Thuis en stijl

Oranje badkamer (50 foto's): vrolijk interieur

Pin
Send
Share
Send
Send


"De ochtend in de oranje badkamer zorgt voor een hele dag vrolijk en positief voor de hele dag!" Zulke recensies zijn te horen bij degenen die hun badkamer hebben ingericht in de kleuren van de zon, oranje en rood-gouden herfst. Het kind van de unie van rood met gele, oranje kleur, adopteerde van zijn voorouders de aangenaamste sensaties die kleur kan geven.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-2


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-3

Oranje kleur: licht en warmte-energie

Oranje wordt meestal geassocieerd met zon, warmte en feest. Symboliseert vrijheid, vastberadenheid en eeuwige jeugd. Het is oranje dat helpt om angsten, depressies en stress te overwinnen. Deze kleur wordt gekozen door jonge, vrolijke, doelgerichte mensen. Het heeft een positief effect op een persoon: draagt ​​bij aan de ontwikkeling van creatieve vermogens, stimuleert creatie, inspiratie, heeft een gunstig effect op het werk van de maag, het immuunsysteem, verbetert de toon. Maar het is noodzakelijk om het middelmatig te gebruiken, te verdunnen met andere tinten.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-4


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-5


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-6


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-8


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-9

Kleurenpalet

Het oranje gamma bevat geen koude tonen en bevat meer dan 10 warme tinten:

 • oranje;
 • pompoen;
 • amber;
 • wortel oranje;
 • Mandarin;
 • terracotta;
 • donkere zalm;
 • brons;
 • bescherming;
 • roest;
 • koper, etc.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-11


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-12


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-13


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-14


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-15

Topkleuren tandems met oranje

De klassieke alliantie wordt beschouwd als een oranje-witte of oranje-grijze combinatie. Vaak wordt de badkamermuurtegel gebruikt voor het afwerken van oranje, wat effectief in tegenstelling tot het kristalwitte porselein speelt. Maar u kunt de badkamer in felle kleuren rangschikken, terwijl u oranje loodgieterswerk kiest, bijvoorbeeld door een bad van marmer of gekleurd acryl te installeren. Samen zorgen het oranje en witte palet voor een gevoel van zuiverheid, luchtigheid en frisheid in de kamer.

De combinatie van oranje en blauw of groen maakt je badkamerinterieur vrolijker. Zo'n duet veroorzaakt associaties met het zwembad, de zee, het tropische strand, de zonsondergang.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-17


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-18


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-19

Badkamer kan worden gezoneerd met behulp van kleur, met behulp van foto's of fel oranje strepen. Zulke heldere vlekken maken het mogelijk de ruimte op te splitsen in functionele gebieden. De badzone kan worden onderscheiden door een patroon op het plafond of een oranje accent van de vloertegel. Tegenwoordig is het niet meer zo populair om badkamermuren met tegels te leggen. Vaak zijn ze gewoon geverfd of bedekt met vochtbestendig behang. Dit is een originele benadering, die bovendien zal resulteren in aanzienlijke besparingen van geld.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-22


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-23


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-24

Als de hoofdtoon van de badkamer oranje is, is sanitair beter om een ​​andere tint te kiezen, anders zal er een overvloed aan heldere tonen zijn. Met de oranje muren ziet het er perfect wit sanitair uit. Voor de oranjebruine badkamer kunt u chocoladekleurige badkamerkranen kiezen. Of ook te combineren: een bad, een gootsteen en een toiletpot - wit en een stoeprand onder een gootsteen - een contrasterende toon.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-27


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-28


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-29

Het decoratieve element van de badkamer is het douchegordijn, dat het best wordt gekozen om te passen bij het sanitair of een van de kleuren in de wanddecoratie. Oranje details zien er stijlvol uit:

 • handdoeken;
 • instellen voor wassen;
 • staan ​​voor de borstel;
 • vloermatten.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-32


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-33


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-34

In het oranje interieur is geen overmaat kunstlicht nodig. Het licht moet hier onopvallend zijn. Gebeitelde armaturen en schansen, geïnstalleerd boven de gootsteen, zullen deze taak perfect aan. Een traditionele kroonluchter is ook geschikt. Je kunt een meer constructieve oplossing vinden door lichtbronnen rond de rand van het plafond te plaatsen.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-36


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-37


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-38


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-39


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-40

Oranje badkamerontwerpopties

Bij het kiezen van een oranje tint voor het decoreren van de badkamer, kunnen de muren perzik worden gemaakt, is het plafond sneeuwwit en is de vloer aangelegd met oranje tegels. Loodgieterswerk kan ook in perzikkleur worden opgehaald, maar traditioneel wit is prima. Deze combinatie zorgt voor een gezellige en comfortabele sfeer.

Wandplanken kunnen tweekleurig zijn, bijvoorbeeld in oranje-witte of oranje-bruine combinatie. De laatste optie ziet er uit als de deur naar de badkamer ook in bruine tinten wordt afgewerkt. In een kleine badkamer kan een muur worden afgedekt met een spiegeldoek of gewoon een grote spiegel ophangen. Hierdoor wordt de perceptie van de ruimte visueel vergroot. In de ruime badkamer kun je jezelf beperken tot een meer bescheiden spiegel in een oranje lijst. Deze techniek zal het interieurontwerp verbeteren.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-42


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-43


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-44

Houd bij het maken van een badkamer alles in het oog. Je moet niet te veel aanstekelijke elementen gebruiken, anders wordt de atmosfeer krachtiger en niet bevorderlijk voor ontspanning. Voor een kleine kamer is het erg belangrijk om fel oranje accenten te gebruiken. Wanneer de nadruk wordt gelegd op verschillende accessoires, is het resultaat een originele sfeer die perfect bij de ruimte past.


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-48


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-49


oranzhevaya-vannaya-komnata-50-foto-zhizneradostnie-intereri-50

Pin
Send
Share
Send
Send