Thuis en stijl

Glazen meubels in het interieur: nieuwe facetten beheersen (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Glas als materiaal voor de vervaardiging van meubels heeft onlangs een ongelooflijke luxe geleken, en vandaag kan iedereen zijn eigen interieur toevoegen met een elegante glazen gizmo. Met de ontwikkeling van designkunst wordt glas steeds meer de basis voor stijlvolle en ongewone meubels.

De eigenschappen van glas zijn controversieel en bij het kopen van een dergelijk stijlvol interieuraccent, zoals glazen meubels, moet u rekening houden met een aantal kenmerken:

 • Hoge kosten Mooie glazen meubels behoren tot de klasse "luxe", en kunnen standaard niet goedkoop zijn.
 • Aanzienlijk gewicht. Glas is een zeer dicht materiaal in structuur, bovendien wordt het vaak bij het ontwerp van meubels aangevuld met elementen van hout of metaal. Het verplaatsen van de glazen tafel tijdens het reinigen is bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig.
 • Verhoogde zorgvraag. Om het glazen meubilair zijn aantrekkelijke uiterlijk te behouden, moet het met speciale middelen worden verzorgd. Vooral als je interieur niet transparant is, maar zwart glas of er glazen deuren zijn van kasten.
 • Sonority. Eettafels, glazen planken en salontafels zien er prachtig uit, maar de opstelling van de gerechten zal gepaard gaan met een hele reeks geluiden.
 • Je koud voelen. De overvloed aan glazen voorwerpen in het interieur kan het koud, onherbergzaam en net als een laboratorium maken.


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-4


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-5


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-6

Glazen badkamermeubels zijn een ideale oplossing, vooral als de kamer gevoelig is voor het ontwikkelen van schimmels. Glazen badkamermeubilair is bestand tegen roest en schimmels en met speciale vlekken of ammoniak kunnen vlekken en druppels op het grillige oppervlak worden opgevangen.


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-11


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto.jpeg">


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-12

Glazen meubelen heeft zijn duidelijke voordelen:

 • Functionaliteit en betrouwbaarheid. Het gebruik van extreem duurzaam, gehard glas maakt het mogelijk om met succes glazen meubelen in moderne interieurs te gebruiken. Deze functie wordt meestal gebruikt bij de productie van werkbladen en keukenmeubelen.
 • Veelzijdigheid. Als u glazen meubels wilt kopen, hoeft u niet na te denken over hoe het in het interieur past - deze items zijn echt universeel. Er is een mening dat prachtige glazen meubels een accessoire zijn van een futuristische stijl, maar glazen meubels zijn ook perfect voor een retro- of country-interieur. Hier glas kan worden gebruikt bij de bouw van meubelen of tafels van klassieke vormen.
 • Visueel gemak. Ontwerpers bieden steeds vaker meubels aan met glazen planken of gevels. Met deze techniek kunt u de constructie van massief meubilair visueel vergemakkelijken en zelfs de nadelen van de kamer verhullen.
 • Esthetiek. Meubels met glaselementen zien er altijd aantrekkelijk uit, waardoor het interieur eleganter en frisser wordt. Zelfs glazen deuren in kastmeubilair of eenvoudige glazen planken kunnen elk interieur decoreren.
 • Visuele toename van de ruimte. Glas zendt licht perfect uit en het kan worden geslagen door bijvoorbeeld glazen rekken met licht te maken in een ruimte waar er niet genoeg daglicht is.
 • Duurzaamheid. Spectaculair glazen meubilair zal u meer dan een decennium in leven houden, en het heeft ook alle kansen om generaties lang een erfstuk van de familie te worden.


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-15


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-16


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-17


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-18


steklyannaya-mebel-v-interere-osvaivaem-novie-grani-20-foto-19

Pin
Send
Share
Send
Send