Thuis en stijl

Loft-achtige woonkamer - vrijheid van creatief denken met een fabriekstint (29 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Loft is een stedelijke stijl van het interieur, die wordt gekenmerkt door een overvloed aan open ruimte en de aanwezigheid van industriële details. Het kwam voort uit de wens om de werkplaats in een woonappartement te veranderen. De woonkamer in loftstijl is in sommige opzichten een voorbeeld van het omgekeerde proces.

Wie past bij het ontwerp van de woonkamer in een loftstijl?

Loft-stijl woonkamer interieur is perfect voor:

  • vertegenwoordigers van creatieve beroepen (op zolder kunt u de woonkamer combineren met een werkplaats of zelfs een showroom);
  • eigenaars van appartementen met een vrije indeling (geen scheidingswanden - de basis van het hok);
  • voor mensen die geld willen besparen (deze stijl betekent geen dure meubels en afwerkingsmaterialen);
  • Vrijheidslievende individuen die niet bang zijn om op te vallen.

Loft kan zowel in het appartement als in een landhuis worden gebruikt. Deze stijl biedt veel ruimte voor experimenten met het in zones onderverdelen. Hiermee kunt u de woonkamer harmonieus combineren met een slaapkamer en een keuken.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-2

Kenmerken van de lay-out en kleuren

Het belangrijkste principe van het hok is open ruimte. Idealiter worden alleen badkamers en bijkeukens gescheiden door scheidingswanden. In de praktijk betekent dit dat woonkamers gescheiden zijn van de keukens, niet door scheidingswanden met deuren, maar door zonering van de ruimte. Zonering wordt gedaan met behulp van vloeren, meubels, wandafwerking en kleur verschillend in textuur en kleur. Met deze technieken kun je zelfs in de Chroesjtsjov een loft creëren.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-4


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-5

De meest adequaat beschreven stijl zal er uitzien in kamers met hoge plafonds en grote ramen. Als de hoogte van het plafond en de breedte van de ruimte dit toelaten, is het noodzakelijk om het tweede niveau uit te rusten voor een gecombineerde slaapkamer of kantoor. Het project waarin het ontwerp van de keuken en de woonkamer worden gecombineerd, is in de praktijk niet minder handig. Het belangrijkste is om over het ventilatiesysteem na te denken, anders zullen de textiel in de woonkamer de extra geuren absorberen.

Loft is vrij democratisch op het gebied van kleurselectie. Het kleurenschema in de woonkamer wordt bepaald door het algemene idee. Zelfs de meest onverwachte beslissingen zijn toegestaan. Als het belangrijk voor u is om de industriële atmosfeer te weerstaan, let dan op de gedempte stoffige tinten. Ze moeten de eerste viool binnenshuis spelen. Heldere tonen worden alleen aanbevolen voor individuele accenten.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-6


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-7

Als de woonkamer klein is, helpt een verblindend wit plafond de ruimte visueel te vergroten. Loft verwelkomt het gebruik van het plafond voor de decoratie van pijpen en houten balken. Wat betreft de vloer, het meest voorkomende laminaat zal doen. Hoewel de geest van het hok het meest overeenkomt met natuurlijk hout, gelakt. In één ruimte kunt u verschillende soorten vloeren gebruiken, dit zal helpen om de kamer te plaatsen.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-9


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto.png">


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-11


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-12


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-13

verlichting

Het interieur in loftstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende lichtbronnen die, naast het directe doel, helpen om de ruimte in te delen. Daartoe passen:

  • Kroonluchters. Kroonluchters in de woonkamer in de loft-stijl is beter om geometrische vormen te kiezen. Traditioneel worden ze gemaakt in wit, grijs of zwart. De kroonluchter met een metalen frame en een glazen kap past perfect in de beschreven stijl.
  • Staande lampen. Dimensionale modellen met een grote schaduw en een niet-standaard silhouet zijn ideaal. Het kan een studiolicht zijn, of zelfs een spotlight.
  • LED-achtergrondverlichting. Als u een lichtheid wilt toevoegen aan de woonkamer en het volume visueel wilt verhogen, moet u de gelegenheid niet missen om deze optie te gebruiken. Met behulp van LED-verlichting is het eenvoudig om een ​​slaapkamer te vormen.

