Thuis en stijl

Podium in het appartement (50 foto's): originele ideeën van planning

Pin
Send
Share
Send
Send


Het podium in het interieur van appartementen en particuliere woningen komt steeds vaker voor. Modern design vindt voor dit ontwerp veel functionele en esthetische toepassingen, hier zijn de belangrijkste:

 • zonering en aanpassing van verhoudingen van de kamer;
 • een plek om een ​​verscheidenheid aan dingen op te slaan;
 • plaats om te slapen en te rusten;
 • een plek voor het ontvangen van gasten;
 • manier om communicatie te verbergen.

Voor een studio-appartement is het meest acute probleem bestemmingsplan, wanneer het in een kamer nodig is om plaatsen te verdelen voor verschillende soorten activiteiten. Zo wordt bijvoorbeeld de naar het podium opgeheven keukenzone gescheiden van de woonkamer. Zo'n podium moet laag zijn om de hoogte van de plafonds niet te verkleinen en verschilt qua type en kleur van de vloerbedekking. Het ontwerp van de zones kan ook variëren, de high-tech stijl is geschikt voor de keuken, omdat gladde, glanzende oppervlakken worden gecombineerd met moderne apparatuur en handig zijn om te reinigen, en de woonkamer is zachter modern of art-deco.

Wanneer in de studio een plaats voor het ontvangen van gasten zich in de keuken bevindt, zal het podium nuttig zijn voor het scheiden van werk- en slaapgedeeltes. Het podium zal naar een hoger niveau tillen, een onderzoek met een computerbureau en boekenplanken, een uitschuifbaar bed wordt erin geplaatst en opbergdozen in de trappen. Dit is een praktische oplossing voor kleine appartementen waar elke meter vrije ruimte duur is.

In het eenkamerappartement voor een gezin met een kind op het podium kan een speelruimte voor de baby worden ondergebracht. Beschut met zacht tapijt, met opbergruimte voor speelgoed binnen, zal het podium een ​​magische hoek worden. Het ontwerp van het muurdecor in combinatie met de podiumoverkapping creëert een prinseskasteel, een magisch bos of een onderwaterrijk in de kamer. Voor een schoolkind kan een trainingsruimte op het podium worden ingericht en een opklapbaar bed binnenin. Dergelijke ontwerpen kunnen gemakkelijk compenseren voor de afwezigheid van een kinderkamer in het appartement.

Als het nodig is om in een eenkamerappartement de functies van een slaapkamer en een woonkamer te combineren, kan het podium een ​​bed en een bank vervangen. Oosters design met een overvloed aan veelkleurige kussens zal comfortabel zijn voor het ontvangen van gasten en voor het slapen. Ingebouwde lade elimineert de noodzaak om een ​​ladekast of een kledingkast te kopen.

Wanneer de bank voor de ontvangst van gasten de slaapplaats van de eigenaars is, zal het logisch zijn om de werkplek als podium te kiezen. Met de langwerpige vorm van de kamer zal het harmonieus met een podium in tweeën gedeeld worden, dan zal het ingebouwde bed binnen passen. In een kamer dicht bij het plein, is het beter om een ​​smal podium te installeren, de breedte van het bureau, maar zo hoog mogelijk, zover de hoogte van de plafonds dat toelaat, dan kan een handig opbergsysteem binnenin passen.

De behoefte om 's morgens het bed in een eenkamerappartement te vullen ligt voor de hand. Maar totdat de familie een grotere leefruimte heeft verworven, zal het in het podium ingebouwde bed dit probleem oplossen.

In de ruime woonkamer, die alleen wordt gebruikt door het hoofddoel, zal een laag podium in de televisie helpen om de draden te verbergen. Het ingebouwde licht aan de rand van het podium zorgt voor een sfeer van een bioscoop. En het is noodzakelijk om dit gebied uit te rusten met een gordijn en het podium zal een podium worden voor home theaterproducties.


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-8


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-9


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-10


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-11


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-12


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-13

Voor een kinderkamer waarin meerdere kinderen wonen, zal het podium een ​​rationalisatieoplossing zijn voor het probleem van het plaatsen van slaap-, speel- en trainingsplaatsen. Een stapelbed kan voor controverse zorgen, wie bovenop slapen en wie - van onderaf. Het creëren van een podium met twee uitschuifbare bedden aan de onderkant en twee trainingsplaatsen aan de bovenkant zullen het probleem oplossen in een grote ruimte.


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-17


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-18


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-19


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki.jpeg">


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-20


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-21


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-22


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-23


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-24


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-25


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-26


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-27

Slaapkamers met een podium

Een podium voor een slaapkamer kan een kosteneffectieve oplossing zijn, u hoeft er geen bed- en nachtkastjes bij te kopen. Als je een hoog matras een beetje kleiner dan het podium plaatst, zal de vrije ruimte rond de randen de rol van een nachtkastje spelen.


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-30


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-31


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-32


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-33


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-34


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-35


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-36


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-37


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-38


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-39


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-40


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-41


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-42


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-43


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-45


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-46

Wat belangrijk is om te weten bij het installeren van het podium

 1. Om het podium veilig te houden, plaats het niet in doorgangen of in het midden van de kamer.
 2. Betonnen podium - de meest duurzame, maar vanwege het grote gewicht kan het de overlap beschadigen. Alleen geschikt voor eerste verdieping van particuliere huizen.
 3. Een massief houten podium kan ook te zwaar zijn om te overlappen, het is de moeite waard om van tevoren te berekenen.
 4. Wanneer het podium is ingesteld om communicatie te verbergen, is het belangrijk om toegang tot hen te hebben.
 5. Wanneer u een podiumplaats kiest met een opklapbed, moet u er een uitkiezen waar een normaal bed er logisch uit zou zien.
 6. Het podium is een duurzame constructie.Wanneer u het in een kinderkamer installeert, moet u er rekening mee houden dat kinderen snel groeien.
 7. Je moet niet besparen op de kwaliteit van materialen voor het podium. Robuuste constructie gaat lang mee en vervangt andere soorten meubels.
 8. In appartementen met lage plafonds, moet je de hoogte van het podium berekenen, zodat je tot de volledige hoogte kunt komen.
 9. Als de vorm van het podium gebogen is, moet het frame hetzelfde zijn.
 10. Vergeet geluidsisolatie niet, die het dreunende geluid bij het lopen op het podium zal verminderen.


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-47


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-48


podium-v-kvartire-50-foto-originalnie-idei-planirovki-49

Pin
Send
Share
Send
Send