Thuis en stijl

Decoratieve panelen van hout - de elegantie van vorm (55 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De traditie om de wanden van de kamers met decoratieve houten panelen te versieren, is sinds onheuglijke tijden in een modern interieur vormgegeven. Waarschijnlijk was het in het begin gebruikelijk om aan de muur te hangen met afbeeldingen, amuletten of talismannen van huizen, waardoor het huis welvarend werd en het bedrijf succes boekte.

/ p>

/ p>

/ p>! - AdFox START ->

Tegenwoordig vervult een houten lambrisering- of snijpaneel in de regel puur esthetische functies, hoewel reclame-informatieproducten ook erg populair zijn.

/ p>

/ p>

Houten paneel: soorten uitvoering

Gesneden reliëf

Het is gemaakt in de bas-reliëftechniek, waarbij het beeld wordt gevormd door convexe elementen. Details van het beeld, gedeeltelijk verborgen onder het andere, worden vaak enigszins verkleind of platter gemaakt. Dit creëert een extra volume-effect. Deze techniek is bijzonder rijk aan de mogelijkheden om verschillende schilderijen en inscripties te maken.

Relief-wandpanelen kunnen een echt beeld zijn: stillevens, landschappen, scènes van het dagelijks leven, enz. In dit geval hebben ze vaak de juiste vorm: rechthoekig, rond, ovaal.

Informele en originele weergaven hebben panelen gemaakt in de vorm van objecten of levende wezens, bijvoorbeeld in de vorm van een vogel, vis, een mand met champignons, een badkuip met een bezem, een muziekinstrument. Meestal worden ze uitgevoerd in een specifiek thema dat overeenkomt met het doel van de kamer (keuken, sauna of badhal, clubruimte, enz.).

/ p>

/ p>

Gesneden maaswerk

Houtsnijwerk wordt hier ook gebruikt, maar in plaats van convexe elementen zijn er afgebeelde sneden, die de details van het beeld schetsen. Dergelijke panelen hebben meestal een relatief eenvoudig patroon en figuur gesneden randen, ze zijn lichter, maar ook kwetsbaarder. Opengewerkt houten paneel geeft het interieur een visuele lichtheid, het ziet er bijzonder elegant en elegant uit.

/ p>

Typepaneel

Het zetwerkpaneel is een technologisch zeer complex decoronderwerp. Dit is een foto gemaakt van vele details van verschillende vormen en kleuren. Details zijn zorgvuldig aangepast om openingen te voorkomen, vastgelijmd aan de basis en na voltooiing van de set zijn bedekt met een laag vernis. Misschien wel de duurste en zeldzaamste optie.

/ p>

/ p>

Paneel van houtsneden gebaseerd

Een eenvoudig uit te voeren manier om een ​​kamer een gezellige en elegante uitstraling te geven. Zo'n product is eenvoudig met je eigen handen te maken van hout, je hoeft alleen maar een beetje verbeeldingskracht en geduld te tonen. Het is de vervaardiging van een dergelijk paneel door op een speciale manier te plakken op de basis van gezaagd hout - ronde, minder vaak rechthoekige delen van een boomstam. Matrijzen kunnen een verschillende diameter hebben, verschillende schaduw - het hangt af van het houtsoort en de dikte van de stam.

/ p>

/ p>

/ p>

Platte draad

Deze techniek bestaat uit het doorsnijden van een patroon op een plat oppervlak. Ondiepe dihedrale groeven omlijnen de contouren van het patroon, en het oppervlak kan een natuurlijke kleur hebben of worden geverfd - dan zullen de contouren ook in kleur worden benadrukt.

Naast deze goed gedefinieerde variëteiten zijn er ook gecombineerde soorten, bijvoorbeeld producten die een reliëfbeeld combineren met opengewerkte randen, of gebeeldhouwde afbeeldingen omzoomd en aangevuld met boomzagen.

/ p>

/ p>

/ p>

De natuurlijke schoonheid van de boom

De aantrekkelijkheid van het houten paneel ligt in de tastbare geest van degelijkheid en traditie, die zij aan het interieur geven. En het reliëf-geregen paneel met een complex dun patroon in de antieke of oosterse geest, en een eenvoudige rechthoek, bekleed met gladde sneden, geven de ruimte elegantie, natuurlijkheid en comfort.

