Thuis en stijl

Zelf schilderen van meubels met eigen handen (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het meubilair met je eigen handen schilderen is een buitengewone, maar betaalbare manier om het saaie interieur te veranderen. Bovendien helpt het om de kamer een frisse uitstraling en een interessante configuratie te geven.


pokraska-mebeli-svoimi-rukami-neskuchnij-dizajn-22-foto


pokraska-mebeli-svoimi-rukami-neskuchnij-dizajn-22-foto-2

Het verven van MDF is een vrij eenvoudige taak. Het materiaal laat je perfect toe om naar de verf te gaan en geeft interessante, natuurlijke tekeningen. Om schildervaardigheden te verwerven, kun je eerst oefenen op onnodig meubilair, wat niet jammer is om te gooien.

Voorbereidende fase

Het is vaak nodig om meubels gemaakt van hout, die is gemaakt in de Sovjettijd, te beschilderen. De kwaliteit is uitstekend, het kan lang blijven staan, maar het uiterlijk is nogal onbereikbaar.


pokraska-mebeli-svoimi-rukami-neskuchnij-dizajn-22-foto-5


pokraska-mebeli-svoimi-rukami-neskuchnij-dizajn-22-foto-6

We schilderen het meubilair thuis

Fase 1

Eerst moet de boom worden geschuurd met schuurpapier met een grote fractie. Hiermee wordt de laag oude verf verwijderd en moet u het meubilair oppoetsen.

Als er barsten aanwezig zijn, moeten deze worden verwijderd. Voor deze handige rubberen spatel. Verder is extra slijpen vereist.

Om het resultaat van vlekken niet teleur te stellen, moet je de verfkeuze zorgvuldig overwegen. Een nauwgezette fabrikant geeft altijd de samenstelling van de potten aan en voor welke materialen deze geschikt is. Dus pentaphthalic verven, vanwege hun eigenschappen, zijn geschikt voor het werken met tuinmeubilair, en zijn volledig ongeschikt voor thuisgebruik.

Om het effect van kunststof en glanzende glans te creëren, wordt een thixotrope verf aangebracht met een stroperige textuur, dus u moet deze toepassen om ermee te werken.

Antieke meubelschilderij wordt vaak gebruikt voor een vlekkeloos, stijlvol interieur. Hiervoor is het belangrijk om de structuur van de boom te behouden. Gebruik daarom de vlek, die wordt gepresenteerd in een rijk assortiment van natuurlijke tinten. De vlek markeert het natuurlijke patroon van hout op antiek geverfde meubels.

In de Sovjettijd was gepolijst meubilair een onmisbaar attribuut van elk appartement. Het verschilt in edele glans, maar voldoet helemaal niet aan zijn kleurparameters, in de regel heeft het een saaie bruine tint. Bovendien verliest de lak na verloop van tijd zijn natuurlijke glans, bezoedelt en begint op sommige plaatsen te "zwepen". De enige manier om je favoriete ding te redden is het schilderen van gepolijst meubilair.

Als je favoriete leren bank is beschadigd en een zachte, comfortabele stoel is gebroken, kun je deze thuis in de juiste vorm brengen. Natuurlijk is een volledige reparatie beter om professionals die speciale gereedschappen hebben toe te vertrouwen. Maar om het uiterlijk op te frissen en het interieur van de adel te geven, zal het helpen om lederen meubels te schilderen.

Experts adviseren om het meubilair iets te bevochtigen, zodat de verf beter wordt opgenomen. Breng de vloeistof beter aan met een spray. Het is de moeite waard in kleine gebieden te schilderen, te beginnen met onopvallende gebieden, die naar het midden van het meubilair bewegen.

Pin
Send
Share
Send
Send