Thuis en stijl

Tegel met een patroon - decoratie van elk interieur (32 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Keramische tegels met een patroon worden beschouwd als een van de beste opties voor het verfraaien van de badkamer, hal, keuken en andere kamers. Ontwerpers maken altijd een keuze in hun voordeel, omdat het functioneel, duurzaam en erg mooi is. De keuze van de tegel moet echter bewust worden benaderd. Als je een fout maakt met zijn keuze, zal hij oncomfortabel zijn in het interieur.

Wat moet je weten over het kiezen van een tegel?

Als u zelf zo'n tegel kiest, overweeg dan eenvoudige aanbevelingen. Elke tegel met een patroon zal opvallen en zal de aandacht trekken, dus het moet worden gecombineerd met andere interieuronderdelen. Als alle meubels in de keuken bijvoorbeeld van natuurlijk hout zijn, dan is tegel voor hout geschikt voor de vloer.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-2

Een tegel met een geometrisch patroon, met een oosters patroon, met de juiste keuze, kan de ruimte visueel uitbreiden en lijkt het plafond te verhogen, maar hier is het belangrijk om de maat te kennen. Als de tegel met een helder ornament te veel is, zal het moeilijk zijn om in de kamer te zijn - de muren en het plafond zullen te zwaar lijken en beginnen te pletten.

Voor ruime kamers met een groot oppervlak geschikte tegelopties met een groot patroon. Het kunnen solide afbeeldingen zijn die uit meerdere rijen tegels bestaan. Als u het plafond visueel omhoog wilt brengen, moet u tegels met een verticaal patroon gebruiken. Tegel voor de badkamer, die een kleine maat heeft, moet klein zijn. De ideale optie zou een mozaïek zijn.

En we mogen de hoofdregel niet vergeten: een decoratieve tegelplaats of op de muren, of op de vloer. Als er geometrische patronen op de vloer zijn, moeten de muren beige, blauw of een andere tegel hebben, maar de belangrijkste is gewoon. Overlaad de ruimte niet met onnodige decoratieve elementen. Decoratieve tegels kunnen zelfs een van de muren in de kamer versieren en het ziet er organisch uit.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-4


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto.jpeg">

De keuze van tegels moet logisch zijn. De tegel, versierd met afbeeldingen van fruit of taferelen uit het dorpsleven, is geschikt voor de keuken, mariene thema's - voor de badkamer, tegels voor hout - voor de gang.

De tegel is geclassificeerd door verschillende indicatoren. Dus op de plaats van gebruik gebeurt het:

  • voor kamers met weinig verkeer (slaapkamer, studeerkamer);
  • voor kamers met veel verkeer (keuken, hal, gang);
  • voor badkamers;
  • voor kantoren, commerciële ruimten, zalen.

Als je een tegel koopt, moet je weten wat voor soort doorlaatbaarheid in deze kamer. Als de tegel niet in hoge slijtvastheid verschilt, is deze niet geschikt voor ruimtes met een hoge doorlaatbaarheid.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-5


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-6


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-8


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-9

De keuze van tegels met een patroon voor de badkamer moet opzettelijk worden benaderd. In deze kamer moet je zo comfortabel mogelijk zijn, dus de tegel voor de badkamer mag niet irriteren en onaangename associaties veroorzaken. Geel, lichtgroen, oranje en andere felle kleuren in de badkamer zouden niet veel mogen zijn.

Om de badkamer breder te laten lijken, zijn wandtegels met een horizontaal patroon hiervoor geschikt. Het is mogelijk om strepen van alle wanden op te stellen van een monofone tegel met een contrasterende kleur, of het is mogelijk om tegels te gebruiken die grassen, bloemen en bomen weergeven als decoratie. Strips van dergelijke tegels verdelen de ruimte visueel in twee delen en breiden deze uit. Til de plafondtegels visueel op met een verticaal patroon.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-11


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-12


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-13

In het ontwerp van de badkamer kunt u tegels combineren voor natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld gemarmerde grijze of witte en bruine houtnerf. Misschien niet alleen marmeren vloer, maar ook delen van de muren. Marmeren tegels met gouden spatten omlijsten de badkamerspiegels perfect.

