Thuis en stijl

Badkamer herontwikkeling: basisgeheimen (27 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn verschillende manieren om de badkamer te herontwikkelen, elk met zijn eigen voordelen. Met de herinrichting van de badkamer kunt u bijvoorbeeld een ruime functionele ruimte creëren door deze te combineren met een badkamer, een gang of, omgekeerd, de afbakening van ruimten.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-2


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-3

Badkamer herontwikkeling: manieren en functies

Kant-en-klare kamerafmetingen worden zelden bevredigd door appartementseigenaren, waardoor de herontwikkeling van de badkamer en de badkamer de situatie scheelt. Standaard badkamers voor een gemiddeld gezin zijn klein van formaat, dus vaak gebruiken mensen de mogelijkheid om een ​​badkamer en een badkamer te combineren, waardoor de ruimte wordt vergroot.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-4


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-5


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-6

In zeldzame gevallen, in nieuwe gebouwen of in hun eigen huis, zijn de badkamers te groot en daarom hebben eigenaars de neiging om ze te scheiden voor gebruiksgemak. Een andere optie is om uw eigen herontwikkelingproject te maken met de inbeslagname van een gang of aangrenzende ruimte.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-8


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-9

De combinatie van toiletruimte en badkamer in één

Om twee kamers in één te combineren, is het noodzakelijk om de partitie ertussen te demonteren. Om dit te doen, moet je veel tijd, moeite en energie besteden. De voorgenomen herontwikkeling van de badkamer en badkamer moet beginnen met het schoonmaken van allerlei onnodige items die de demontage van de partitie, inclusief bedrading, tegels of behang, kunnen verstoren. Zorg dat u alle documenten voorbereidt die een dergelijk evenement mogelijk maken. Toestemming moet wettelijk worden geauthenticeerd om te voorkomen dat een boete wordt opgelegd. Stapsgewijze acties:

 1. Eerst moet je een karton of tafelzeil voorbereiden en leggen, omdat bij het combineren van de badkamer en het toilet te veel vuilnis, afval en bouwstof zullen vallen.
 2. Om te voorkomen dat de muur op het moment van demontage in elkaar klapt, moet u deze van bovenaf demonteren. Bij de hoeken moet je kleine gaten maken met een stoot.
 3. Gebruik vervolgens een diamantschijf op de molen om een ​​insnijding in de muur te maken langs de lijn tussen de gaten. De sneden moeten netjes, maar diep aan beide zijden van de muur worden gemaakt.
 4. Meestal moeten 4 doorlopende gaten U-vormig worden verbonden met behulp van drie sneden.
 5. De onderkant van de laatste snede en doe het moet niet tot het einde.
 6. De volgende fase is een werk met een voorhamer om stukken van de muur af te breken. Er zal veel bouwafval zijn, dus je moet het tijdig in tassen verzamelen en het uit de badkamer halen.
 7. Na de vernietiging van de muur in de opening blijven er nog steeds fragmenten van bouwmaterialen die moeten worden verwijderd met behulp van slijpmachines.
 8. Het is prima als er kleine gaatjes worden gevormd, deze moeten tijdens de afwerking worden gerepareerd.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-10


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-11

Het is raadzaam om tijdens het voorbereiden van de sloop van de scheidingswand na te denken over hun eigen veiligheid, het dragen van beschermende handschoenen, een veiligheidsbril en een gasmasker.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-12


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-13

De constructie van de scheidingswand tussen de badkamer en het toilet

Een omgekeerde herontwikkeling van de badkamer in het panneel kan betekenen dat de gecombineerde badkamer wordt verdeeld in twee kamers. Het is mogelijk om een ​​partitie van verschillende materialen te bouwen.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-14


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-15


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-17


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-18

Ten eerste is het frame gemaakt van metalen profielen met een gegalvaniseerd oppervlak, waarna de structuur kan worden omhuld met gipsplaat. Aan de muur bleek geluiddicht, je kunt tussen de gipsplaat platen van isolatiemateriaal of gewone isolatie plaatsen. Zo'n muur kan tegelijkertijd dienen als scheidingswand, een nis voor het plaatsen van communicatie, een decoratief element met planken.

