Thuis en stijl

Keramische mixer: functies en belangrijke geheimen

Pin
Send
Share
Send
Send


Vastgoedeigenaren stellen tegenwoordig steeds vaker hoge eisen aan de materialen en uitrusting die in het interieur worden gebruikt. Speciale aandacht - voor de loodgieter: niemand wil de kranen elk jaar vervangen of kijken hoe het water door het aanrecht stroomt via de gekreukte rubberen pakking van de badkamerkraan. Naast technische vereisten, moet de sanitaire uitrusting perfect passen in het ontwerp van de keuken of badkamer. Dat is de reden waarom keramische kranen voor keuken en badkamer tegenwoordig over de hele wereld populair zijn geworden. Ze worden geproduceerd door vele toonaangevende fabrikanten van loodgieterswerk, waardoor u een model kunt kiezen dat in overeenstemming is met hun smaak en financiële mogelijkheden.


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-2

Functies van keramiek en het gebruik ervan in sanitaire uitrusting

Keramiek heeft zijn bruikbaarheid voor de mensheid bewezen gedurende verscheidene millennia van gebruik van dit materiaal. Een van de voordelen:

 • hygiëne;
 • esthetisch aantrekkelijk uiterlijk;
 • een breed scala aan kleuren;
 • lange levensduur;
 • plasticiteit van het materiaal stelt je in staat om het aardewerk een verscheidenheid aan vormen te geven.

Dit alles maakt het gebruik van keramiek mogelijk bij de vervaardiging van kranen voor gebouwen, tuiten, kleppen en hefbomen. Een innovatieve oplossing is het gebruik ervan bij de productie van interne elementen die zorgen voor watervoorziening en -regeling.

Het heeft keramiek en een aantal nadelen. Ondanks het feit dat het een duurzaam materiaal is, is het kwetsbaar en kunnen klappen met zware voorwerpen, zoals een keramische pan, chippen veroorzaken. Een ander nadeel van het product is de prijs: een eenvoudige visgraatmixer gemaakt van keramiek kan vele malen duurder zijn dan een koperen tegenhanger. Desondanks zijn de producten zeer gewild vanwege hun praktische bruikbaarheid en onberispelijke uiterlijk.

Een klassieke keramische blender kan van twee soorten zijn: eenhendel of tweeklep. Het ontwerp met één hendel is eenvoudig te bedienen: met één beweging van de pols kunt u de druk en temperatuur wijzigen, wat belangrijk is bij het werken in de keuken. Dat is de reden waarom 80% van de huisvrouwen de voorkeur geeft aan dergelijke keukentaps. Fabrikanten vervolledigen hun producten met keramische patronen, die zijn ontworpen voor honderdduizenden openings- en sluitingscycli. Hiermee kunt u modellen met één hendel gedurende 10-15 jaar bedienen.

Keramiek keukenkranen lijken archaïsch, maar het is in dit materiaal dat ze hun tweede leven vinden. Onberispelijk ontwerp maakt het vereist bij het ontwerpen van een keuken in de barok of rococo-stijl, het postmodernisme of art noir. Sommige mengers passen alleen op dergelijke mixers. In de badkamer is het vermogen om de watertemperatuur nauwkeurig aan te passen belangrijk voor de kraan en voor velen lijkt dit alleen mogelijk met klepkranen.


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-5


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-6

Keramische metaalmixer

Vaak zijn er situaties waarin de verkoper van sanitair de koper een kraan van vernikkeld messing of staal aanbiedt en tegelijkertijd beweert dat dit de beste keramische kraan voor de keuken is. Tegelijkertijd is het moeilijk om hem te vangen in misleiding, omdat het hele ding is dat het sluit- en regelelement van zulke modellen gemaakt is van keramiek. Het is zo effectief dat het zijn eigen naam kreeg - een keramische kraan en deze naam werd relevant voor de mixer, waarin een dergelijk vergrendelingselement is geïnstalleerd.

Keramische kraan is gemaakt van aluminiumoxide, dit materiaal is bestand tegen krassen en heeft een lange levensduur. Bovendien heeft dit type keramiek een lage wrijvingskracht vanwege het optreden van intermoleculaire interactie. Hiermee kunt u daaruit alle hoofdelementen van het sluitmechanisme creëren. Sommige fabrikanten maakten gebruik van de eigenschappen van het materiaal en ontwikkelden kranen van twee platen of schijven die zich onderscheiden door hun eenvoud van ontwerp.

Keramische kranen voor wastafels hebben de volgende voordelen:

 • openen of sluiten vereist minimale fysieke kracht;
 • de minimale rotatiehoek om te openen bij volledige kracht;
 • laag geluidsniveau op het werk;
 • betrouwbaarheid tijdens gebruik;
 • hygiëne;
 • duurzaamheid.

