Thuis en stijl

Lampen in loftstijl in interieurontwerp (50 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Nu is een interessant interieurontwerp met de naam "loft" erg populair. Zijn keuze houdt in opzettelijk grove oppervlakken, industriële en industriële plaques, een minimum aan comfort, grote ruimtes, gepleisterde bakstenen muren. Een appartement in een dergelijk interieur moet voorzien zijn van speciale verlichting, zorgvuldig gekozen om aan te sluiten bij de hele omgeving. Het artikel zal de kenmerken van deze verlichting bekijken en uitzoeken hoe de meest geschikte loftlampen voor uw appartement te kiezen.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-2


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto.png">

Een beetje over loft-stijl

Het loftontwerp kwam, zoals bijna iedereen, vanuit westerse landen, en meer specifiek uit de VS, naar ons toe. Het begint in de jaren 40 van de vorige eeuw, toen de gemiddelde Amerikaan in de oorlog en de naoorlogse jaren nogal acuut problemen had met huisvesting. Rijke mensen hadden hun huizen en het loutere bezit van tenminste een paar huizen maakte een persoon automatisch een respectabele burger. En degenen die niet het geluk hadden om hun huis te kopen of te erven, moesten overal wonen. Inclusief de afwikkeling onder de appartementen en initieel niet-residentiële gebouwen - de gebouwen van de voormalige fabrieken, failliete ondernemingen, magazijnen, enz. Allemaal waren ze van behoorlijke omvang en hadden hoge plafonds, grote ramen, maar waren niet goed ingericht. Praktische Amerikanen maakten deze kenmerken en zelfs gebreken een loft-achtige highlight.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-4


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-2.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-5


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-3.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-4.jpeg">

Overweeg de karakteristieke kenmerken van de loftstijl om een ​​idee te krijgen van wat voor soort armaturen hiervoor nodig zijn:

 • Vereist grote ruimte. Veel licht, grote ramen en hoge plafonds. Het waren tenslotte deze functies met ruime fabriekswinkels waarin de loft-achtige ontdekkers hun nest maakten. Design spots of wandlampen zijn het meest geschikt voor dergelijke ruimtes.
 • Tenminste partities. De ruimte moet zo open mogelijk zijn. Er zijn geen kamers, krappe kleine gesloten ruimtes, de loftstijl accepteert dit niet. En de slaapkamer, de woonkamer en de keuken kunnen heel goed in één grote ruimte worden gecombineerd. Plafondlampen in de vorm van een kroonluchter kunnen worden aangevuld met andere soorten, waaronder de tafel- en muurkopieën.
 • Contrastechniek wordt gebruikt. Het ruwe wordt gecombineerd met het zachte, heldere en pakkende - met onopvallend en opzettelijk onbehandeld. Een ruwe bakstenen muur of een massieve metalen staaf kan bijvoorbeeld worden aangevuld met een helder enorm beeld en een kleurrijk, donzig tapijt kan naast een ijzeren straal liggen die de overlap imiteert. Geschikte schansen en kroonluchters aan het plafond vormen een fatsoenlijk kader voor een dergelijke ongewone omgeving.
 • Vrijheid wordt gecombineerd met comfort, onbehandelde oppervlakken kunnen een perfect kader vormen voor gezellige meubels: zachte banken en tapijten. Daarom is de keuze van interieurartikelen in deze stijl een nogal gecompliceerde taak, het vereist ontwerpvoorbereiding.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-5.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-8


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-6.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-7.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-9


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-8.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-9.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-10

Loft-stijllampen

We zullen begrijpen - welke lampen te gebruiken in dit interieur. kenmerken:

 • Een loft-achtig appartement betekent veel natuurlijk licht, dus verlichting is alleen nodig voor de donkere tijd van de dag. Bovendien zijn de ramen in dit geval meestal niet gesloten met gordijnen - omdat loft-appartementen meestal op de bovenste verdiepingen van gebouwen liggen, wat de naam rechtvaardigt. LED-modellen, zowel buitenshuis als op de desktop - een goede keuze voor een dergelijk appartement.
 • Als armaturen biedt de loftstijl verschillende variaties: het kunnen zowel designer staande lampen zijn, wandlampen, tafellampen, plafondkandelaars en een spot light ontwerp - maar alles moet op een speciale manier worden ontworpen - grof, beknopt en minimalistisch.
 • Plafondlampen hangen vaak aan vrij massieve ijzeren of stalen kettingen, die ook bijdragen aan het omliggende eigenaardige interieur. Metalen staaf - ook een frequente keuze voor de lamppoot.
 • Lampen hebben een lampenkapontwerp in neutrale tinten. Overmatige keuze van decor is in dit geval niet geschikt.
 • Aluminium lampen - een van de meest populaire onder ontwerpers voor interieurdecoratie in de stijl van een loft. Aluminium is een uitstekend materiaal, in dit geval zeer geschikt. Het heeft immers een natuurlijke, niet al te lichte staalkleur, het ziet er stijlvol uit en is behoorlijk functioneel. De aluminium bar buigt gemakkelijk, waardoor je het metaal elke vorm kunt geven, afhankelijk van het idee van de ontwerper. Bovendien zien aluminiumkroonluchters of -kandelaars er geweldig uit tegen de achtergrond van de karakteristieke rode bakstenen muren die inherent zijn aan de loftstijl.
 • Veel gebruikte hanglampen in loft-stijl in de vorm van minispots. Ze kunnen fabrieksspecifieke lange plafondverlichtinglampen, enz. Herhalen.
 • Een must voor een kamer in een loft-stijl is het gebruik van verschillende lampen in het interieur, en niet een enkele. Het is noodzakelijk om de verschillende zones in elke kamer te markeren. En als de kamers worden gecombineerd tot één grote ruimte, dan is het in dit geval des te moeilijker om te doen zonder zonering.
 • Het materiaal dat wordt gebruikt voor de fabricage van lampen in loft-stijl is aluminium, glas en duurzaam plastic.
 • Fancy lampvormen worden vaak gebruikt. Hun lampenkappen kunnen zowel duidelijk geometrisch als onregelmatig gevormd zijn. Al deze abstracte ontwerpen - LED of gewoon - passen perfect bij het interieur van deze stijl.
 • Vaak gebruikte ontwerpdesktop, vloer en andere modellen lampen. Zo'n product heeft zijn eigen kenmerken en maakt een onbeschrijfelijke sfeer in de kamer. Maar de keuze van het werk van een dergelijke auteur zal natuurlijk duur zijn.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-11