Met behulp van licht om een ​​kamer in te delen, kunt u bepaalde zones letterlijk uitschakelen of inschakelen. Dit is een geweldige optie voor de slaapkamer, gecombineerd met de woonkamer. Het slaapgedeelte kan ook worden gescheiden door dikke gordijnen.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-15


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-16

Regeling en meubilair voor de woonkamer in de stijl van loft

In het midden van de woonkamer kunt u veilig een enorme bank plaatsen. Het kan worden bekleed met leer of textiel. Het gebruik van verouderingseffecten in de inrichting is welkom. Het is goed als de bank wordt toegevoegd met dimensionale stoelen of zelfs opgevulde krukken.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-17


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-18


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-19

Even belangrijk is de aanwezigheid van een minimalistische salontafel. Een enorme tv past gemakkelijk in zo'n woonkamer. Ook de moeite waard om te experimenteren met een open haard. Het belangrijkste is dat hij niet uit de industriële stijl komt.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-21


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-22

Loft laat je toe om in het interieur en vrij onverwachte dingen, zoals hangmatten, schommels, honkbalnetten, enz. Mee te nemen. Dit alles kan veilig gecombineerd worden met zulke antieke interieurartikelen als een gesmede kroonluchter, schommelstoel of antieke boekenkast. De combinatie van oud en nieuw is een onderscheidend kenmerk van een loft.

Er zijn echter bepaalde taboes. Allereerst is het kanten gordijnen. In plaats daarvan is het beter om dikke katoenen gordijnen of metalen jaloezieën te gebruiken. Aanhangers van de traditionele loft adviseren om de gordijnen helemaal te verlaten. Wat betreft de texturen, let dan op het suède, kasjmier en de bekleding met een puistige textuur. Tapijten kunnen van vilt of vilt worden gemaakt.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-23


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-24


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-25

Loft-achtige woonkamer: 3 ontwerpopties

Op het eerste gezicht lijkt een loft een vrij smalle stijl, geassocieerd met een zolder, fabriek of opslagruimte, maar moderne ontwerpers hebben hun variaties enorm uitgebreid, waardoor je de woonkamer in drie richtingen kunt indelen, terwijl je binnen de grenzen van het hok blijft.

  1. Industriële woonkamer. In dit geval moet u de sfeer van de fabrieksvloer opnieuw creëren. Voor dit doel kunt u metalen structuren, ruwe katoenen gordijnen, houten balken, ventilatiepijpen, enz. Gebruiken. Het meubilair in een dergelijke woonkamer kan klein zijn, maar alle objecten moeten regelmatige geometrische vormen hebben en multifunctioneel zijn.
  2. Boheemse woonkamer. Benoemde oplossing houdt het behoud van gemeenschappelijke kenmerken van de fabrieksgebouwen in. De sleutelrol wordt gespeeld door creatief meubilair en accessoires (gordijnen, kroonluchters, enz.). Kunstvoorwerpen zullen organisch in zo'n interieur passen. Tegelijkertijd zijn ze mogelijk niet volledig met elkaar gecombineerd.
  3. Betoverende woonkamer. Hier speelt de kleurenschaal een belangrijke rol. De combinatie van pasteltinten van spectrale kleuren is welkom. Bijvoorbeeld grijs-lila palet. Het is belangrijk om de juiste verlichting, ideale metalen kroonluchter of dimensionale vloerlamp te kiezen. Een vleugje glamour kan een spiegel in barokstijl of een tapijt met dierenprint maken.

Door het gebruik van een loft kan een woonkamer veranderen in een multifunctionele ruimte die zelfs zulke verre kamers kan verenigen als een slaapkamer of een eetkamer in loft-stijl.


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-26


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-27


gostinaya-v-stile-loft-svoboda-tvorcheskoj-misli-s-fabrichnim-ottenkom-29-foto-28

Pin
Send
Share
Send
Send