Thuis en stijl

Kroonluchters voor spanplafonds (51 foto's): kies het ontwerp en de installatiemethode

Pin
Send
Share
Send
Send


Spanplafonds - op onze manier bekend om het plafond af te werken. Het is gemakkelijk te installeren en ook om oppervlakteonregelmatigheden te verbergen. Er is een misvatting dat, afgezien van puntlampen en linten, niets op de plafonds van dit type kan worden gemonteerd. Daarom zijn de meeste mensen geïnteresseerd, welke kroonluchters zijn geschikt voor verlaagde plafonds en hoe ze aan de basis zijn bevestigd?


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-2


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-3

Vereisten bij het kiezen van een kroonluchter voor een spanplafond

Stretch-plafond - een stof die zeer gevoelig is voor warmte. Daarom kan het bij verhoogde temperaturen vervormen of de tint ervan veranderen, geel worden en zwart worden. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Dit zal de volgende selectieregels helpen:

 1. Kroonluchters moeten zich op een bepaalde afstand van het plafond bevinden, zodat het niet opwarmt. Als de temperatuur van de lampen lager is dan 60 ° C, wordt het doek niet beschadigd.
 2. Voedingen, waarbij halogeen- en LED-lampen zijn aangesloten, mogen niet tussen een normaal plafond en een spanner worden geplaatst. Als u niet aan deze vereiste voldoet, zullen ze snel breken als gevolg van oververhitting. De beste optie is om ze in een ventilatie nis te plaatsen, en boven het plafond zelf, de draden vast te maken die naar hen toe gaan.
 3. Armaturen en kroonluchters voor verlaagde plafonds worden op verschillende manieren geïnstalleerd. Om dit te doen, selecteert u ze van tevoren, voordat het plafond is vastgesteld, zodat werknemers kunnen weten waar ze de snede voor hen kunnen maken en de basis voor de vaststelling kunnen voorbereiden.
 4. Stretchplafond, met een glanzend oppervlak, kan tot 80% van het licht weerkaatsen, dus het wordt niet aanbevolen om te kopen voor verlichtingsluchters met open lampen. Het is beter lampen met tinten te kiezen, zodat ze het licht verspreiden en niet op het doek worden weerkaatst.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-4


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-5


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-6

Welke soort kroonluchter kiezen in de hal, woonkamer of slaapkamer? Het hangt allemaal af van de grootte van de kamer en het ontwerp. Als het klein is, is één kroonluchter, die in het midden hangt, voldoende. Als de ruimte groot is, kunt u twee kroonluchters symmetrisch van elkaar fixeren.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-9


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-10


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki.png">

Kroonluchters zijn ook verdeeld in 2 soorten: verticaal en horizontaal.

Als het plafond van de ruimte laag is, tot 3 m, is het beter om horizontale soorten kroonluchters te installeren, indien meer dan 3 m - verticaal, tot 1 m. Onder de vervulde omstandigheden zal de verlichting in de kamers maximaal zijn.

De prijs van kroonluchters voor dit type plafond hangt af van de grootte, het ontwerp, de vorm en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Een veel voorkomende keuze wordt beschouwd als een kroonluchter met een kap of hoorns. Houd er rekening mee dat de hoorns moeten worden neergelaten of naar de zijkant moeten kijken om het plafond niet te verwarmen.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki.jpeg">


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-2.jpeg">


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-11


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-14


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-15


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-16


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-17


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-18

In de regel hangt de keuze van de kroonluchter af van de voorkeuren van de eigenaar en het effect dat hij wil bereiken. Het standaard uiterlijk van een kroonluchter ziet er bijvoorbeeld geweldig uit op een mat canvas en op een glanzend doek veroorzaakt het ongemak. Maar de horizontale kroonluchters met veel hoorns zien er geweldig uit op een glanzend en mat plafond. Een kristallen kroonluchter zal geschikt zijn voor een grote hal of woonkamer, en een vlakke vierkante voor de slaapkamer.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-19


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-20

Selectie van lampen voor kroonluchters

Voor kroonluchters die aan een verlaagd plafond hangen, kunt u in principe alle soorten lampen gebruiken, maar met enkele beperkingen, namelijk:

