lichte, subtiele kleur heeft, is het belangrijk hiermee rekening te houden in het stadium van de verwerving van stopverf. Het is beter om lichte composities te kiezen zonder zand.

Over het algemeen mag de keuze van stopverf en het proces van toepassing ervan geen problemen of ongemakken opleveren. Naleving van elementaire regels en het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen garanderen een goed eindresultaat.

Bekijk de video: SCHEUREN IN PLAFOND REPAREREN simpel trucje! (Oktober 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send