Thuis en stijl

Wanddecoratie in de kinderkamer (21 foto's): creëer vreugde en harmonie

Pin
Send
Share
Send
Send


Als het gezin een baby heeft, moet het een aparte kamer hebben. Misschien niet meteen, maar vroeg of laat slagen de meeste moeders en vaders erin om het kind een aparte "leefruimte" te bieden. En er is natuurlijk een vraag als het ontwerp van de muren in de kinderkamer. En bovendien moet u nog steeds zorgen voor het meubilair, de inrichting en het ontwerp van andere oppervlakken in de kamer. Het is belangrijk dat de kinderkamer voldoet aan de begrippen ergonomie, gemak en comfort, maar tegelijkertijd is het noodzakelijk dat de uitstraling van de kamer mooi en aantrekkelijk is - kinderen zijn zeer gevoelig voor schoonheid en voelen zich beter in mooie kamers. In het artikel zullen we kijken naar de eigenaardigheden van het aankleden van kinderkamers.

Houd rekening met de belangrijkste punten die in overweging moeten worden genomen bij het maken van een kinderkamer:

  • De kinderkamer moet comfortabel zijn voor het kind - meubels, decor, foto's en andere kleinigheden - alles moet het gevoel van "thuis" oproepen.
  • Natuurlijk moeten alle materialen die worden gebruikt in het ontwerp van de kamer, noodzakelijk veilig zijn. Houd daarom bij het kiezen van meubels, coatings en decors speciale aandacht aan de productkwaliteitscertificaten.
  • Zonder twijfel moet de kinderkamer van buiten prachtig worden ingericht - een verscheidenheid aan prachtige ideeën is nu te vinden op gespecialiseerde sites. Het kind zou graag in de slaapkamer moeten zijn, anders zal hij deze kamer niet zien als een gezellige "zijn" hoek.


oformlenie-sten-v-detskoj-komnate-21-foto-sozdaem-radost-i-garmoniyu-2


oformlenie-sten-v-detskoj-komnate-21-foto-sozdaem-radost-i-garmoniyu-3

Overweeg hoe u de kleurendecoratie van de kinderkamer juist kiest. Immers, volgens psychologen heeft de kleur grote invloed op onze gemoedstoestand en mentale toestand. En als volwassenen kunnen omgaan met de manifestaties van hun zenuwstelsel en ze kunnen beteugelen, dan kunnen kinderen dit vanwege de zwakke psyche niet. Dus, aanbevelingen:

  • Gebruik niet in de kinderkamer veel rood. Deze lichte schaduw bevordert de activiteit en kan in overmatige hoeveelheden nerveuze overmatige opwinding veroorzaken bij jongens en meisjes.
  • Gele kleur is handig voor de ontwikkeling van intelligentie. Daarom is het werkgebied voornamelijk met deze kleur ingericht, u kunt het zelfs zelf doen. Bovendien helpt de gele tint de concentratie en bevordert het de ontwikkeling van doorzettingsvermogen bij jongens en meisjes.
  • Oranje kleur is goed geschikt voor decoratie van het speelgebied in de kamer van zowel het meisje als de jongen. De oranje tint in de slaapkamer is een opbeurende sfeer en draagt ​​bij tot het gevoel van innerlijke vreugde en geluk.
  • Blauwe of blauwe kleur zal geschikt zijn in het recreatiegebied en in het slaapgedeelte - waar het kind rust. Deze kleur is geweldig om te ontspannen en te ontspannen. Bovendien prikkelt het versieren met blauw de verbeelding en duwt het kind naar de wens om nieuwe horizonten te openen, suggereert nieuwe ideeën.
  • Groen is een universele kleur voor zowel een kinderjongen als een meisje. Geschikt als basis en voor registratie van een van de zones in de kamer. Deze natuurlijke schaduw draagt ​​bij aan de goede stemming van de baby, ondersteunt de gezonde en gezonde slaap.
  • De zachte roze tint van de kamer zorgt voor een gevoel van gezelligheid en comfort, vermindert het niveau van kinderagressie. Vooral geschikt voor de meisjeskamer.

Bedenk welke punten moeten worden overwogen bij het uitdelen van de kamer van de jonge "heer".

Voor het ontwerp van de kamer van de jongen is het beter om een ​​neutraal kleurenschema te gebruiken. Het kind kan dan zijn eigen handen maken om het interieur te complementeren met heldere posters en portretten, stickers en stickers.


oformlenie-sten-v-detskoj-komnate-21-foto-sozdaem-radost-i-garmoniyu-9


oformlenie-sten-v-detskoj-komnate-21-foto-sozdaem-radost-i-garmoniyu-10

Voor meisjes

Welke ideeën moeten worden overwogen bij het ontwerpen van de kamer van een kleine prinses.

Alle meisjes streven intuïtief naar schoonheid, daarom zou het versieren van de kamer van zelfs een heel klein meisje aan hoge esthetische normen moeten voldoen. Zachte kleuren, elegant decor, charmante sieraden - dit alles is volledig in staat om de meisjes te waarderen.

Overweeg wat de vereisten moeten zijn voor de keuze van afwerkingsmaterialen voor het ontwerp van een kinderkamer.

De eerste en belangrijkste vereiste is kwaliteit en veiligheid. Zonder naleving van deze voorwaarde, is alle verdere inrichting van de muren in de kinderkamer niet langer belangrijk.

Aanbevelingen voor ouders die een meer competente manier kunnen bieden om een ​​kinderkamer uit te geven.

Bij het kiezen van ideeën voor het decoreren van muren en meubels voor een jongens- of meisjeskamer - als ze al in staat zijn om te communiceren en een bewuste dialoog te voeren - moet je hun mening overwegen. Als het kind categorisch niet tevreden is met een bepaalde decoratie of afbeelding van een stripfiguur, moet je hem dat niet opdringen. Anders zal het kind ongemakkelijke gevoelens ervaren wanneer hij in zijn kamer is.

Pin
Send
Share
Send
Send