Thuis en stijl

Asperges in huisdecor - Afrikaanse veerkracht (37 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Asperge is een meerjarige plant van de aspergefamilie, die de thuisbasis is van de landen Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In de natuur kunnen de stelen ongeveer 20 meter bereiken, maar gedomesticeerde asperges hebben takken met een lengte van 1 - 2 meter. De plant wordt op alle continenten gevraagd voor de teelt thuis, in de tuin, kantoren, in instellingen en ziekenhuizen, evenals in kassen; De takjes worden door bloemisten gebruikt als onderdeel van boeketten, omdat ze na het snoeien niet al te lang vervagen en hun aantrekkingskracht behouden


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-2


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto.png">

Het bodemgedeelte van asperges is enigszins vergelijkbaar met een varen. Er zijn geen bladeren in hun gebruikelijke vorm, ze hebben grote gelijkenis met naalden die uit schalen komen. Het zijn de laatsten die de bladeren zijn en de naalden zijn scheuten vergelijkbaar met het varenblad. Uiterlijk ziet de plant eruit als een doornige struik, maar in feite zijn de bladeren vrij zacht en zacht aanvoelend. Het wortelstelsel is ontwikkeld en sterk. Asperges begint pas na vijf jaar thuis te bloeien, maar dan verschijnen de bessen (vrij giftig).


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-3


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-4


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-5

Zorg thuis voor asperges

Het kweken van asperges thuis is een eenvoudig proces. In eerste instantie moet u beslissen over het type groei, omdat de stengels vrij lang groeien.

Als de bloempot op de vloer, vensterbank, enz. Wordt geplaatst, wordt een plaats gekozen met voldoende oppervlakte rondom de plant voor groei.

Als de pot is opgehangen, hebben de takken een betrouwbare ondersteuning nodig.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-7


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-8

plaatsing

Omdat de meeste plantensoorten geen direct zonlicht verdragen, wordt asperges geteeld in het noordoostelijke of noordwestelijke venster. Het is mogelijk om de plant op de oostelijke en westelijke vensters te lokaliseren, maar hier is het nodig om het glas met tule te bedekken. Als de kamer zuidelijk is, wordt de pot op enige afstand van het raam blootgesteld. In de winter wordt de bloem dichter bij het licht gebracht, weg van radiatoren.

In het vroege voorjaar of onmiddellijk na aankoop, wordt het niet aanbevolen om een ​​asperge van een huisplant aan intense belichting bloot te stellen, om het meerdere dagen op een verduisterde plaats te weerstaan, en zich geleidelijk aan aan te passen aan de helderheid van het licht.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-9


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-10


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-11

Temperatuur voorwaarden

In de zomer mag de luchttemperatuur in de ruimte waar de asperges zich bevinden, in de winter niet meer dan +25 graden stijgen - lager dan +12 graden. Overmatige hitte, zoals koelte, wordt slecht getolereerd door de plant - gebladerte kan afbrokkelen. Bij hoge temperaturen, verhoog de vochtigheid van de lucht, bespuit de installatie dagelijks.

watering

In de herfst-winterperiode wordt asperges water gegeven twee dagen nadat de bovenste laag van de aarde uitdroogt. In het voorjaar en de zomer, tijdens het actieve groeiseizoen, wordt de grond direct bewaterd nadat de bovenste laag droogt. Het wordt aanbevolen om lagere besproeiing te produceren, dat wil zeggen, water moet in de pan worden gegoten, de wortels zullen vocht aantrekken.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-12


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-13


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-14

transplantatie

Tot de leeftijd van asperges vijf is, rijst de vraag hoe een plant moet worden getransplanteerd niet. Maar in de daaropvolgende jaren omvat de zorg een jaarlijkse transplantatie, waarna dit evenement eenmaal in 2-3 jaar plaatsvindt. Bij elke volgende transplantatie wordt een pot gebruikt die iets groter is dan de vorige, waardoor de wortels kunnen groeien. Pre-root systeem is enigszins getrimd.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-15


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-16


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-17

In de bodem van de nieuwe tank is een gat gemaakt om overtollig water af te tappen. Helemaal onderaan de pot wordt een laag geëxpandeerde klei van 2 cm gegoten, vervolgens een substraat bestaande uit 2 delen humus en dezelfde hoeveelheid grofkorrelig rivierzand, 1 deel bladachtige aarde. De plant wordt binnen twee weken gedrenkt en gevoerd.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-18


