Thuis en stijl

Oranje keuken (40 foto's): prachtige interieurdecoratie en kleurencombinaties

De levendige kleur van vuur, roodachtige oranje kleur, rijke zonnewering is een attribuut van magie, sprookjes, warmte en comfort, die in één woord kunnen worden belichaamd - "oranje". Deze kleur is speciaal - rustig en helder, vriendelijk en zacht, gezellig en krachtig. Het trekt, trekt aan, charmeert en ... zelfs een beetje moedig, als je het kiest voor een van de kamers van je huis of appartement. Maar als uw wens een stijlvol ontwerp van een oranje keuken is, dan is deze kleur de juiste beslissing! Wat is er immers beter dan de combinatie van een levendig communicatievuur, smaken van meesterwerken van gerechten en sinaasappel, die het grote gezin omringen met warmte en comfort?
Oranje voor de keuken: waarom hij

Het is geen geheim dat chromotherapie wonderen doet, en vooral - oranje. Daarom, door het te kiezen voor je favoriete gebied van je eigen huis / appartement of keuken, krijg je veel voordelen. En geen enkele fout!

Dus, oranje in het interieur van de keuken is:

 • uitstekende stemming. En wat is er nog meer nodig voor een groot gezin bestaande uit meerdere generaties?
 • optimisme en verlangen om vooruit te gaan, ondanks de moeilijkheden. Kwam oranje uit de keuken - en loste veel problemen op;
 • uitstekend werk van de spijsvertering en urogenitale systemen. Zo'n effect op het lichaam in een harmonieuze alliantie met het dieetmenu - en je zult chronische kwalen niet herkennen;
 • opwinding eetlust. En dit betekent dat je in zo'n keuken zelfs de meest wispelturige "nehochuha" kunt voeren;
 • krachtige energiebeweging en drive. En de lange wintermaanden, slecht weer en slecht humeur zullen je niet hinderen in het bereiken van je dromen!
Stemmingen van sinaasappel, of alles is mogelijk

Oranje is een verscheidenheid van kleuren. En u bent vrij om een ​​van hen te kiezen, maak een gecombineerde versie tussen hen en andere kleuren van het palet om een ​​koel, warm, sober, gezellig of een ander interieur van uw keuken te krijgen. Het belangrijkste is uw verlangen en "gevoel" van de plaats, het territorium, de stemmingen en wensen van elk gezinslid.

De keuze kan worden gemaakt ten gunste van:

 • terracotta, dicht bij baksteen, kalm en diep;
 • pompoen, glamour en opwindende verlangens;
 • een peachy, rode, gele en rode alliantie doet denken aan de zomer;
 • barnsteen, binnenvulling met diep gevoel;
 • koper, met zijn doordringende vulling en een bepaalde metalen toon;
 • wortel en enkele anderen, charmant en charmant.

Als u echter de oranje kleur voor de keuken kiest in een van zijn manifestaties, vergeet dan niet de combinatie met anderen. De hoofdregel is harmonie, omdat oranje een actief principe is dat een ideaal gedreven schaduw nodig heeft. Kies het goed!
Combinatie met wit of zwart: de basis van de klassiekers van het genre

De meest gebruikelijke opties voor het gebruik van de schaduw van oranje zijn de zwarte en oranje keuken en de variant met wit. Dit contrast zal iedereen aanspreken, in het eerste geval het creëren van een onbeschrijfelijk spel van krachtige en passieve zwarte steenkool, in de tweede - het overbrengen van energie, monumentaliteit en wit rijden.

Zwarte en oranje keuken - dit zijn de hoogtepunten en details, accenten. Hier is het belangrijkste om te kiezen uit helder meubilair en een rijke kleur van de muren of zwarte meubels achterlaten, en oranje nissen, gangpaden, bogen, andere elementen van de muren of een van de muren maken. Als u zwarte en oranje meubels kiest, laat u de kleuren wisselen in de gevels en zijn de details van het meubilair onzichtbaar. In dit geval kunnen de wanden worden versierd met dezelfde kleuren, alleen in zachtere en zachtere tinten.

Ideaal voor keukenmeubels in zwart en oranje - lichte muis, licht staal, matwitte muren, vloer en plafond. Afhankelijk van uw wensen, kunt u het basiskleurenpalet benadrukken met schakelaars, stopcontacten, lampen en andere kleine elementen. Wanneer u een oranje tint kiest, vergeet dan niet dat het er kalmer en koeler uitziet tegen de achtergrond van zwart, daarom is het mogelijk om verzadigde tinten te gebruiken.

