Thuis en stijl

Decoratieve fonteinen voor tuinieren - landesthetiek (29 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Dergelijke elementen van landschapsontwerp als fonteinen van de zomertuin, gelegen in de buurt van het huis, geven een speciale stijl van het grondgebied, verhogen de luchtvochtigheid en creëren een unieke sfeer naast het recreatiegebied.

Nabijheid van de natuur helpt om fysieke kracht en rust te verkrijgen. Je kunt de datsja verfraaien met een kunstmatige vijver. En nog beter - om met hun eigen handen een fontein in het land te maken, die het onderwerp zal zijn van uw trots.


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-2


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-3

opleiding

Voordat u gaat bouwen, moet u beslissen over het model en de grootte, het uiterlijk van de constructie en de wijze van watertoevoer. De fontein in de tuin moet in harmonie zijn met het ontwerp van de site. Het is wenselijk dat het past in de algehele stijl, inclusief gebouwen, voetpaden en bloembedden.


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-4


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-5


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-6

De volgende belangrijke stap is het bepalen van het installatiegebied. Het is raadzaam dat de fontein van de datsja altijd in zicht was, tevreden met de eigenaars en hun gasten. Tegelijkertijd is het praktisch om het in de buurt van de plaats te leggen om uit te rusten. Een decoratieve fontein voor de tuin zorgt voor een sfeer van rust en comfort, en het geluid van stromend water zal u helpen te ontspannen en de drukte van het dagelijks leven te vergeten.


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-9


dekorativnie-fontani-dlya-dachi-zagorodnaya-estetika29-foto-10

Het is beter om een ​​plek te kiezen om een ​​fontein in de schaduw te plaatsen, onder invloed van de zon "bloeit" water door de ontwikkeling van microscopisch kleine algen. Het wordt niet aanbevolen om fonteinen onder de bomen te installeren - bladeren en puin kunnen in de vijver instorten.

Ontwerpers geven de voorkeur aan eenvoudigere vormen van minimale technische complexiteit. Voor de tuin plot van dergelijke parameters is genoeg. In de regel is een krachtige en hoge spuitende straatwaterval geschikt voor een groot fonteincomplex. In het land kun je ook zonder pomp doen, als je geen krachtige waterlift nodig hebt.

Bijna alle ontwerpen van tuinfonteinen zijn eenvoudig van vorm en werkingsprincipe. Een open fontein werkt door een drukval in de vloeistof te creëren. Dit vereist een grote container gevuld met water.

Wanneer u de distributie van water zonder een cirkel in een cirkelvormige stijl gebruikt, volstaat het niet om een ​​geschikt mondstuk te installeren, een hele lijst van onderdelen is nodig om circulatie te creëren. Het is belangrijk op te merken dat het apparaat vrij stabiel kan werken zonder menselijke tussenkomst. Water van het lagere niveau dat aan het mondstuk wordt toegevoerd vormt een continu gesloten circulair systeem. Elke keer dat het door het mondstuk wordt gegooid en in de tank wordt verzameld. Nadat het door het afvoergat is gegaan, komt het in het kanaal. Na de ruwe en fijne reinigingsfase wordt de vloeistof door de pomp teruggepompt en naar een nieuwe cyclus gestuurd.

Het werkingsprincipe is eenvoudig. Water dat door een mondstuk wordt geloosd, wordt in een tank, een struikgewas of in een reservoir gedraineerd. Vervolgens komt het in de trechter, waar het tijdens beweging wordt gereinigd en de pijpleiding binnenkomt, waarna het met behulp van een pomp wordt verdeeld en besproeid.

Pompen kunnen aan het oppervlak en onder water zijn. De eerste wordt gebruikt voor grote constructies, omdat deze een sterke waterdruk kunnen bieden.

Nadat u klaar bent met het installeren en aansluiten van de pomp, leidingen en distributiekoppen, moet u ervoor zorgen dat het systeem werkt. En gewoon door te controleren of alles naar behoren werkt zoals gepland, kun je beginnen met het versieren van de pomp en de kom.

Het apparaat zal correct werken met nauwkeurige en correcte montage, juiste aansluiting van de elektrische pomp. De belangrijkste indruk wordt niet zozeer gemaakt door het ontwerp van de constructie, maar door het verschijnen van stijgende stralen, sprankelende en stromende beekjes.

Als de kom waar het water zal vallen van plastic is, moet de afmeting van de put iets groter zijn. Het is noodzakelijk om een ​​afstand te voorzien om de randen van het product bij te knippen om het materiaal te verbergen.

Een goed onderhouden kunstmatige vijver en fontein decoreren elk gebied. En om deze schoonheid te bouwen is niet zo moeilijk. Natuurlijk, als je de benodigde materialen, gouden handen en een onderzoekende geest hebt. Zelfs een ingewikkeld mooie fontein kan met eigenhandigen in het land worden geassembleerd zonder ingehuurde professionals. Persoonlijk waterfestival vereist minder kosten en brengt meer vreugde.

Pin
Send
Share
Send
Send