Thuis en stijl

3 manieren om een ​​koelkast te decoreren (28 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Ben je verveeld met de monotonie van je huishoudelijke apparaten? Of het uiterlijk van de koelkast door de jaren heen is verouderd en past niet in het interieur na een nieuwe reparatie? We zullen praten over goedkope manieren om de inrichting van de koelkast met uw eigen handen bij te werken.


3


3-2


3-3


3-4


3-5

decoupage

Decoupage is een decoratietechniek die enkele eeuwen geleden in Frankrijk is ontstaan. De onderste regel is om de uitgesneden fragmenten te lijmen met een afbeelding op het onderwerp van decoratie en deze vervolgens te vernisten. Deze methode maakt een origineel ding uit onopvallende objecten.

Schilderen is een eenvoudige en duurzame manier om een ​​koelkast te versieren. Om de oude koelkast een nieuw leven te geven, schilder het in de kleur die je keuken mist. Het kan iets helders zijn, dat onderscheidt van de algehele compositie. Of kies een tint die harmonieus past bij het kleurenschema van de kamer. U kunt meerdere kleuren gebruiken of patronen toevoegen. Wees niet bang om te experimenteren, ook al weet je niet hoe je moet tekenen, stencils helpen je om eenvoudig nette tekeningen te krijgen. Voel je vrij om de meest krankzinnige ideeën te belichamen!


3-9


3-10

Voor het schilderen is het noodzakelijk om het oppervlak voor te bereiden. Om dit te doen, moet u de koelkast wassen en vervolgens alle hendels verwijderen (indien niet, wikkel ze dan in met plakband). Diepe krassen en schilfers moeten worden geschuurd. Te schilderen met een penseel, verfroller of met een spuitbus. Het belangrijkste ding - niet haasten om uniforme lagen verf te krijgen (er zou van 2 tot 5 moeten zijn). Nadat elke laag de vorige mag drogen.

Om een ​​aerosol op een afstand van 30 cm te spuiten. Het is ook handig voor haar om tekeningen te maken, maar als u bang bent dat uw artistieke vaardigheden niet genoeg zijn, maakt u patronen met decoratieve tape op het geverfde oppervlak.


3-11


3-12

stickers

In elke ijzerhandel of supermarkt worden heldere zelfklevende films verkocht. Ze kunnen worden gebruikt voor het afwerken van verschillende interieurartikelen, huishoudelijke apparaten en zelfs auto's. Het plakken van een koelkast met een film is de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om te versieren. In slechts enkele uren kunnen zelfs degenen die dit nog niet hebben gedaan, de koelkast zelf met film lijmen. Deze optie is een alternatief voor diegenen die een vernieuwde look van de keuken willen, maar geen tijd kunnen besteden aan schilderen of decoupage.


3-13


3-14


3-15


3-16


3-17


3-18

We beginnen met het bepalen van de exacte hoeveelheid materiaal die nodig is voor werk. Het is noodzakelijk om de hoogte en breedte van de zijkanten van het elektrische apparaat te meten en vervolgens het oppervlak te berekenen. Als je niet zeker bent dat je bij de eerste poging alles perfect kunt doen, koop dan iets meer dan meter vinyltape. Je koopt spullen in de winkel, op basis van je smaak en keukeninterieur. Fabrikanten bieden een enorme selectie zelfklevende films aan: gewoon, met afbeeldingen van sappig fruit en groenten, met bloemen- en zeefdrukken, met foto's van katten, wilde dieren en vogels. Naast een uitgebreide selectie van kant-en-klare oplossingen, kunt u stickers bestellen met uw eigen originele ontwerp.


3-20


3-21

Voordat u de koelkast met een film plakt, moet u het oppervlak goed reinigen. Was het met een reinigingsmiddel en veeg na het drogen af ​​met een op alcohol gebaseerde oplossing om te ontvetten. Loop dan op het oppervlak met een zachte, droge doek - de koelkast is klaar om te plakken.


3-22


3-23

Het plakken van de koelkast met vinylfilm begint met het meten van de exacte grootte van elke zijde. Vervolgens wordt het vel op een plat oppervlak uitgespreid, de benodigde hoeveelheid wordt eruit gesneden. De papieren basis wordt verwijderd en het materiaal wordt met een zelfklevende laag op de wand van het apparaat geplakt. Als er bellen verschijnen op het oppervlak van de ingeklemde koeler, kunnen deze met een zachte doek worden afgevlakt, van het midden naar de rand worden verplaatst, of de ballon kan worden doorboord met een gewone naainaald en de film kan worden genivelleerd, verwarmd met een föhn.


3-24


3.png">

Hoe zorg je voor de geplakte koelkast

Vinyl is een betrouwbaar waterdicht materiaal. Het betekent dat interieurstukken die met dergelijke films zijn geplakt zonder angst kunnen worden weggeveegd, net als andere meubels in huis. Het is mogelijk om de verschenen vervuiling te wassen door middel van vloeibare middelen voor het wassen van waren. Zuurreinigingsmiddelen moeten echter worden vermeden.


3-25


3-26

Magnetische panelen

Deze optie is voor diegenen die het plakken te arbeidsintensief vinden. In plaats van een vinylsticker, kunt u een magnetisch paneel bestellen. Het ziet er precies hetzelfde uit, maar de kosten zullen hoger zijn. Als u een magnetische coating van verschillende kleuren koopt, kunt u deze eenvoudig wijzigen wanneer u maar wilt. Het nadeel is dat ze niet hechten aan niet-vlakke en niet-magnetische oppervlakken.

Pin
Send
Share
Send
Send