 1. Gloeilampen. Dit is de meest ongepaste optie voor een spanplafond. Deze lampen hebben een zeer laag rendement en een hoge warmteoverdracht. En vermogen heeft een grens van 60 watt. In deze situatie moet de lamp zich op een afstand van 25 cm van het plafond bevinden. Maar in moderne kamers is dit moeilijk te bereiken.
 2. Halogeenlampen. Ze hebben meer efficiëntie dan gloeilampen en verwarmen meer. Het enige pluspunt is hun dicht bij natuurlijk licht.
 3. Spaarlampen. Ze verwarmen nauwelijks, dus je kunt dicht bij het plafond monteren, een hoog rendement hebben. Maar er is een minpuntje - ze bestaan ​​uit kwik en vereisen een nette houding. Het is ook niet aan te raden om ze te gebruiken in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid.
 4. LED-lampen. Deze weergave is het meest geschikt voor verlaagde plafonds. Het belangrijkste pluspunt is een hoog rendement en een lage warmteafvoer, handig formaat.
  Op het spanplafond is het toegestaan ​​om kroonluchters te combineren met ingebouwde lampen. Het belangrijkste ding dat de kroonluchter past bij het ontwerp van de kamer.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-21


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-22


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-23


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-24


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-25

Soorten kroonluchterinstallaties

Voordat je de kroonluchter op het spanplafond monteert, moet je de kroonluchter op een normaal plafond bevestigen voordat je het stuk installeert. Het type armatuur is afhankelijk van het type kroonluchter en de methode van bevestiging ervan. De installatie van de kroonluchter aan het spanplafond gebeurt op drie manieren:

 • op de plafondhaak;
 • op de dwarsplaat;
 • op de montagebalk.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-26


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-27


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-28


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-29


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-30

Installatie van de kroonluchter aan de haak

Dit type wordt als het meest eenvoudig en betrouwbaar beschouwd - hang de kroonluchter aan de haak. Nou ja, als in moderne gebouwen zo'n haakwerkers kwamen. Zo niet, dan moet je een haak in het plafond rijden met behulp van een anker of plug. Het is belangrijk om de hoogte correct te bepalen, de haak mag niet verder reiken dan de onderkant van het spanplafond. Om dit te doen, moet je de vislijn gebruiken door hem op het niveau te trekken.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-31


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-32


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-33


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-34


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-35

Nadat het spanplafond klaar is, is er een haak om het aan te raken. Een plastic ring is erop bevestigd onder de lijm. Wanneer de lijm droogt, wordt er voorzichtig een snede gemaakt in de ring. Door het gesneden gat krijgt de elektrische draad, en de kroonluchter wordt op de haak gelegd.

Voordat u een kroonluchter aan een spanplafond hangt, is het raadzaam om alle gloeilampen en plafondlampen te verwijderen. De kroonluchter wordt lichter en kan sneller worden bevestigd.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-36


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-37


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-38

Hoe hang je een kroonluchter aan de bar?

Montageplaat is inbegrepen in het instrument. Het heeft speciale noppen voor montage of draadgaten en clips. Aan zo'n bar hangt een kroonluchter van klein formaat. De volgorde van werken is als volgt:

 1. Op het gebruikelijke plafond bevestigt u de basis - een staaf gemaakt van hout. Het is erg belangrijk dat de onderkant van de bar op één lijn ligt met het oppervlak van het spanplafond, een verschil van 1 mm is toegestaan. De balk is bevestigd aan het plafond met schroeven. Er wordt een gat in gemaakt waardoor elektrische draden worden getrokken.
 2. Nadat het plafond is getrokken, voelt een balk aan en wordt een plaats gemarkeerd voor de uitvoer van draden.
 3. Aan het spanweefsel is een hittebestendige ring bevestigd en op de plaatsen waar de plank zal worden bevestigd, worden stukken plastic gelijmd. Dit is nodig zodat de plafondfolie niet breekt.
 4. Het doek wordt gesneden, draden worden afgeleid.
 5. Voor de installatie wordt de staaf ontdaan van bramen.
 6. De stang is met schroeven aan de stang bevestigd, duidelijk naar de plaatsen waar de plastic stukken gelijmd zijn.
 7. Draden zijn aangesloten, werk wordt gecontroleerd.
 8. De basis van de kroonluchter is bevestigd aan de montageplaat.


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-39


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-40


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-41


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-43


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-44


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-4.jpeg">


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-5.jpeg">


lyustri-dlya-natyazhnih-potolkov-51-foto-vibiraem-dizajn-i-sposob-ustanovki-45

Pin
Send
Share
Send
Send