Thuis en stijl

Afwerking van de badkamer met kunststof panelen: installatiefuncties (28 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De keuze van materialen voor het ontwerp van de badkamer vereist een evenwichtige aanpak. Dit wordt veroorzaakt door de specifieke kenmerken van de werking van de ruimte: de kleine afmetingen, hoge luchtvochtigheid en de aanwezigheid van een groot aantal communicaties. Keramische tegels zijn een traditioneel materiaal voor badkamerwanden. De hoge kosten en de indrukwekkende installatiekosten dwingen huiseigenaren om naar andere afwerkingen te zoeken.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-2

In de afgelopen jaren steeds meer gebruikte kunststof wandpanelen voor de badkamer. Dit moderne materiaal wordt gebruikt voor het afwerken van wanden, plafonds, nissen, het heeft een betaalbare prijs en een eenvoudige installatie.

Plastic panelen zijn gemaakt van PVC, ze hebben een lengte van maximaal 3 meter en een breedte van 10-20 cm .In de context van het paneel heeft een structuur vergelijkbaar met bijen honingraten. Dit maakt het materiaal stijver en bestand tegen dynamische effecten. De panelen zijn gemaakt van PVC-korrels, in bulk geschilderd, zodat het materiaal niet vervaagt, zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Met een breed scala aan kleuren kunt u elk badkamerontwerp maken. Naast monochrome panelen bieden fabrikanten collecties met een patroon. Dit is voornamelijk een imitatie van steen, hout, stof met een abstract of klassiek patroon.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-5


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-6

De belangrijkste voordelen van kunststofpanelen

Waarom worden kunststof badkamerpanelen veel gebruikt voor de reparatie van stadsappartementen en respectabele huisjes? Dit materiaal heeft verschillende voordelen:

  • redelijke prijs;
  • eenvoudige installatie;
  • lange levensduur;
  • hoge vochtbestendigheid;
  • eenvoudige verzorging;
  • de mogelijkheid om het beschadigde paneel te vervangen.

Goedkope badkamerafwerking met kunststof panelen is beschikbaar voor alle eigenaren. De prijs van een vierkante meter decoratief materiaal is merkbaar lager dan de kosten van keramische tegels en is meerdere keren beter betaalbaar dan de klinkertegel of het mozaïek. De kosten voor het installeren van de badkamerbekleding met kunststof panelen zijn ook aanzienlijk zuiniger dan tegeltrimmen.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-9


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-10

PVC is bestand tegen vocht, dus het is gemakkelijk om voor de panelen te zorgen. Het belangrijkste is om geen schurende materialen te gebruiken die het ontwerp of het gladde oppervlak kunnen beschadigen. Alle soorten kunststof panelen kunnen worden gewassen met een sopje.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-11


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-12

Waar worden de plastic panelen in de badkamer gebruikt?

Indien nodig, of op verzoek van de eigenaar van het huis, kan het afwerken van de badkamer met kunststofpanelen volledig worden gemaakt. Dit materiaal kan worden reveted muren, badkamer scherm en schouwen plafond. Alleen op de vloer worden geen plastic panelen gebruikt vanwege een gebrek aan stijfheid en weerstand tegen schokbelastingen.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-13


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-14

Voor veel huizen is het plafond in de badkamer van kunststof panelen geen alternatief. Dit materiaal kan zowel op grote oppervlakken worden gebruikt als voor het afwerken van een kleine ruimte met een complexe configuratie. Het plafond in de badkamer is meestal gemaakt van witte panelen, maar u kunt ook andere pastelkleuren gebruiken. Hiermee kunt u de badkamer in overeenstemming met het ontwerpproject van de auteur rangschikken.

Bouwers en ontwerpers maken graag gebruik van kunststof plafondpanelen voor de badkamer vanwege hun lage gewicht, uitstekende geometrie en eenvoudige verwerking. In een dergelijk plafond kunt u gemakkelijk schijnwerpers insluiten en installeren, een kleine bedrijfstemperatuur die het plastic niet schaadt.

