Thuis en stijl

Reling voor trappen (55 foto's): moderne ontwerpopties

Pin
Send
Share
Send
Send


De trap is een belangrijk element van een land of privé-huis en zorgt voor een comfortabele beweging tussen de verdiepingen. Vaak is de trap de decoratie van de kamer, die van invloed is op het ontwerp van het hele huis. Voor maximaal gemak en veiligheid zijn ladders uitgerust met leuningen, die het meest zichtbare en mooiste deel van de constructie zijn. Trap rails zijn gemaakt van verschillende materialen - van metaal tot glas, en elk van hen heeft voor- en nadelen. Materialen kunnen worden gecombineerd om ontwerpen met een interessant ontwerp te maken. Het maken en installeren van mooie en betrouwbare reling gemaakt van hout of andere materialen is geen gemakkelijke taak, die meestal wordt vertrouwd door professionals. Als u dat wilt, kunt u echter alles zelf doen, inclusief het ontwerp van de kamer plannen.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-2


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-3


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-4


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-5

Vaak weten mensen niet wat de verschillen zijn tussen reling en leuningen, aangezien deze woorden synoniem zijn. Hierdoor is er vaak een misverstand tussen specialisten en gewone mensen. Reling voor trappen - een ontwerp met verticale elementen en leuningen. Dienovereenkomstig is de leuning alleen het bovenste deel van de reling. Er zijn verschillende soorten van dergelijke structuren, verschillend in zowel materiaal als vorm.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-6


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-7

Er zijn verschillende opties. Trappen, balustrades en leuningen kunnen uit één materiaal of uit twee, drie of meer worden gemaakt. Metaal, glas, hout, PVC, steen - in een woonhuis kunnen deze materialen naar believen worden gecombineerd. Het is alleen belangrijk om rekening te houden met hun sterke en zwakke punten in het selectieproces. Glazen inzetstukken tussen de treden en leuningen zien er bijvoorbeeld mooi en stijlvol uit. Als u betrouwbaarheid nodig hebt, kiest u metalen structuren of balusters van andere materialen (PVC, steen, hout).


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-9


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-10


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-11


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-12


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-13

De belangrijkste factor bij de keuze van het materiaal is meestal het interieur van het huis. Voor het ontwerp van de Art Nouveau-stijl perfect passende leuningen voor trappen van glas en PVC. In kamers met een meer klassieke inrichting zullen leuningen van hout, metaal of PVC er beter uitzien met hout. Een ongewoon ontwerp met onverwachte details is echter een populaire trend. Het maken van een dergelijke reling kan licht en pakkend zijn.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-14


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-15


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-17


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-18


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-19


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-20


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-21

Hout heeft nadelen, zoals breekbaarheid, ongeschiktheid voor buitenshuis gebruik (gevoeligheid voor temperatuur, vochtigheid, enz.) En de vaste waarde van waardevolle houtsoorten (zoals eik, kers, beuk, walnoot en .D.). De straatleuning van de trap van het landhuis is beter gemaakt van een ander materiaal. Dit materiaal blijft echter de meest veelzijdige onder analogen: de houten balustrade kan elke vorm krijgen die zelfs in het meest ongewone interieur past. Eenvoudig om decoratieve details toe te voegen.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-22


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-23


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-24

metaal

Het tweede meest populaire materiaal voor relingen is metaal. Het is bijna net zo veelzijdig als hout, maar moeilijk te verwerken. Onafhankelijk kunnen mensen met speciale gereedschappen vanuit dit materiaal een leuning voor trappen maken. Meestal wordt dit werk vertrouwd door professionals. Het ontwerp met gesmede masterdelen past in elk interieur. Ongebruikelijke oplossingen kunnen het best met de ontwerper worden besproken.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-25


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-26


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-27


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-28


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-29

Er wordt aangenomen dat het metaal onaangenaam aanvoelt, het is helemaal niet geschikt voor leuningen en alleen om er de afrastering van te maken. Dit is echter niet het geval: een perfect glad, koel oppervlak veroorzaakt alleen positieve sensaties als het in contact komt met de hand. Het is echter altijd mogelijk om leuningen gemaakt van hout op metalen constructies. We kunnen de volgende voordelen van metalen balustrades onderscheiden:

 • veelzijdigheid qua ontwerp en plaatsing: gesmede leuningen voor trappen kunnen in elke stijl worden gemaakt en zelfs buiten worden geplaatst;
 • redelijke prijs (goedkoper dan sommige houten versies);
 • duurzaamheid en sterkte;
 • Je kunt stijlvolle patronen maken;
 • goed gecombineerd met ontwerpen van andere materialen (bijvoorbeeld met glazen inzetstukken).

