Thuis en stijl

Roestvrijstalen spoelbak: kwaliteit en betrouwbaarheid voor eeuwen (27 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Natuurlijk staat de vooruitgang niet stil en is de installatie van de vaatwasser niet langer een opwindende gebeurtenis. Het is echter onmogelijk om een ​​keuken zonder gootsteen voor te stellen. Bij het kiezen van een model wordt verwacht dat het comfortabel in gebruik zal zijn, harmonieus past in het interieur en zijn nuttige werkkwaliteiten niet lang zal verliezen. Het meest volledig voldoet aan deze eisen roestvrijstalen spoelbak.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-2


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-3

De voordelen van metalen spoelbakken:

 • weerstand tegen corrosie en slagvastheid (de vorming van scheuren en spleten is uitgesloten), betrouwbaarheid - metalen modellen zijn bestand tegen het gewicht van verschillende keukengerei;
 • handig gebruik en eenvoudige zorg - het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen (wanneer kokend water wordt gegoten) en chemische verbindingen. Het oppervlak wordt snel gereinigd met een reinigingsmiddel, u kunt een mengsel gebruiken met een kleine hoeveelheid schurende additieven;
 • Redelijke prijzen van producten vanwege de eenvoudige manier van produceren en goedkope grondstoffen. Dit is een geweldige optie om te wassen om te geven;
 • een breed modellengamma wordt vertegenwoordigd door producten in verschillende vormen en met een verschillend aantal secties, dus het is eenvoudig om een ​​gootsteen te kiezen die past bij de stijl van de keuken;
 • verschillende montagemogelijkheden;
 • milieuvriendelijkheid van het materiaal.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-4


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-5


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-6

De nadelen omvatten de volgende kenmerken van producten:

 • stalen oppervlak kan worden bekrast met messen of vorken;
 • water laat een kalkaanslag achter op het metaal, zodat het oppervlak glanst, is het raadzaam om de wasbak na het afwassen droog te vegen;
 • goedkope modellen zijn lawaaierig met waterstralen.

Voor de vervaardiging van spoelbakken van gehard staal. Materiaalmarkering 18/10 betekent het percentage chroom- en nikkeladditieven (respectievelijk). Extra elementen verhogen de corrosieweerstand van de legering. Een gebruikelijke huishoudelijke test is het bevestigen van een magneet aan een wasstraat. Roestvrij staal - trekt het niet naar de oppervlakte.

Een belangrijke indicator voor de kwaliteit van het product is ook de dikte van de wanden. Gebruik staal met een dikte van 0,4-1,2 mm voor de vervaardiging van spoelbakken. Natuurlijk, hoe dikker de muren, hoe sterker de gootsteen (maar, respectievelijk, en duurder). De beste indicator is niet minder dan 0,7 mm.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-8


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-9

Productie technologie

Er worden twee methoden voor het maken van kommen gebruikt: persen (stampen) en lassen. Elke methode heeft voor- en nadelen.

 • Bij de productie van gestempelde putten worden hele staalplaten gebruikt. Voordelen van technologie: producten worden voor een lage prijs verzegeld. De nadelen zijn de kleine hoogte van de muren (ongeveer 15 cm), een hard geluid van stromend water. Fabrikanten proberen echter de gootsteen te verbeteren: je kunt een gootsteen oppikken met een diepte van ongeveer 25 cm en een geluidsisolatiepad dat aan de onderkant is vastgelijmd, vermindert luide geluiden.
 • De productie van gelaste modellen bestaat uit het assembleren en lassen van afzonderlijke delen van het product. Voordelen: u kunt putten maken op verschillende dieptes, met dikkere wanden, weinig ruis. Sommige consumenten beschouwen de aanwezigheid van naden als een nadeel - ze laten lekkage toe. Maar technologieën maken het mogelijk om perfect betrouwbare naden te verkrijgen, die bijna onmerkbaar zijn verkregen door daaropvolgende reiniging en polijsten.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-10


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-11


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto.png">

Parameters en vormen van putten

Met een verscheidenheid aan modellen kunt u de gootsteen niet alleen geschikte afmetingen kiezen, maar ook de bijbehorende stijl van de keuken:

 • vierkante modellen worden meestal vervaardigd met zijden van 500 of 600 mm en verschillen in ruimtelijkheid en bruikbaarheid;
 • gemeenschappelijke formaten van rechthoekige spoelbakken: 500x600, 500x800, 500x1000, 500x1250 mm. Deze putten zijn het meest geschikt voor installatie in smalle werkbladen;
 • ronde spoelbakken zijn verkrijgbaar in diameters van 45-51 cm en onderscheiden zich door eenvoudige zorg;
 • hoekmodellen kunnen veel ruimte besparen en zijn gemaakt in verschillende formaten.

Spoelbakken kunnen een, twee of drie secties bevatten. Het is het meest comfortabel om modellen met drie secties te gebruiken, aangezien u gerechten tegelijkertijd kunt wassen, in de tweede kom kunt spoelen en voedsel in het derde gedeelte kunt ontdooien. Bij de installatie van dergelijke kommen is de plaats op een tafel van niet minder dan 80 cm lang noodzakelijk.