Keramische kranen hebben ernstige nadelen - ze worden niet aanbevolen voor gebruik in waterleidingen, waarin zich veel vaste zwevende deeltjes bevinden. Keramiek is op zichzelf resistent tegen hun effecten, maar als ze tussen de schijven vallen, treedt tijdens de wrijving de druk op. Als gevolg hiervan zal de mixer veel eerder moeten worden vervangen dan de fabrikant beloofde.

De aanschaf van sanitair materiaal is een cruciale fase in de reparatie van een huis of appartement, vooral als het gaat om vrij dure keramische kranen. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de volgende parameters en kenmerken:

 • de hoogte van de uitloop - hoe groter de uitloop, hoe handiger het is om de vaat in de gootsteen of in de gootsteen te wassen. Aan de andere kant veroorzaakt water dat van een hoogte valt spatten in de keuken. De beste optie voor een hoge uitloop is een diepe gootsteen zonder een vlakke bodem;
 • intrekbare slanguitrusting - een dergelijk ontwerp kan een alternatief zijn voor een hoge uitloop, omdat de slang zelfs de grootste pannen effectief kan wassen en spoelen, of uw hoofd comfortabeler in de wastafel in de badkamer kan wassen;
 • kraanontwerp - zoals reeds vermeld, kunnen klepmodellen worden gebruikt voor de badkamer, er is praktisch geen alternatief voor een ontwerp met één hendel voor de keuken;
 • vorm en ontwerp - keramiek is een plastic materiaal waarmee je mixers kunt maken met tuiten van futuristische vormen. De bewonderaars van de klassiekers, aan wie fabrikanten een ruime keuze aan producten in elke traditionele stijl zullen aanbieden, zullen niet zonder aandacht worden gelaten. Kenners van hightech meest geschikte combinatiemodellen, waarbij naast keramiek ook vernikkeld staal wordt gebruikt - een van de belangrijkste ontwerpmaterialen van deze stijl;
 • kleur - keramische kranen zijn een geweldige kans om een ​​kraan op te pakken die perfect past bij de kleuren van een gootsteen, gootsteen of keukentegel. Fabrikanten produceren niet alleen witte of beige modellen, maar ook mixers van zwart, crème, roze, blauw, groene kleur.

Vergeet niet bij het kiezen van een keramische mixer en technische innovaties die de fabrikanten van loodgieters verrassen. Infraroodsensoren, thermostaten, elektronische regeling - dit alles is aanwezig in modellen van keramiek.


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-9


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-10


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-11

Hoe verleng je de levensduur van de keramische mixer?

De relevantie van het probleem van het verhogen van de levensduur van keramische mengers is te wijten aan verschillende factoren. Onder hen - onjuiste installatie, de massa van namaakproducten, fouten in de werking. Allereerst: u moet mixers van bekende, beproefde fabrikanten met een goede reputatie kopen. Onder hen zijn Duitse, Spaanse en Franse bedrijven zoals Grohe, Hansgrohe, Roca, Jacob Delafon. Alle producten van deze merken worden nauwlettend gevolgd en innovatieve technologieën die bij de productie worden gebruikt, maken het mogelijk om technisch betrouwbare producten te verkrijgen.

Voordat u de gewenste mixer gaat berekenen, moet u deze zorgvuldig controleren op de afwezigheid van scheuren, holtes, spaanders. Een kwaliteitskraan zal zwaar wegen, in tegenstelling tot vals geld. Installatie van mixers moet worden toevertrouwd aan professionals die zorgvuldiger zijn met apparatuur en bekend zijn met alle nuances van de installatie.


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-12


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-13


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-14

Als we het hebben over een stadsappartement en water uit een gecentraliseerde bron, dan moet je zorgen voor de filters bij de ingang van de mixer. Het verschijnen van zwevende materie in water zal leiden tot voortijdige slijtage van de kleppen van de kleppen. Geef niet om het oppervlak van de keramische mixer met schuurmiddelen. Het belangrijke punt is dat u bij het bedienen van afsluiter-mixers de kranen niet met maximale krachtsinspanning hoeft vast te draaien - dit draagt ​​bij aan de slijtage van de kraanbox.


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-16


keramicheskij-smesitel-osobennosti-i-glavnie-sekreti-17

Keramische kranen zijn niet alleen geavanceerde apparatuur in de keuken of badkamer. Ze zijn zeer praktisch, hebben een lange levensduur. Dit is een innovatieve oplossing die het comfort verhoogt wanneer u in de keuken werkt of hygiënische procedures in de badkamer neemt. Met de juiste selectie en prioriteit voor toonaangevende fabrikanten, rechtvaardigen dergelijke mixers de investering erin.

Bekijk de video: De vliegshow van gierzwaluwen aan de Houtstraat te Losser 2013 Johan Effing (Mei 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send