Thuis en stijl

Een vaatwasser kiezen: belangrijkste functies, voor- en nadelen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kiezen van een huishoudelijk apparaat is altijd een kwestie van vaardigheid, anders is er een grote kans om iets volkomen ongepast te krijgen: te lawaaierig, te klein of te groot, te veel elektriciteit verspillen, en een lange studie van de instructies vergen. U moet het begrijpen voordat u koopt, na eerst te hebben besloten - hoe u een vaatwasser kiest?

Er is een duidelijk verband tussen de grootte van de machine en zijn capaciteit, die in de serviesets wordt beschouwd. De standaard kit bevat:

 • drie borden - soep, dessert en voor de tweede;
 • drie lepels - soep, dessert en thee;
 • theeset - een kop en een schotel;
 • bovendien - een mes, vork en glas.

Voor een gezin van twee personen zal het vanzelfsprekend zijn om de machine om de paar dagen te laden, zelfs als deze de kleinste is, terwijl een groot gezin met kinderen het wasproces meerdere keren per dag zal starten. Door capaciteit en grootte van de machine zijn:

 • Volledig formaat. Ontworpen voor een groot aantal mensen, kan tegelijkertijd twaalf sets gerechten bevatten. De afmetingen lijken op een standaard keukenkast - een hoogte van 85 cm, een diepte en een breedte van 60 cm .Deze onderscheiden zich door de hoogste kwaliteit was - de overvloed aan interne sprinklers maakt het mogelijk om gerechten van alle kanten te verwerken.
 • Smal. Ontworpen voor een gezin van vier tot vijf personen, kan maximaal negen sets tegelijk bevatten. De afmetingen zijn niet te verschillend van die op ware grootte - hoogte is 85 cm, breedte is 60 cm en diepte is 45 cm.
 • Desktop. De kleinste en compactste voor een klein gezin. Ze kunnen per keer maximaal vijf sets bevatten, zijn erg klein en hebben vaak een kubusvorm - hoogte 45 cm, breedte 45 cm, diepte 45 cm, ze hebben het minste aantal nuttige functies - kleine afmetingen laten niet toe veel extra apparatuur in te bedden.

U kunt de machine met het oog op de toekomst meenemen, als het de bedoeling is dat deze na verloop van tijd bij de familie wordt opgeteld, maar bij gedeeltelijk laden zal het verbruik van elektriciteit, water en wasmiddel meer zijn dan nodig is.


vibor-posudomoechnoj-mashini-osnovnie-harakteristiki-plyusi-i-minusi-2


vibor-posudomoechnoj-mashini-osnovnie-harakteristiki-plyusi-i-minusi-3


vibor-posudomoechnoj-mashini-osnovnie-harakteristiki-plyusi-i-minusi-5


vibor-posudomoechnoj-mashini-osnovnie-harakteristiki-plyusi-i-minusi-6


vibor-posudomoechnoj-mashini-osnovnie-harakteristiki-plyusi-i-minusi-7

Technische parameters: de kwestie van comfort

Het geluidsniveau beïnvloedt in de eerste plaats hoe comfortabel de machine zal zijn om te gebruiken. Als de vaatwasser het geluid van een vliegtuig doet opstijgen elke keer dat hij begint te werken, is dit duidelijk niet bevorderlijk voor comfort.

Het geluidsniveau hangt af van de droogmethode. Het kan zijn:

 • condensatie - in dit geval, onmiddellijk na het voltooien van het wassen, daalt de temperatuur in de machine;
 • turbo - in dit geval worden de schalen na het voltooien van de cyclus van verschillende kanten geblazen door hete lucht.

De eerste methode is volledig stil, het geluid van de tweede methode hangt af van de aanwezigheid van geluidsisolatie en hoe hoogwaardig het is. Om ervoor te zorgen dat het apparaat geen te hard geluid maakt, moet u controleren of het gespecificeerde geluidsniveau in de technische kenmerken niet hoger mag zijn dan 48 dB.

Het gebruikscomfort wordt ook beïnvloed door het gebruikte wasmiddel. Het gebeurt:

 • gecombineerd - in dit geval moet de gebruiker van tijd tot tijd zout, poeder en spoeling in speciale compartimenten laden, proberen niets te vergeten en de dosering niet verprutsen;
 • in tabletten - in dit geval is het genoeg voor de gebruiker om een ​​tablet in een speciaal ingebouwd compartiment te doen en een tijdlang het wasmiddel in het algemeen te vergeten.