Geconfronteerd met de badkamer met PVC-panelen is een geweldig alternatief voor keramische tegels. Het werken met tegels vereist een hoge kwalificatie van de master, wat een kwaliteitsreparatie alleen mogelijk maakt op de voorwaarden van het aantrekken van professionals. Dit verhoogt de kosten van afwerken 2-2,5 keer. Het verfraaien van de wanden van de badkamer met plastic panelen vereist alleen de mogelijkheid om het constructieniveau en een eenvoudig hulpmiddel aan te kunnen, en dit is beschikbaar voor elke thuisvakman.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-17


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-18

Vaak zijn keramische tegels bekleed in badkamerschermen en moet je kleine luiken en deuren maken om toegang te krijgen tot communicatie. Als een PVC-paneel als scherm wordt geïnstalleerd, is het goed mogelijk om comfortabele schuifluiken met een brede opening te maken. Het materiaal is gemakkelijk te gebruiken en biedt u de mogelijkheid om de meest complexe opties voor het afwerken van de badkamer te implementeren.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-19


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-20

Kenmerken montage van kunststof panelen

Zelf-installatie van kunststof panelen in de badkamer kan op twee manieren: op de lijm en op de rails. In het eerste geval zijn gladde wanden een vereiste. Het speciaal trekken van het oppervlak naar een perfecte geometrie of het installeren van gipsplaat is onpraktisch en duur.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-21


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-22

In aanwezigheid van gladde oppervlakken worden de panelen met vloeibare spijkers vastgelijmd, terwijl de kleefstofsamenstelling met horizontale lijnen wordt aangebracht. Zorg dat er een kleine opening aan de boven- en onderkant is, dit compenseert de temperatuuruitzetting van het materiaal. De scheuren gevormd in dit geval zijn gesloten met plinten of filets.

Het voordeel van het monteren van kunststofpanelen op lijm is de hoge werksnelheid.

Een van de nadelen is de lage onderhoudbaarheid: het is bijna onmogelijk en tijdrovend om een ​​beschadigd, maar goed vastgelijmd paneel te verwijderen. Het is niet verrassend dat huismensen en professionals in 95% van de gevallen kiezen om panelen op rails te monteren.


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-23


otdelka-vannoj-plastikovimi-panelyami-osobennosti-montazha-28-foto-24

Het frame van de geleiders maakt het niet alleen mogelijk om de panelen snel te installeren, maar ook om de muren uit te lijnen en de communicatie te verbergen. Tegenwoordig is er in het assortiment van sommige fabrikanten een kunststof profiel, speciaal gemaakt om een ​​frame voor PVC-panelen te maken. Hun functie is het systeem van beweegbare clips, waarmee het paneel eenvoudig op elke plaats kan worden bevestigd.

Wandpanelen van kunststof in de badkamer

Een exclusief badkamerinterieur is ook mogelijk als u een dergelijk betaalbaar materiaal als kunststof panelen gebruikt. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de verbeelding te laten zien en twee of drie soorten panelen te gebruiken. Ze kunnen van verschillende collecties zijn met een uitstekend patroon of variëren in breedte. In het laatste geval is het de moeite waard om panelen van dezelfde dikte en één fabrikant te gebruiken.

Opties voor het verfraaien van de badkamer met kunststofpanelen kunnen de vorming van een ingewikkeld geometrisch patroon omvatten door de latten onder een bepaalde hoek op de vloer te plaatsen.

Alle panelen kunnen op een bepaalde helling worden geplaatst of onder een hoek met het midden van de muur samenkomen. Inserts met een patroon op een doorlopend monochroom oppervlak en installatie van panelen in een horizontale positie zijn mogelijk. In het laatste geval moet worden opgemerkt dat de panelen direct boven het bad nog steeds beter verticaal zijn gepositioneerd, zodat water en vuil zich niet ophopen in de voegen.

Het plafond van de panelen kan zowel massief als op meerdere niveaus zijn. De complexiteit van het ontwerp hangt alleen af ​​van de wensen en fantasieën van de eigenaar van het pand. Kunststofpanelen zijn tegenwoordig verdiend populair, niet alleen vanwege de betaalbare prijs, maar ook vanwege de onbeperkte ontwerpmogelijkheden.

Pin
Send
Share
Send
Send