Thuis en stijl

Gordijnen van organza (22 foto's): lichte decoratie voor comfort en privacy

Pin
Send
Share
Send
Send


Zo'n universele transparante stof, zoals organza, is veel naar de smaak, omdat het past in elk modern interieur. Organza kan worden opgehangen in de slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, badkamer, in de keuken, gebruikt als kamergordijn tussen de kamer of originele lichte tule.

In zo'n belangrijke kwaliteit als universaliteit, eindigen de voordelen van organza niet. Het is tijd om verschillende voordelen van deze gewichtloze stof te noemen:

  • Esthetiek. Transparante organza op het raam ziet eruit als een sluier, beschermt de kamer tegen het felle licht en decoreert het.
  • Functionaliteit. Ongebruikelijke functionele gordijnen-sluier, tule of Romeinse gordijnen kunnen worden geborduurd, geperforeerd en laser behandeld.
  • Lichtheid. Aan de ene kant geven dergelijke gordijnen gewichtloosheid aan het interieur, aan de andere kant zijn ze letterlijk gemakkelijk op te hangen en te verwijderen, vanwege hun lage gewicht.
  • Uitvoerbaarheid. Organza gordijnen verfrommelen niet of vervormen niet, ze dienen lange tijd en verliezen hun vorm niet.
  • Sterkte. Ondanks de fijnheid van het materiaal, worden tule en organza niet dunner en scheuren ze niet als ze ongemakkelijk bewegen.
  • Makkelijk in onderhoud. Tulle en organza gordijnen zijn gemakkelijk te wassen.


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-2


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-3

Decoreren van een appartement met organza gordijnen

Het kopen van organza gordijnen is de eerste stap naar het ontwerp van een ongewoon ontwerp van een appartement. Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken, in combinatie met Romeinse, Oostenrijkse en andere soorten gordijnen. Romeinse gordijnen vormen in dit geval de perfecte combinatie die in elke kamer past. Je kunt de organza aan de oogjes hangen, die er ook harmonieus en elegant uitzien, zowel in de keuken als in de kinderkamer. In de hal kunt u organza gordijnen ophangen met een originele lambrequin - in de woonkamer ziet zo'n raam er elegant en toonbaar uit.


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-5


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-6

Gordijnen van organza in de slaapkamer

Voor de slaapkamer is het het beste om gordijnen te kiezen met dikke gordijnen, zodat de zon 's ochtends niet in je ogen klopt, of om ze te combineren met Romeinse gordijnen of jaloezieën. De rest van de organza-sluier past perfect in de sfeer van rust in de kamer. Je kunt ook een organza van zilverachtige en gouden tinten kiezen. Dit ontwerp is het meest geschikt voor dit type stof.


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-8


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-9

Woonkamer en hal

De woonkamer wordt het grootste deel van de tijd doorgebracht, gasten komen hier samen, ontspannen na een werkdag, drinken thee en kijken tv. Gordijnen met lambrequins versieren het interieur van de woonkamer, omdat de hal altijd een element van plechtigheid moet dragen. Ook transparante gordijnen met patronen in verschillende kleuren zien er goed uit. Behalve de twee opties, monteer meerlaagse gordijnen, gordijnen met franje en borduurwerk.


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-11


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-12

Gordijnen van organza in de kinderkamer

Organza gordijnen worden geassocieerd met een sprookje voor velen, en met een vakantie voor kinderen. Meerkleurige organza in de kinderkamer - de beste oplossing. Magie en wonderen voegen een interessant patroon toe aan de stof. Het gordijn van de sluier in de kamer kan worden versierd met feeën of superhelden, die geschikt is voor zowel jongens als meisjes van alle leeftijden!


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-14


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-15

Vanwege zijn praktische karakter zal organza in de keuken geen gedoe zijn. Zelfs als de gordijnen vaak vuil worden, zijn ze gemakkelijk te wassen. Maar het wordt niet aanbevolen om ze dicht bij de kachel te houden, om veiligheidsredenen kun je korte of Romeinse gordijnen ophangen. Een interessante optie voor het interieur van de keuken - scheidingsgordijnen. U kunt de organza die het eetgedeelte en de keuken scheidt ophangen, waardoor de ruimte functioneel wordt. Bovendien zijn organza-gordijnen geschikt voor bijna elk keukenontwerp, ze kunnen worden gecombineerd met alle stoffen, kleuren en texturen.


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-17


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-18


shtori-iz-organzi-22-foto-legkoe-ukrashenie-dlya-uyuta-i-uedinennosti-19

Organza Gordijnen op Grommets

Cringles - de universele ontwerpuitdrukking bestaande uit twee delen: een ring en een blok. Verschillende afdichtgaten op de gordijnen, deze kunnen van kunststof of metaal zijn. Er wordt een ring op de armatuur geplaatst, waaraan de gordijnen zelf worden opgehangen. Boven hebben deze gordijnen een dikkere voering voor de gaten, maar ze zien eruit als een volledig solide canvas. Soms zijn de doorvoertules helemaal niet zichtbaar onder de dakrand, met deze kunt u de lengte eenvoudig aanpassen. Het grote voordeel van de doorvoertules in hun sterkte - elke ongemakkelijke beweging scheurt de gordijnen niet van de scharnieren.

Het borduurwerk siert alle gordijnen, maar op organza ziet het er bijzonder origineel uit. Het is handig om ze zowel met de hand als op een typemachine te wassen, ze hoeven niet te worden gestreken, omdat ze zelf eenvoudig kunnen worden rechtgetrokken. Borduren met bloemen in de keuken geeft een speciale glans aan het ontwerp van de kamer, vooral als u pothouders opneemt, een tafelkleed met hetzelfde thema uit bloemen. Van alle soorten stoffen, texturen en patronen zijn bloemen het meest voorkomende thema van decoratie.

Pin
Send
Share
Send
Send