De prijs van dergelijke leuningen hangt af van de complexiteit van de vorm en het ornament. Prachtige ontwerpen met originele gesmede artikelen kunnen behoorlijk duur zijn. Standaardonderdelen gemaakt van hout en staal kunnen worden vervangen door glazen inzetstukken in een moderne stijl.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-31


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-32


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-33


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-36


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-37

Deze materialen zijn enigszins meer stilistisch beperkt en zullen niet passen in de kamers met een klassieke uitstraling. PVC-leuningen kunnen echter de houtstructuur en -kleur imiteren. Het materiaal kan op waardevolle houtsoorten lijken, die het interieur verfijning zullen geven. Maar voor een landhuis is het beter om een ​​echte boom te kiezen. De vrij lage kosten van dit materiaal zullen een ander belangrijk voordeel zijn. PVC is geweldig voor originele interieurs. Dit is een flexibel materiaal dat vaak wordt gebruikt voor leuningen van wenteltrappen.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-38


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-39


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-40


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-41


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-42

Locatie van structuren

Bij het bouwen van trappen en relingen, is het belangrijk om te onthouden over veiligheid. Als er kinderen in het huis zijn, moet de reling zo sterk mogelijk zijn en moeten de balusters dicht bij elkaar worden geplaatst. Bovendien moet u voldoen aan de volgende vereisten:

 • als de trap smal is, moet er tenminste aan één kant een reling of een hek zijn, zelfs als de trap wordt begrensd door muren;
 • op de brede trap is het noodzakelijk om leuningen aan beide zijden te installeren;
 • De optimale hoogte van de reling is van 90 tot 120 cm (andere opties zijn mogelijk).


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-43


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-44


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-45


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-46


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-47

Vergeet de zwenk- en eindkasten niet, die aan het begin en aan het einde van de trap moeten worden geïnstalleerd, maar ook op de keerpunten. Het is goed wanneer sokkels op balusters lijken, maar ze moeten veel krachtiger en sterker zijn. Het oppervlak van de leuning moet perfect glad zijn, zodat er geen krassen of splinters op de handen zijn. Als er kinderen in een privéhuis zijn, moeten de overblijvende elementen zo soepel mogelijk worden gemaakt.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-48


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-49

Rail installatie

Om alle onderdelen zelf te maken is een moeilijke taak, maar heel goed mogelijk. Zelfs met metaal kun je met gepast geduld een mooie en duurzame constructie maken. Toch zijn leuningen voor de trap veel minder dan straatbarrières en is er niet veel tijd nodig. Het is alleen nodig om de instructies strikt te volgen en het werk in fasen uit te voeren:

 • Voordat met het werk wordt begonnen, moet alles zorgvuldig worden berekend, rekening houdend met de meest onbelangrijke factoren (de aanwezigheid van kinderen en ouderen, het interieurontwerp, enz.);
 • het is noodzakelijk om een ​​markering te maken op de wanden en oppervlakken waarop de structurele elementen worden bevestigd (leuningen, eind- en draaipunten, balusters);
 • Na voltooiing van het bovenstaande werk, kunt u doorgaan met de installatie van structuren.


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-50


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-51


perila-dlya-lestnic-55-foto-sovremennie-varianti-dizajna-52

Vergeet niet dat dergelijk werk veel tijd kost. Als u een smeedijzeren leuning voor trappen wilt installeren, heeft u bepaalde vaardigheden nodig bij het hanteren van de lasmachine. Dus als u niet zeker bent van uw capaciteiten of niet te veel tijd wilt besteden aan fixings en patronen, is het het beste om een ​​specialist te bellen.

Pin
Send
Share
Send
Send