Thuis en stijl

Decoratieve verf: een verscheidenheid aan texturen (53 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Decoreren, je eigen huis gezellig maken is fascinerend, maar ook nerveus. Het is immers belangrijk om de juiste afwerkmaterialen te kiezen, mis het niet met de kwaliteit, kleur, samenstelling en methode van aanbrengen, vooral niet wanneer u het zelf repareert. Voorheen, als het ging om de aankleding van de muren, was de keuze niet bijzonder geïrriteerd, het was duidelijk: behang.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-2


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-3


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-4


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-5


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-6


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-8


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-9

Nu wordt meer en meer de voorkeur gegeven aan decoratieve verf, waarmee je niet alleen de gewenste kleur van de kamer kunt creëren, maar ook de gewenste textuur kunt kiezen. Om te kiezen wat je nodig hebt, raak niet verward bij het kiezen, je moet weten wat de kenmerken, types, voordelen en andere kenmerken van decoratieve interieurverven zijn.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-10


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-11


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto.jpeg">

Verschillen tussen conventionele en decoratieve verven

Allereerst is het vermeldenswaard dat er op zijn minst een klein, maar nog steeds een verschil is tussen decoratieve en gewone verf voor interieurwerken: het is dikker in vergelijking met standaard verven en vernissen, en het bevat ook een aantal additieven die helpen om allerlei effecten te bereiken en te vergroten haar vasthoudendheid.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-12


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-13


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-14


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-15


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-16


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-17


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto.png">


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-18


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-19

Met de hulp van gewone verf kunt u ook verschillende texturen maken, maar dit vereist inspanning, een bepaald soort oppervlak en andere manipulaties. Terwijl het schilderen van de muren met decoratieve verf deze moeilijkheden elimineert: tekeningen die hout imiteren, matte of natte zijde, zand, velours, parelmoer, goud, fluweel en vele andere coatings worden gemakkelijk op elk oppervlak gemaakt.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-20


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-21


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-22


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-23


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-24


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-25


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-27


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-28

Wanneer u de juiste verf kiest, moet u de instructies op de verpakking volgen en een ervaren vakman of verkoper raadplegen. Bovendien moet rekening worden gehouden met het doel van de gekozen verf, waar deze zal worden gebruikt, het type en de eigenschappen ervan.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-30


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-31

Water emulsie verf

De meest gebruikte groep verf, het wordt gebruikt voor binnenhuisinrichting. Het past goed, is gemakkelijk aan te brengen en heeft bijna geen geur. Het is bestand tegen wassen zowel met water als met allerlei reinigingsproducten, die voorzichtig moeten zijn. De coating is ademend vanwege de goede dampdoorlatendheid, waardoor deze langer meegaat.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-32


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-33

Decoratieve acrylverf

Droogt snel, vochtbestendig, dat wil zeggen, het geverfde oppervlak kan zonder angst worden gewassen. Vanwege de acrylhars, die het hoofdbestanddeel vormt, vormt na het aanbrengen een laag beschermende film.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-34


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-35

alkyd

Het voordeel is het gemak van aanbrengen, sterkte en elasticiteit, zodat het geverfde oppervlak niet barst. Kan worden gebruikt voor zowel interne als externe werken. Alkydverf heeft echter een sterke, eigenaardige geur, die de min is. Droogt snel, bestand tegen temperatuurschommelingen.

Elk afwerkingsmateriaal dat wordt gebruikt voor wandbekleding en decoratieve verven, heeft zijn voor- en nadelen. De voordelen zijn onder meer:

 • Economisch gebruik. Conventionele verven en decoratieve pleister hebben een hoog verbruik, in tegenstelling tot decoratieve verf, waardoor de kosten van afwerkingswerkzaamheden aanzienlijk worden verminderd.
 • Groot aantal effecten. Voor degenen die een niet-standaard benadering van huisdecoratie hebben, zijn decoratieve verven een vondst, omdat ze helpen om bijna elk idee te realiseren.
 • Textuurverf vanwege de deeltjes waaruit het bestaat, zal helpen om aan de wand een imitatie te creëren van fluweel, hout of metaal, natte zijde.
 • Naast een breed kleurenpalet bevat het assortiment ook kameleonkleuren, met een pareleffect, dat een verscheidenheid aan kleuren naar het interieur brengt en, afhankelijk van de gezichtshoek, van tint verandert.
 • Het unieke en unieke karakter van oppervlakken die met dergelijke verf zijn behandeld.
 • Duurzaamheid en duurzaamheid. De oppervlakken die zijn geverfd met decoratieve afwerkingsmaterialen zullen vele jaren meegaan, terwijl er geen barsten, afschilferen of andere mechanische gebreken aan zullen voorkomen.
 • Vergemakkelijk niet alleen de tekening, maar ook de meeste verfmix. Door het lage gewicht aan decoratieve verven is het gemakkelijk om ermee te werken.
 • In tegenstelling tot behang, bezinkt stof niet op het geverfde oppervlak.
 • Milieuvriendelijkheid en veiligheid, die wordt bereikt door de afwezigheid van schadelijke toxische componenten in decoratieve verven.

Onder de tekortkomingen vermeldenswaard het volgende:

 • klein bereik in vergelijking met andere afwerkingsmaterialen voor wanden, bijvoorbeeld behang;
 • de noodzaak van een zorgvuldige voorbereiding van het oppervlak waarop u gaat schilderen;
 • het ontbreken van isolatie en geluidsisolatie, die bijvoorbeeld een pleister heeft.

Zelfs het gebruikelijke schilderen van muren met decoratieve verven geeft je de mogelijkheid om een ​​interessant resultaat en een interessante textuur te krijgen. Maar als, naast dit, om speciale toepassingsmethoden te gebruiken, is het mogelijk om verschillende extra effecten te creëren. Voordat u rechtstreeks naar het schilderij gaat, moet u beslissen welke effecten het toekomstige oppervlak moet hebben, overeenkomen met de verf, de muur bewerken, de gereedschappen voorbereiden en aan het werk gaan.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-42


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-43

Decoratieve verf met zandeffect

Vanwege de aanwezigheid van deeltjes van bepaalde materialen in de samenstelling van de kleurstof (zand, schelp, glanzende mineralen, enzovoort), kunt u een coating maken die een zandduin simuleert.

Onder hen is decoratieve verf met zand het meest gevraagd, het creëert oppervlakken die woestijnduinen duinen.

Houd er echter rekening mee dat u met textuurverf moet werken met een speciale roller.


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-44


dekorativnaya-kraska-raznoobrazie-faktur-53-foto-45

Verf met het effect van decoratieve pleister

Een andere populaire manier om de muren af ​​te werken, omdat je met zijn hulp veel effecten en texturen kunt maken! Verf voor decoratief gips helpt om bevroren golven op het oppervlak te imiteren, het effect van de wind, zeegolven enzovoort. Dat is genoeg verbeeldingskracht.

Pin
Send
Share
Send
Send