Thuis en stijl

Ontwerp en inrichting van paarse keuken (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Heldere keukens winnen steeds meer aan populariteit, maar niet iedereen is in staat om zo'n interieur naar behoren te creëren, omdat vakkundig combineren kleuren en decorelementen moeten kunnen. Een van de moeilijke opties is de violette keuken, in de hoofdkleur waarvan zowel de keukenset als de algemene decoratie kunnen worden geverfd.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-2


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-3

Rijke paarse kleuren passen perfect in zowel moderne designstijlen als klassieke. Het ziet er goed uit, zowel in de kwaliteit van de meubelkleur als in de decoratie- of interieurdetails. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de combinatie en de juiste schaduw.

Vanuit het oogpunt van de psychologie is de paarse kleur controversieel: aan de ene kant veroorzaakt het angst, angst en andere negatieve gevoelens van een persoon, en aan de andere kant verhoogt het de efficiëntie, vermindert het de eetlust (wat een belangrijk kenmerk van de keuken voor iemand kan zijn) en verbetert de slaap. En toch - niet iedereen zal zich comfortabel voelen in een kamer met paarse muren of meubels, dus u moet het ontwerp zorgvuldig benaderen, als de paarse kleur in het interieur van de keuken als de belangrijkste wordt gekozen.

Algemene tips

Het is bekend dat onder de paarse kleur meer dan 30 verschillende tinten betekent:

  • aubergine;
  • cherry;
  • Helder paars;
  • fuchsia;
  • pruim;
  • purple;
  • violet;
  • amethist;
  • Lila, enz.

Elk van hen heeft zijn eigen "voorkeuren" in relatie tot de combinatie met andere kleuren. Vooral goed met paars en de tinten eruit zien: wit en melk, zwart, grijs en zilver, groen (pistache en olijf). Ook recent kun je ontmoeten en combineren met oranje, geel. Het gebruik van een combinatie van paarse tinten met deze kleuren kan het interieur van de keuken doen herleven, het originaliteit en unieke individualiteit geven. Het is beter om niet te combineren met blauw en rood: het ziet er te helder en hoogstwaarschijnlijk smakeloos uit.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto.jpeg">


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-5

Bij het kiezen van een kleur moet u er rekening mee houden dat de lokalen van een klein gebied er beter uitzien in heldere en delicate tinten. Voor een grote ruimte zijn heldere en donkere kleuren meer geschikt omdat zal visueel de ruimte niet verminderen. Je kunt in beide gevallen op het contrast spelen - een opvallende set kiezen, deze moffelen met pasteltinten van de muren en plafonddecoratie. Door de heldere afwerking zal het moeilijker zijn om de juiste kleur van de headsets te kiezen, maar je kunt het nog steeds doen. Je moet ook rekening houden met de mogelijkheid van verlichting - in de aanwezigheid van donker verzadigd paars in de kamer heeft een grote hoeveelheid licht nodig om de ruimte niet "zwaar" te maken.

Als het de bedoeling is om een ​​moderne keuken in violette tinten te plaatsen, moet u rekening houden met de andere elementen: stoelhoezen, theedoeken, tafelkleden, gordijnen. Overigens is het beter om licht te maken om de ruimte niet nog meer te verduisteren. De kleuren moeten geselecteerd worden als geschikt contrast, gebruikt als een tweede kleur, of in toon met dat violet dat al bestaat. Het belangrijkste ding - overdrijf het niet met de hoofdkleur.

De keukenset van paarse kleur is zeer geschikt voor grote ruimtes, bijvoorbeeld voor een ruim studio-appartement of voor een keuken in combinatie met een woonkamer. De set kan worden gemaakt van plastic of metaal, of van geverfd hout of glas. Werkbladen voor heldere hoofdtelefoons zijn meestal delicaat licht of omgekeerd van een erg donkere kleur, afhankelijk van de verzadiging van de hoofdkleur. Het kan zijn dat de bovenste helft van de headset paars is en de onderste zwart / wit / groen en omgekeerd.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-9


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-10

Goed uitziende witte en paarse keuken met glanzende elementen. Als het tafelblad donker is, is het goed om dit te markeren met LED-verlichting die op de bodem van de bovenkasten wordt geplakt. Het laat niet alleen toe om een ​​modernere uitstraling te geven, maar ook om de keuken handiger te maken qua verlichting. Het schort voor een dergelijke koptelefoon kan worden gekozen in de kleur van de hoofdwanddecoratie.

Paarse keukendecoratie

Paarse muren in de keuken - een gedurfde en moderne oplossing, ze zien er heel rijk en exclusief uit. U kunt behang, verf of pleister gebruiken om de muren te versieren. Het is belangrijk dat de wanden gelijk zijn, anders zal een effen kleur snel alle kleine kuilen en onregelmatigheden benadrukken. Je kunt behang gebruiken met een patroon, het moet discreet zijn, misschien met een wit of grijs patroon.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-11


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-12

Behang voor de paarse keuken is te vinden in gespecialiseerde bouwmarkten. Als je de achtergrond neemt om te schilderen, dan is de beste keuze om te stoppen op de witte of nabije tonen, zodat de uiteindelijke kleur correct en verzadigd is. Ook kan het behang hetzij strikt monofonisch zijn, hetzij met een patroon / patroon. Of de keuze kan op het behang vallen met een paarse kleur in de hoofdrol.

Houd bij het kiezen van een kleur voor de muren rekening met de kleur van de headset en alle andere elementen van het interieur in de keuken. Als de keuken is verbonden met de woonkamer, moet u letten op de kleur van de muren in de kamer, om geen luguber interieur te krijgen. De decoratie van de muren omvat ook het zogenaamde keukenschort. Paarse wanden in de keuken zetten de toon en het 'schort', dat kan worden gemaakt van keramische tegels, PVC-panelen of wasbaar behang. De kleur kan in de tint van de muren zijn en meer geschikt voor de koptelefoon, maar niet buiten het algemene ontwerp.

Voor alle opties eindigt het keukenontwerp in paars niet op de headset en de muren. Het plafond in beide gevallen ziet er mooier uit in een lichtkleurenschema. Het is beter als het een spanplafond is of een geschilderd glad oppervlak. Plafondtegels en behang in dit geval verlagen de prijs van het interieur.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-15


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-16

Wat betreft de vloer, dan is de keuze voor de eigenaar. Enorme, dure en donkere keukens zijn natuurlijk meer compatibel met parket of laminaat, maar sommige soorten linoleum (hoogwaardig, dicht en met een houtmotief) zullen het doen.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-3.jpeg">


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-17

Venster. Als ze niets te maken hebben met keukenmeubelen, kunnen ze worden achtergelaten zoals ze zijn (op voorwaarde dat ze niet sjofel, houten en gehavend zijn door de tijd). Als de headset op de een of andere manier is verbonden met de vensterbank en het raam, dan zouden ze idealiter moeten worden gerangschikt volgens de algemene stijl. Het komt ook voor dat de vensterbank een voortzetting is van het tafelblad, dat er ook goed uitziet met de juiste opstelling van alle componenten. In dit geval, als een gordijn passen alleen rolgordijnen of jaloezieën.


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-18


dizajn-i-dekor-fioletovoj-kuhni-22-foto-19

Met betrekking tot de details van het interieur, zoals een tafel, stoelen, handdoeken, inrichting, enz., Beslist de eigenaar of eigenaar van de keuken op zichzelf of ze in de stijl van decoratie en de headset passen. Om het ontwerp van een paarse keuken modern te laten lijken, is het de moeite waard meubels te kiezen die bij een van de hoofdkleuren passen.

Pin
Send
Share
Send
Send