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-12


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-13


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-10.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-14


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-11.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-15


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-12.jpeg">

Licht in elke kamer

Laten we eens kijken hoe het beter is om lampen in verschillende kamers van een kamer ingericht in een loft-stijl te plaatsen.

keuken. kenmerken:

 • Aluminium kroonluchters met lampenkappen zijn een goede keuze voor de keuken.
 • Indien mogelijk kunnen een of meer van deze lampen direct boven de tafel worden opgehangen. Metalen staaf - een geweldige manier om ze te beveiligen.
 • Voor de keuken wordt het aanbevolen om plafondverlichting te gebruiken, en geen schansen of staande lampen - kroonluchters creëren een inherente ontwerpstijl, nemen niet veel ruimte in en zien er geweldig uit. LED-modellen zijn ook een geweldige optie.
 • Als huishoudelijke apparaten in de keuken: koelkast, oven, fornuis, enz. - van roestvrij staal zijn gemaakt, vullen ze perfect de industriële geest van de kamer aan.
 • Je zou niet in de keuken moeten plaatsen die niet inherent is aan de stijl van lampen - textiel tafellampen in bloei of vintage designer schansen en kroonluchters met kandelabers - een gedetailleerde inrichting past niet in de loftstijl.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-16


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-17

slaapkamer:

 • Voor deze kamer zou een uitstekende keuze zijn om hangende plafondlampen te gebruiken - kroonluchters op flexibele koorden - touwen. Deze koorden mogen niet zacht en los zitten, maar moeten voldoende stijf zijn zodat de kroonluchters niet in de wind fladderen wanneer het raam open is.
 • Selecteer met behulp van fixtures de delen van de kamer die u wilt benadrukken. Plaats bijvoorbeeld muurblakers naast een mooi schilderij aan de muur of boven de nachtkastjes.
 • Gebruik geen kristallen elementen - deze keuze is meer geschikt voor barokke prachtige stijlen. Brutaal loft-fit glas in combinatie met metaal. Glas kan tegelijkertijd getint en getemperd en transparant zijn. Een metalen staaf zal het aanvullen.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-19


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-13.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-20


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-21


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-15.jpeg">

tips

Een paar nuttige momenten die zullen helpen om de kamer in de loft-stijl op de juiste manier te rangschikken met lampen:

 • Het belangrijkste principe van de selectie van verlichting voor de kamer in de stijl van een loft, onthoud dat in dit geval kroonluchters en wandlampen niet als decoratie- en decoratievoorwerpen mogen worden beschouwd. Allereerst moet je ze behandelen als functionele meubelstukken, of het nu gaat om designdesktop of outdoorartikelen.
 • Gebruik lampen op verschillende niveaus. Dit ontwerp creëert een multidimensionale ruimte, waardoor het interieur een stijlvolle en modieuze uitstraling heeft, de muur, het plafond en andere oppervlakken siert.
 • Gebruik grotere armaturen dan normaal. Omdat de kamer in loft-stijl vrij groot is, kunnen kleine kroonluchters of wandlampen eenvoudig in een dergelijke ruimte verloren gaan. Ook kunnen modellen een enorme hausse hebben.
 • Het is belangrijk dat bij het kijken naar lampen de oude fabrieken en fabrieken die dergelijke functionele verlichting gebruiken onmiddellijk worden opgeroepen. De karakteristieke metalen staaf is hiervoor zo goed mogelijk geschikt.


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-22


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-23


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-24


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-25


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-26


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-27


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-16.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-28


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-17.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-29


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-30


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-18.jpeg">


svetilniki-v-stile-loft-v-dizajne-interera-50-foto-31

Pin
Send
Share
Send
Send