De eerste methode vereist meer tijd en nauwkeurigheid, maar is veel goedkoper. De tweede is duurder en je kunt zelf geen proporties kiezen, maar het bespaart tijd en is ideaal voor verspreide mensen.

Energieverbruik en klasse hebben tot op zekere hoogte ook invloed op het gebruikscomfort, maar veel minder variabel. Bijna alle machines die nu op de markt te vinden zijn, behoren tot klasse A, wat maximale kwaliteit en maximale werklast met extra functies betekent.

Het verspillen van energie past ook in de meeste machines in 1-2 kW en is afhankelijk van de geselecteerde modus en werklast.

BELANGRIJK! Vaatwasser verbruikt een groot deel van de elektriciteit voor een beperkte periode, dus zorg ervoor dat de bedrading in perfecte staat is en dat de uitlaat geaard is voordat u met de installatie begint.

Extra functies

De eenvoudigste vaatwassers zijn goedkoop en bieden geen franjes, maar bij het kiezen moet u weten welke modi kunnen zijn en zich richten op het hebben van de noodzakelijke. De meest noodzakelijke en gemeenschappelijke zijn:

 • dagelijkse modus, waarbij de machine beweegt volgens de standaard, met een strikt gedefinieerde hoeveelheid water, energie en detergent - net genoeg om de vaat af te wassen die niet te vuil is onder volle belasting;
 • economische modus, waarin de wastijd wordt verminderd, waardoor het verbruik van hulpbronnen wordt verminderd - geschikt voor het afwassen, dat vrij gemakkelijk te spoelen is;
 • een delicate modus waarin de kracht van waterstralen wordt verminderd, wat het mogelijk maakt om zelfs kwetsbare gerechten te wassen - maar zelfs in deze modus is het beter om geen duur porselein in de machine te plaatsen;
 • de weekmodus, waarin de gerechten al enige tijd worden gedrenkt, waardoor u zelfs vuile potten en pannen kunt reinigen;
 • Intensieve wasmodus, waarin water sterk klopt en het verbruik van reinigingsmiddel lichtjes toeneemt - geselecteerd, het is geschikt voor vuile, maar niet voor gedroogde gerechten.

BELANGRIJK! Houd er rekening mee dat voordat u op een willekeurige modus en in een willekeurige machine (van een volledige hoogte van 85 cm tot een tafelhoogte van 45 cm) gaat laden, stukken voedsel uit de vaat moeten worden verwijderd, anders kunnen ze vastlopen in de details van het ontwerp en verdere werkzaamheden voorkomen.

Het laatste item is de vraag "Welk bedrijf kiest een vaatwasser?" Als u hierop wilt scherpstellen, is dit alleen het geval als alle andere parameters al zijn geselecteerd.
De vaatwasser markt biedt verschillende basisopties:

 • AEG is een bedrijf dat high-end auto's levert voor een hoge prijs. De producten beschikken over een groot aantal modi, instellingen en extra functies die het gebruik ervan uiterst aangenaam maken.
 • Miele is een bedrijf dat machines van topklasse produceert. Dankzij een groot aantal modi, alarmen, zelfreiniging, extra functies en ontwerpvariaties kunt u veel plezier beleven aan het gebruik ervan.
 • Bosch is een Duits bedrijf dat al enkele jaren een topproducent is in zijn thuisland. Zijn producten genieten over de hele wereld van een onveranderde populariteit en behoren tot het middensegment.
 • Electrolux is een Zwitsers bedrijf met kantoren over de hele wereld. Het gemiddelde prijssegment, een grote selectie en de mogelijkheid om een ​​machine te krijgen, direct in Rusland geassembleerd.
 • Ardo is een Italiaans bedrijf, fabrikant van goedkope maar hoogwaardige producten. Minder functies dan de elite, minder modi en variaties, maar betrouwbaarheid op hoogte.

De vraag stellen "Hoe een afwasmachine voor het huis kiezen?" u moet niet vergeten dat alleen een goed begrip van hun behoeften u in staat zal stellen de juiste keuze te maken. En alleen goede zorg zal een typemachine een lang en gelukkig leven geven.

Pin
Send
Share
Send
Send