Vloertegels met een patroon zijn niet geschikt voor kleine badkamers. Moeilijke geometrie is alleen zichtbaar in een grote, ruime kamer. Een donkere tegel met een patroon is ook niet geschikt voor een badkamer - er zijn gedroogde waterdruppels zichtbaar op. Het is beter om de vloer witte tegels te leggen, ook geschikt voor room, zand en andere lichte tinten.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-15


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-16

Voor grote badkamers is een donkere tegel met een licht ornament geschikt. Afhankelijk van de voorkeuren kan dit een tegel zijn met een bloemmotief, met mariene motieven of complexe geometrie. In grote kamers ziet het er goed uit met goud, maar ook met spiegelelementen. Liefhebbers van eco-stijl zullen de combinatie van tegels met decoratieve stenen, die een prachtig reliëf hebben, leuk vinden. In zo'n badkamer kun je decoratieve voorwerpen plaatsen die gemaakt zijn van bamboesteel.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-2.jpeg">


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-17


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-18

Bij het ontwerpen van badkamers worden betegelde randen met verschillende reliëfpatronen gebruikt. Alle elementen van keramiek maken zelfs het eenvoudigste interieur nobeler. Als je in de badkamer aan de muur net een stevige tegel hebt geplaatst en ongeveer in het midden van een dergelijke volumineuze stoeprand, ziet de kamer er heel anders uit.

Als u een groot huis heeft met meerdere badkamers, dan is een tegel met een kindertekening geschikt voor een van de badkamers. Ook in de badkamers op een van de muren worden vaak tegels geplaatst met een volumetrisch patroon. In de driedimensionale afbeelding kan elke plot zijn: een boeket bloemen, zeegezicht, abstractie. Plus 3D-tegels dat elke afbeelding eruitziet als een geschilderde afbeelding, zodat de ruimte groter wordt.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-19


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-20


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-21

Tegels kiezen voor de keuken en de gang

In de gang aan de deur moet je grijze of beige duurzame tegels aanbrengen. In de gang is een geschikte porseleinen tegel met een afbeelding. Het moet van hoge kwaliteit en duurzaam zijn, omdat er in de winter en de herfst elke dag een enorme hoeveelheid water en zand op valt. In hun huizen op de vloer in een ruime hal kun je tegels leggen met ruiten of vierkanten. De zwarte tegel kijkt plechtig in de grote zaal op de vloer, maar het vereist dagelijks natte reiniging.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-22


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-23


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-24

Voor de keuken moet je wandtegels en vloer oppakken. Het is een betegeld schort boven het werkblad, spoelbak en kookplaat kunnen een centraal element van het interieur zijn. Voor de keuken in Provençaalse stijl, zijn tegels met pastel of warme kleuren, met veldplanten, waaronder lavendel, ook antieke gerechten, dorpslandschappen en schilderijen uit het landelijke leven, geschikt.

Om het schort in deze en de mediterrane stijl te versieren, kunt u kleine tegels met een convex patroon gebruiken. Voor de Middellandse Zee, ook geschikte tegelblauwe schaduw, Spaanse meerkleurige mozaïektegels, handgemaakte tegels. Bruine tegels onder een boom zien er organisch uit op de vloer.

Voor een keuken in loft-stijl is een tegel met een stad geschikt: voor hi-tech, minimalisme of art deco, met blauwe, rode, zwarte en witte geometrische figuren of abstracte elementen. Op de vloer, ook in ruime keukens, zijn tegels met complexe geometrieën toegestaan. Welke stijl u ook kiest, vergeet niet dat de keuken hoogwaardige tegels nodig heeft die niet bang zijn voor temperatuurveranderingen, de constante impact van agressieve schoonmaakmiddelen.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-25


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-26


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-27

Voor vloeren van tegenwoordig worden PVC-tegels steeds vaker gebruikt, omdat polyvinylchloride, in tegenstelling tot keramiek, sterker is. Hij is niet bang voor vocht en vormt geen schimmel en schimmel. Deze tegel is vooral geschikt voor keukens en badkamers.

Als u geen fout maakt bij de aankoop van keramische tegels met een patroon en de juiste kiest, wordt het een echt hoogtepunt in elk interieur. Geometrische en florale tekeningen versieren niet alleen het interieur en maken het moeilijker - ze kunnen visueel de ruimte veranderen en uitbreiden. De tegel is minstens 10 jaar oud, dus als je niet zeker bent van je keuze, is het beter om hulp te vragen aan een professionele ontwerper die je een project van het toekomstige interieur kan laten maken.


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-29


plitka-s-risunkom-ukrashenie-lyubogo-interera-32-foto-30

Pin
Send
Share
Send
Send