Als er geen vrije ruimte is, kan een tweedelig model met een lengte van ongeveer 60 cm worden geïnstalleerd. In dergelijke roestvrijstalen spoelbakken is een extra sectie smal, daarom worden ze ook anderhalf genoemd. Ook modellen met twee secties kunnen kommen van dezelfde grootte hebben.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-12


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-13


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto.jpeg">

Oppervlaktestructuur

De buitenschillaag kan gepolijst of mat zijn.

Gladde en glanzende oppervlakken zien er indrukwekkend uit, maar hebben meer tijd nodig om te verzorgen. Aan de voorzijde zijn er duidelijk zichtbare krassen en sporen van waterspatten. Om glans te behouden, wordt het aanbevolen om reinigingsmiddelen te gebruiken zonder schurende additieven voor het wassen van de container.

Op matte oppervlakken zijn sporen van water niet zo merkbaar, maar het is erg moeilijk om de gootsteen te reinigen van kalkaanslag.

Was installatie-opties

Het is het wasmodel dat de methode voor het monteren van het product bepaalt. Er zijn drie opties om de gootsteen te installeren.

 • Vrachtbrief zorgt voor de installatie van een gootsteen op een speciale kast. Deze methode is het gemakkelijkst en geweldig om te geven. De noodzaak om een ​​speciaal voetstuk en een zwakke dichtheid tussen het meubilair en de gootsteen aan te schaffen, kan echter als een aanzienlijke tekortkoming worden beschouwd.
 • Insteekmethode houdt in dat de gootsteen in een speciale opening in het werkblad wordt geplaatst. Om de afdichtgaten te verzekeren met een speciale afdichting. Deze opzet ziet er interessant uit. Voor het voorbereidende werk zijn echter speciale hulpmiddelen en werkvaardigheden vereist.
 • De ingebouwde wasinstallatie wordt gebruikt wanneer de kom gelijk ligt met het oppervlak van het tafelblad of zelfs lager. Deze installatie kan alleen worden gebruikt voor werkbladen van kunststof of steen.

Voordat u een product koopt, moet u de plaats van opstelling van de gootsteen zorgvuldig bepalen. Om ervoor te zorgen dat de kom perfect tot stand komt, moet u aan bepaalde eisen voldoen.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-14


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-15


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-16

Het is belangrijk om rekening te houden met de breedte van de kast of het tafelblad. Als u van plan bent een product met een extra oppervlak te installeren, moet u de lengte van de tafel meten. Bovendien is het voor rechtshandige mensen rationeel om de vleugel rechts te positioneren, en voor linkshandigen - aan de linkerkant.

De randen van de gootsteen mogen de muur niet raken of er dichtbij liggen. De optimale afstand die moet worden gehandhaafd is 5 cm .Voor kasten van 50 cm breed, moeten de putten niet meer dan 45 cm zijn.De naleving van deze vereiste vergemakkelijkt het schoonmaken van het oppervlak achter de gootsteen. Als de voorraad meer dan 5 cm is, kunt u de vaat met afwasmiddelen plaatsen of de mixer installeren.

De voorkant van de gootsteen mag ook niet samenvallen met de rand van het tafelblad (de optimale toevoer is 5 cm), anders vallen er waterspetters op de kleding, maar een langere afstand maakt het moeilijk om de oppervlaktecapaciteit te gebruiken.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-17


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-2.png">


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-18

Bowl-aanbevelingen

Aan de roestvrijstalen gootsteen in de keuken kunt u gemakkelijk en efficiënt de afwas doen, u moet eerst de locatie bepalen (in de hoek of langs de muur). Ook van groot belang is het aantal bewoners in het appartement en hun smaakvoorkeuren (hoe vaak het eten wordt gekookt en in welke hoeveelheden). Een klein gezin in een kleine keuken zal helemaal tevreden zijn met een 45 cm brede spoelbak.

Het is ook rationeel om een ​​kleine gootsteen te installeren, als er een vaatwasser is.

De optimale komdiepte is van 16 tot 20 cm. Met dergelijke modellen kunt u de gerechten vrij positioneren en de gerechten rustig spoelen zonder water te spetteren.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-19


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-20


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-21

Als grote pannen of pannen vaak thuis of in het land worden gebruikt, moeten modellen met hogere muren worden geïnstalleerd.

Kommen met een diepte van minder dan 16 cm mogen alleen in de badkamer worden gemonteerd. Goot miniformaten, in de regel, hebben diepe kommen.

Bij de keuze van een factuurkom uit een roestvrij staal wordt het meubilair met de exacte afmetingen geselecteerd. De standaardparameters van de kast zijn 60-35 cm, dus het is beter om eerst het meubilair te plaatsen en er vervolgens een gootsteen voor te kopen.

Het is ook belangrijk om de locatie en het type mixer te bepalen. Als u de kraan op het tafelblad wilt installeren, is het belangrijk om een ​​ingebouwde gootsteen te kiezen, zodat er voldoende ruimte is voor de kraan. Voor comfortabel gebruik van gootstenen met drie of twee secties is het wenselijk een mixer te installeren die is uitgerust met een uittrekbare "douche".

De aankoop van roestvrijstalen putten kan niet worden toegeschreven aan kapitaalinvesteringen. Door de juiste productkeuze en hoogwaardige installatie kan jarenlang comfortabel gebruik van sanitair in de keuken worden gewaarborgd.


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-22


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-2.jpeg">


rakovina-iz-nerzhavejki-kachestvo-i-nadezhnost-na-veka-27-foto-23

Pin
Send
Share
Send
Send