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-19


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-20

Reproductie van asperges

Thuis vermenigvuldigt de bloemasperge zich op drie manieren:

  • Division. Tijdens de transplantatie is het wortelstelsel verdeeld in verschillende delen, die elk in een afzonderlijke pot worden geplant. Pre-wortels licht gesnoeid.
  • Stekken. De voortplanting vindt plaats door stekken in het vroege voorjaar. Om dit te doen, worden scheuten gesneden op een lengte van 10 cm en geroot in een tank met rivierzand, dat na het besproeien bedekt is met een film, waardoor de verdamping van vocht wordt verminderd. De capaciteit wordt op een lichte plaats geplaatst bij een luchttemperatuur van +20 tot +22 graden. Elke dag wordt de ruimte onder de film geventileerd, het zand bevochtigd. Na een maand treedt rooten op en wordt asperge getransplanteerd naar een vaste plaats.
  • Voortplanting door zaden. Als kunstmatige bestuiving van bloemen werd uitgevoerd, zijn de vruchten waarvan de zaden zijn verkregen gebonden. Het zaaien vindt plaats in januari-maart in de bodem bestaande uit zand en turf in gelijke delen. De grond wordt grondig bewaterd, de zaden worden op het oppervlak gelegd, de container wordt bedekt met een film en op een lichte plek geplaatst. Als zich condens vormt, wordt de film enigszins geopend voor ventilatie. De temperatuur in de kamer van +20 tot +22 graden. Na een maand verschijnen de eerste scheuten, nadat ze een lengte van 10 cm hebben bereikt, wordt er een duik uitgevoerd. In juni worden de planten getransplanteerd naar een vaste plaats.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-21


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-22


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-23

Top dressing

Omdat de indoor bloemasperge geen rustperiode heeft, wordt de plant het hele jaar door gevoerd, maar in de lente en zomer worden er elke week meststoffen toegediend, in de herfst - eens per 14 dagen, in de winter - een keer per maand. Kant-en-klare minerale meststoffen (in vloeibare vorm), evenals organische in lage concentratie (toorts, enz.) Worden gebruikt voor het voederen.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-24


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-25


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-26

Aspergergenen en mogelijk ongedierte

Als de behandeling verkeerd is uitgevoerd, begint de kamerplant pijn te vertonen, met de volgende tekenen:

  • asperges worden geel en gedouched, de stelen worden slap en traag - de reden voor deze aandoening kan een gebrek aan of compleet gebrek aan meststof, te hoge temperatuur en droge lucht, slecht water geven zijn;
  • verlies van helderheid van kleur en te langwerpige scheuten duiden op een gebrek aan licht;
  • slecht verdonkerde naalden geven aan dat er vaker moet worden bewaterd;
  • bruine vlekken op de stelen worden verbrand door direct zonlicht;
  • als de struik verwelkte, dan gebeurt dit als gevolg van rotten of drogen van de wortels;
  • na het snoeien stopt de asperge met groeien - de ingekorte stengels zullen niet langer in lengte toenemen, maar na een tijdje verschijnen er nieuwe scheuten.

Asperges zijn onderhevig aan aanvallen van bladluizen, spintmijten, trips, scutes en poederachtige wormen. De plant verdraagt ​​geen behandeling met insectvernietigingsmiddelen (insecticiden). Omdat de eigenaar ervan wordt aangeraden om de struik regelmatig te inspecteren om ongedierte in een vroeg stadium van de kolonisatie te detecteren - dit zal ze aan en zonder het gebruik van chemicaliën.


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-27


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-28


asparagus-v-dekore-doma-afrikanskaya-stojkost-37-foto-29

Soorten asperges voor thuiskweek

Er zijn verschillende van de meest populaire soorten asperges voor indoorveredeling, die elk hun eigen verschillen hebben en speciale zorg vereisen.

Doorgegeven asperges

Een opengewerkte plant met dunne sierlijke delicate groene kleur met naalden en sterk vertakte vallende stengels. Dit type vereist een speciale bodem: licht, zuur, bestaande uit turf, gras en bladgrond, zand in gelijke verhoudingen. Reproduceert de aspergedeling van wortelstokken, vatbaar voor snelle groei. Overdrogen van de grond is uitgesloten, omdat de plant snel kan sterven.

De plant is in staat om de lucht in de kamer te reinigen van schadelijke bacteriën en micro-organismen, zware metalen, vluchtige stoffen.

Pin
Send
Share
Send
Send