Thuis en stijl

Doe-het-zelf meubels decoupage (21 foto's): beste ideeën

Pin
Send
Share
Send
Send


Versiering van meubels en decor met behulp van bewerkte afbeeldingen kwam uit het middeleeuwse Duitsland. Weinig mensen konden zich dan de inlay op de kist of het bureau veroorloven, dus versierden ze de kasten en dressoirs met papieren illustraties en bedekten ze met een laag vernis. Zulke kunst heette decoupage meubels, het is nu populair. Sommige mensen willen het oude meubilair niet loslaten en onderwerpen het aan restauratie, sommige om economische redenen gebruiken het bijwerken van tafels, kasten en kasten met behulp van decoupagetechniek.

Decoupage is de kunst van het renoveren van meubels of meer bepaald de techniek van decoratie:

 • behang gebruiken;
 • kranten;
 • houten details;
 • doek;
 • kant;
 • speciale doekjes;
 • briefkaarten;
 • afgedrukte illustraties.


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-4


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-5


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-6

Typen decoupage-technologie

In de moderne technologie zijn de volgende soorten decoupage bekend:

 1. Direct, waarbij de toepassing aan de buitenkant van het onderwerp wordt geplakt. Voorafgaand aan deze, kan het oppervlak worden voorgelakt of gelakt. Plak de afbeelding en maak een nieuwe vernisverwerking.
 2. Achteruit, waarbij de procedure voor het aanbrengen van materialen hetzelfde is, alleen de afbeelding moet worden geplakt met het gezicht aan de oppervlakte aan de andere kant, en dan aan de verkeerde kant om vernis te verwerken, enz. Het wordt gebruikt voor het decoreren van glazen voorwerpen.
 3. Volumetrisch, waarbij de gelijmde elementen speciaal worden opgetild met behulp van meerlaags overlapping, ten koste van andere objecten of gesimuleerde massa. Het wordt gebruikt voor het restaureren van onderdelen en meubels van een kinderkamer of voor het maken van decoratieve afbeeldingen.
 4. Rokerig, kunstschilderkunst imiterend. Dit effect kan worden bereikt met behulp van verven en speciale technieken. De randen van het patroon, waarrond het effect van doorschijnende waas verschijnt, vloeien naadloos over in het geverfde oppervlak.
 5. Dekopatch, als resultaat van de creatieve combinatie van decoupage en patchwork. Het belangrijkste verschil van dit type in de gebruikte details. Geen specifiek fragment of element is op het oppervlak gelijmd, maar veel kleine stukjes. Meestal versierde het hele onderwerp. Wordt gebruikt om standbeelden of accessoires te versieren.

Ervaren vakmensen leerden om verschillende soorten technologie te combineren op één onderwerp, een ongewoon effect te bereiken en een volledig uniek ding te creëren.


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-8


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-9


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-10

Decoupage meubels worden uitgevoerd in verschillende stijlen. Op grote schaal toegepast:

 1. Provence;
 2. Simple City;
 3. Franse vintage;
 4. Victorianism;
 5. Chebbi chic;
 6. Ethno-stijl.

Iedereen die in staat is om een ​​schaar en een borsteltje in handen te houden, kan de decoupage van oude meubels alleen doen. Het allereerste dat nodig is, is een object te kiezen voor restauratie, om een ​​ornament te maken, om de benodigde materialen aan te schaffen en voor te bereiden, en pas daarna ideeën om te zetten in realiteit.


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-19


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-20


dekupazh-mebeli-svoimi-rukami-21-foto-luchshie-idei-21

Pin
Send
Share
Send
Send