Let op: het is de moeite waard om te onthouden over de kenmerken van het meubilair in oranje kleur. Aangezien dit vaak moderne ergonomische eettafels en stoelen zijn, zullen ze dichter bij u staan ​​dan ze in werkelijkheid zijn.

Het aansteken van een zwart en oranje keuken is een speciale vraag. Het zou voldoende moeten zijn, niet alleen in het werkgebied, maar ook voor de lunchgroep. Het gebruik van natuurlijke verlichting en verlichtingsapparatuur zal op harmonieuze wijze leiden tot een verhoging, de maximale expressie van een keukenconcept in een bepaalde stijl. Combineer deze of andere verlichtingsapparaten met de stijl van de kamer: precieze afbeeldingen en precieze vormen zijn geschikt voor strikte moderne stijlen, ornamenten en vegetatieve tekening op de lampenkappen zullen geschikt zijn voor nationaal en natuurlijk.

Let op: verlichtingsapparatuur, evenals daglichtstromen, mogen niet direct vallen, matte tinten zijn hier wenselijk. In het eerste geval levert dit schijnwerpers en op een bepaalde manier gerichte schansen op, in de tweede - jaloezieën en luiken voor de ramen.

Op zijn beurt is de wit-oranje keuken niet minder veeleisend voor het ontwerp dan de "donkere" versie. Echter, als zwart en oranje een hightech-stijl is of iets dergelijks binnenshuis, dan is de lichte versie de mogelijkheid om keukenruimte uit te drukken in Provençaalse en rustieke stijl, art deco en zolder, evenals in een ander.

Wit-oranje is een drive, positief en energie ondanks het feit dat wit verschillend kan zijn, evenals oranje. Een overvloed aan sinaasappel in de keuken is moeilijk, moeilijk en vervelend, dus je kunt je alleen concentreren op sommige details / elementen. Dit kan een tafelblad, een gordijn, een accentmuur, een set borden of huishoudelijke apparaten zijn. Orange maakt een extra kleur waaruit je niet moe kunt worden en die zich zal vullen met energie.

Tegelijkertijd zal oranje op een van de muren de ruimte visueel hoger maken, en het ontwerp van het tafelblad of de rechthoek van een van de muren zal breder en ruimer zijn. Uitstekende optie voor een kleine keuken!

Let op: moderne interieurstijlen hebben de meest pure oranje, traditionele en klassieke nodig - in zijn strikte manifestatie. Als een optie - een mengsel met bruine tinten.

De wit-oranje keuken zal niet zo veeleisend zijn voor verlichting als zijn donkere "partner". En dat allemaal omdat elke tint wit lichtheid en luchtigheid zal geven, en oranje smaak geeft! Tegelijkertijd kan zo'n keuken worden aangevuld met textiel in de vorm van gordijnen, tafelkleden op tafels, opraper en zelfs gordijnen. Nadat u de derde kleur in de vorm van accessoires hebt aangebracht, kunt u zowel de elegantie van wit als oranje verdunnen en ze een speciaal tintje geven. Het hangt allemaal af van de geselecteerde kleur uit het palet!Oranje keuken in combinatie met andere kleuren

Oranje en groen zijn een win-winsituatie als u en uw gezinsleden echte innovators zijn. De compatibiliteit van deze twee kleuren brengt verzadiging, volume en aandrijfenergie naar uw keuken, maar een dergelijke unie zou niet moe moeten worden. Wat kan in dit geval worden gedaan? Kies een kalme tint oranje voor de hoofdtoon, wijs groen toe aan extra, beat rustige tinten.

De originele oplossing is oranje en grijs. Beide kleuren helpen elkaar om de basiselementen van de ruimte te markeren en de gebreken te verbergen. Tegelijkertijd zal grijs de verzadiging en agressiviteit van oranje verbergen, je zult er geen genoeg van krijgen en oranje zal de eentonigheid van grijs verdunnen.

Elegante en elegante optie - oranje en gematigd blauw. Tegelijkertijd kunt u pompoen of terracotta als een sinaasappel gebruiken en slechts enkele fragmenten van muren, plafond of vloer in blauw selecteren. De rest van de ruimte is wittinten. Nu begrijp je dat de oranje keuken anders kan zijn, maar altijd energiek, charmant en positief krachtig!