Als je een paar dagen de tijd geeft om de badkamer in een paneelhuis te herontwikkelen, kun je twee volwaardige, onafhankelijk van elkaar functionerende gebouwen krijgen.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-19


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-20

Het gebruik van de gang voor de herontwikkeling van de badkamer

Voor belangrijke wijzigingen van de badkamer, kunt u een klein deel van de gang gebruiken. Dit soort herontwikkeling in Chroesjtsjov zal duurder en financieel gezien zijn en relatief aan de gang zijnde werkzaamheden. Alles wordt verklaard door het feit dat u naast de verplaatsing van wanden de vloerbedekking moet veranderen om het vloeroppervlak waterdicht te maken. Dergelijke aanpassingen aan de badkamer kunnen op twee manieren worden gedaan:

 • een kleine vermindering van het gebied van de gang - geschikt voor diegenen die extra items in een kleine badkamerruimte willen plaatsen, bijvoorbeeld een wasmachine zonder het nuttige gedeelte van de gang aan te tasten;
 • activering van het volledige gedeelte van de gang onder de badkamer. Om dit te doen, moet u toegang verlenen tot de aangrenzende kamer via de aangrenzende kamer. De badkamer zelf zal vrij ruim zijn.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-21


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-22

Er zijn veel kant-en-klare voorbeelden toen de grootte van kleine badkamers 2 of 3 keer werd verhoogd. Bij het kiezen van deze methode, moet u rekening houden met de totale oppervlakte van het appartement, met name de plaatsing van de badkamer en badkamer, financiële mogelijkheden.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-23


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-24

Handige tips

Zatevaya repareert de badkamer met herontwikkeling, correct en het zal nuttig zijn om de aanbevelingen die vooraf staan ​​te bestuderen, wat het reparatieproces zal vergemakkelijken en zal beschermen tegen verdere problemen.

 • Eerst moet je sanitaire en juridische problemen oplossen. Zonder hen, om te beginnen met de herontwikkeling van een kamer in het appartement is het niet waard. Om ervoor te zorgen dat de aanpassingen van het gebouw de buren niet van onderaf hinderen, is het noodzakelijk om alle belangrijke punten met elkaar te coördineren, inclusief het zorgen voor de nodige waterdichtheid.
 • Een goede oplossing en een alternatief voor het uitbreiden van de badkamer kan de meest voorkomende herontwikkeling zijn in de kamer. Het is voldoende om loodgieterswerk uit te wisselen met andere objecten of om nieuwere compacte apparaten aan te schaffen om de ruimte gratis te maken. Een douchecabine met spiegelwand, een wasmachine met een verticale laadmodus, een zittend badkamermodel en vele andere opties helpen om de ruimte uit te breiden.
 • Bij het maken van een grote badkamer voor een groot gezin, zou het raadzaam zijn om een ​​extra gootsteen in de toegankelijke ruimte te installeren. Het zal erg handig zijn in de ochtend om tijd te besparen bij het wassen. U kunt bovenleidingen installeren om de ruimte te rationaliseren door ze onder niet-lockers te plaatsen voor het opbergen van accessoires.
 • Voor degenen die een bidet in de badkamer wensen, is er een universele optie: een toiletbidet, die minstens 2 keer meer ruimte zal besparen. Het hangende model biedt ook ruimte voor het opbergen van verschillende items, zoals penselen, potten.
 • Door een badkamer met een toilet te combineren, kunt u een klein deel van de muur als tussenschot achterlaten. De hoogte zal voldoende zijn 1,5 meter, de scheidingswand kan worden gemaakt van gips, glas of ander materiaal en dient tegelijkertijd als een houder van verschillende gadgets of decoratieve elementen.


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto.jpeg">


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-25


pereplanirovka-vannoj-komnati-osnovnie-sekreti-27-foto-26

Pin
Send
Share
Send
Send