Bij het bestellen van panelen of het kiezen van een patroon voor productie, is het belangrijk om te overwegen of ze in overeenstemming zijn met de stijl van de kamer en het kleurenschema.

De prestatietechniek speelt een belangrijke rol: vlak snijwerk zelfs in de beste versie lijkt bescheidener dan opengewerkt of reliëf, daarom is het meer geschikt in eenvoudige minimalistische interieurs. En een product met een delicaat opengewerkte patroon of een bijzonder primitieve inrichting van een paneel van sneden kan een kamer in een high-tech stijl benaderen.

Hout steekt gunstig af bij de meeste materialen door zijn universele compatibiliteit met verschillende stijlen van meubels, die zelfs voor metaal niet meewegen. Houten decoraties zijn licht genoeg om ze op scheidingswanden te plaatsen, en niet alleen massieve dragende muren, waardoor er meer ruimte is voor ontwerpideeën.

De nadelen van houten panelen en voorzorgsmaatregelen in gebruik

Het decoreren van het pand met houten producten moet aan bepaalde voorwaarden worden onderworpen.

/ p>

Gebruik geen opengewerkte of typerende panelen in ruimtes met hoge luchtvochtigheid en significante veranderingen in temperatuur en vochtigheidsomstandigheden. Ja, en andere soorten houten decoratieve producten moeten worden beschermd tegen overmatig vocht, omdat hout, zelfs doordrenkt met speciale conserveermiddelen, kan gaan barsten, kromtrekken, een gelijkmatige schaduw en gladheid van de coating verliezen. In een bad kunt u bijvoorbeeld een houten paneel versieren met een gang of een rustruimte, maar niet een stoomkamer.

Het is ook onwenselijk om dergelijke decoraties te plaatsen waar ze constant aan direct zonlicht worden blootgesteld. Door de straling wordt de natuurlijke kleur van hout snel dof en zijn de kleurstoffen die worden gebruikt om de textuur te onderstrepen vaak niet erg resistent tegen UV-licht.

Wat zijn de meest relevante tekeningen voor houten panelen?

De keuze van het thema van de foto hangt in grote mate af van de plaats waar het paneel zal worden geplaatst. Als afbeeldingen van voedingsmiddelen en gerechten vooral geschikt zijn in de keuken, dan zijn afbeeldingen van schattige dieren en vogels, prachtige landschappen, gestileerde bloemtekeningen beter geschikt voor een kinderkamer.

Voor een studie of een woonkamer, kunt u kiezen voor een afbeelding van een landschap, een monument van architectuur, een historische gebeurtenis. In het algemeen is het mogelijk om de meest veelzijdige tekeningen met natuurlijke en landschapsthema's, evenals geometrische patronen te beschouwen.

Paneelborden, voorzien van een inscriptie en een tekening die overeenkomt met het thema, blijven populair. Ze worden gebruikt voor baden en sauna's, clubs en cafés, restaurants, winkels en zelfs officiële instellingen.

/ p>

Aanbevelingen voor degenen die van plan zijn om houten panelen met hun eigen handen te maken

Alleen zorgvuldig gedroogd hout moet voor de productie worden gebruikt. Sterven en borden worden gekookt in lijnzaadolie of zoutoplossing, gecalcineerd in verwarmd zout of zand.

Voor een draad moet je planken zonder knopen kiezen - ze kunnen uitvallen tijdens de verwerking en het patroon breken.

Het oppervlak van het paneel moet zo glad mogelijk zijn, anders hopen stof en andere verontreinigingen zich snel op in de ruwe randen. Dit is vooral belangrijk voor producten die ontworpen zijn om de keuken te versieren, omdat er naast stof ook vettige keukendampen bezinken.

div id = "content_rb_9718" class = "content_rb" data-id = "9718">

Voordat u leert een paneel te maken, moet u beslissen welke stijl het moet zijn, hoe te kijken: eenvoudig of elegant, massief of visueel licht, met een uitgesproken textuur van hout of geverfd in een heldere, rijke kleur.

Pin
Send
Share
Send
Send