Thuis en stijl

Croton: zorg thuis (31 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Croton of Codiaeum (lat. Codiaeum) is een thermofiele plant oorspronkelijk afkomstig uit de vochtige tropen van Zuidoost-Azië. Deze kleurrijke vertegenwoordiger van het euphorbia-gezin in het wild bereikt een hoogte van 3 meter of meer. Croton thuis met zorgvuldige dagelijkse verzorging kan oplopen tot een hoogte van 1-1,5 meter.


kroton-uhod-v-domashnih-usloviyah-31-foto.jpeg">


kroton-uhod-v-domashnih-usloviyah-31-foto

Croton is een huisplant die oplettend moet zijn. Deze dure struik is het waard om alleen te kopen voor tuinders die klaar zijn om veel tijd en moeite te steken in de zorg voor het codiaeum.

Croton als een verfijnde decoratie

Room croton wordt gewaardeerd om zijn ongewone heldere bladkleur. De diepgroene kleur van het gebladerte van verschillende soorten planten wordt gecombineerd met rijke tinten van gele, rode, oranje en paarse tonen in de meest bizarre combinaties. Codiaeum-bloemen zijn klein, wit en onopvallend hebben geen decoratieve waarde.


kroton-uhod-v-domashnih-usloviyah-31-foto-3.jpeg">


kroton-uhod-v-domashnih-usloviyah-31-foto-3

Een compacte croton in de vorm van een struik of binnenboom zal een woongebouw of kantoorruimte versieren.

Gevaar van codeieum

Het is belangrijk om te onthouden dat de codiaum giftig is, zoals de meeste vertegenwoordigers van de euphorbia. Het sap veroorzaakt irritatie als het op de huid aankomt, het binnendringen van crotonsap in het maagdarmkanaal veroorzaakt braken, misselijkheid en diarree. Na elke manipulatie met het codiaeum, is het aan te raden om je handen grondig te wassen met water en zeep.

Onder normale omstandigheden groeit de codiaeum als een kleine boom. Indien gewenst kan de plant de vorm van een struik krijgen. Om dit te doen, worden Croton-scheuten gesneden met een scherp mes. Opgemerkt moet worden dat croton moeilijk te pruimen is, omdat in vivo de plantengroei naar boven is gericht. Meestal zijn de inspanningen van bloemenkwekers gericht op het kweken van binnenhout, wat een pittoreske decoratie van elk interieur zal zijn. Kenners zullen de inspanningen waarderen die worden gedaan om dit stoute huisdier te laten groeien.

Er zijn tientallen variëteiten van kamercodes voor binnen, maar ze vereisen allemaal dezelfde voorwaarden en zorg. Croton thuisbloem heeft een warm en vochtig klimaat nodig, net als in de inheemse tropen. De optimale luchttemperatuur is 20-22 ° C, in de winter mag de temperatuur niet onder 16 ° C dalen en in de zomer boven 26 ° C. Bij onderkoeling rot het wortelstelsel van de plant, wanneer de oververhitting droog wordt.

De struik haalt geen tocht, zelfs in de zomer is het niet aan te raden om hem naar het balkon te brengen. Het is wenselijk dat de luchtstroom uit het open raam of de ventilatieopeningen niet op de bladeren valt.

Alle soorten Croton hebben voldoende verlichting nodig, maar zonder direct zonlicht. De optimale locatie voor de plant zal een venster op het westen of oosten zijn. In de winter kun je de pot op de vensterbank zetten, kijkend naar het zuiden. De zonlichtarme bladeren van de Croton verliezen hun kleurrijke kleur en worden gewoon donkergroen.

Pittoreske croton zal elke vensterbank versieren en de volwassen indoor boom - een echt huisdier.

watering

Voor irrigatie met alleen warm gedestilleerd water op kamertemperatuur. Croton wordt elke twee dagen bewaterd, in de winter - eens in de drie dagen. De grond in een crotonpot moet altijd gehydrateerd blijven, maar overmatig vocht zal leiden tot rotting van het wortelsysteem en de plant zelf.

Zorg voor bladeren

Gelijktijdig met de irrigatie is het wenselijk om de bladeren uit de spray te sproeien. Het spuitapparaat staat in de "minimum" modus - kleine druppels moeten onmiddellijk op de bladeren drogen, maar niet naar beneden stromen! Minstens één keer per week worden de bladeren afgeveegd met een vochtige doek.

Top dressing

Tijdens het bloeiseizoen - in het voorjaar en de zomer - wordt de codiaum elke week gevoerd met speciale voedingsmengsels die na het besproeien van de plant op de grond worden aangebracht. In de winter en de herfst volstaat het om Croton één keer per maand te bevruchten.

Tekenen van onjuiste zorg voor codiaeum

Teken vanMogelijke reden
De bladeren hebben dezelfde groene kleur.Onvoldoende verlichting
Croton werpt bladeren afWater geven met koud water, gebrek aan vocht
Bladeren zakken afGebrek aan vocht
Droge uiteinden van bladerenOnvoldoende water geven
Wortels van een plantenrotLage temperatuur, overmatige irrigatie
Ziekten van de plant: schild, wolluis, spintDroge grond, lage luchttemperatuur

Typische ziekten van codiaeum: spint, schurft, wolluis. Ziekten beïnvloeden de codia alleen met onjuiste zorg. In dit geval wordt de plant zorgvuldig gewassen met een milde zeepoplossing met een spons en besproeid met speciale preparaten.

Van de 17 soorten Croton die in het wild groeiden, trokken alleen de bonte codiaeum - Codiaeum variegatum - en zijn ondersoorten naar de kamers. In de uitverkoop kunt u de volgende variëteiten van Croton vinden.

Met de juiste zorg groeit codiaeum actief en behaagt het met zijn ongewone uiterlijk.

Pin
Send
Share
Send
Send