Thuis en stijl

Ronde spoelbakken: comfortabel, functioneel en ergonomisch (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Rond gevormde gootstenen zijn erg populair en worden tegenwoordig gevraagd, en dit is omdat ze met hun compacte formaat en gunstige prijs gemakkelijk in elke stijl passen. En als eerdere kopers kiezen om vierkant of rechthoekig te wassen, maar vandaag worden ze vol vertrouwen vervangen door ronde spoelbakken met verschillende diameters.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-2

Pluspunten rond putten

Ronde spoelbakken hebben een aantal belangrijke voordelen:

  • geschikt voor interieurs in elke stijl;
  • een grotere diepte van de schaal hebben;
  • erg compact;
  • maak de keuken comfortabeler;
  • veilig in gebruik.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-5


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-6


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-7

Welk materiaal om te kiezen?

Tegenwoordig zijn ronde spoelbakken en spoelbakken gemaakt van verschillende materialen. De meest voorkomende:

  • keramiek;
  • roestvrij staal;
  • een steen;
  • glas.

De meest economische en winstgevende optie voor de keuken is de installatie van een roestvrijstalen gootsteen. Het kan worden gemaakt door stampen of een duurdere, gelaste methode. Spoelbakken voor de keuken van een roestvrij staal worden het vaakst omdat ze niet roesten en niet donker worden onder invloed van water en zuurstof. Staal zakt hittebestendig. Zelfs als je een hete pot in de gootsteen zet en koud water inschakelt, gebeurt er niets met het metaal. Staal, ondanks zijn hoge sterkte, is elastisch, waardoor de platen die in de gootsteen vallen niet breken. Er is geen poriën op het oppervlak van een dergelijke gootsteen, dus het is gemakkelijk schoon te maken, er hopen zich geen bacteriën op op.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-8


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-9


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-10

Stenen putten hebben een hogere prijs omdat de steen duurder is en er beter uitziet. Spoelbakken van een steen zijn erg handig in gebruik. Dit materiaal, zoals roestvrij staal, is niet bang voor plotselinge temperatuurveranderingen en verslechtert niet bij langdurige blootstelling aan vocht. Dergelijke schelpen zijn niet bang voor enige mechanische impact, met uitzondering van glanzende oppervlakken die bang zijn voor scherpe voorwerpen. Ook zijn ze niet bang voor agressieve reinigingsmiddelen, die alkali of zuur bevatten. Als er kleine krassen verschijnen op ronde stenen sluitringen, kunnen deze eenvoudig worden verwijderd met fijn schuurpapier. Bovendien verzamelen de stenen putten geen bacteriën, dus zijn ze ideaal voor installatie in de keuken en in de badkamer. Stelt u zich eens voor hoe stijlvol de zwarte ronde gootsteen tegen een witte of gouden tegel zal kijken.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-11


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-12


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-13

Keramiek is een minder duurzaam materiaal, dus de installatie van witte keramische putten is uitgesloten. Zelfs vanaf een kleine impact op een keramisch object kunnen scheuren ontstaan, maar tegelijkertijd zijn keramiek niet bang voor temperatuurveranderingen en ziet het er prachtig uit, dus putten gemaakt van dit materiaal zijn al vele jaren in trek.

Relatief onlangs verschenen ronde glazen spoelbakken op de markt. Ze zijn gemaakt van gehard glas, dus deze schalen zijn bestand tegen hitte en een klein mechanisch effect. Glasschillen zijn ook niet bang voor reiniging met verschillende poeders en gels, en er zijn geen schadelijke bacteriën op hun oppervlak.

Deze producten hebben echter nadelen. Zelfs kleine druppels water zijn te zien op het oppervlak van de glazen gootsteen, dus het oppervlak moet goed worden schoongeveegd. Alle communicatie kan door het glazen oppervlak worden gezien, dus de leidingen moeten zo mooi en nieuw zijn als de spoelbak zelf. Bovendien is de glazen gootsteen meerdere keren duurder dan het keramiek. En als er geen mogelijkheid is, is het beter om een ​​goedkoper model aan te schaffen. Niet vaak, maar er zijn nog steeds schelpen van hout. Ze worden meestal op bestelling gemaakt en geïnstalleerd in badkamers, gemaakt in ecostyle.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-14


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-15

Ronde schelpen zijn er in allerlei soorten. Voor kleine badkamers is een ronde wastafel met een nachtkastje geschikt. Door een dergelijk nachtkastje te installeren, kunt u ruimte besparen: u kunt daarin niet alleen afvoerpijpen verbergen, maar ook reinigingsproducten, shampoos, douchegels, zeep en andere kleinigheden verbergen die altijd ruimte missen.

Ronde wastafel geschikt voor een ruime badkamer. Het is een keramische cilinder met een hoog vaste-stofgehalte, in het bovenste deel is er een kom en een kraan. Deze gootsteen vereist geen speciale installatie, maar neemt veel ruimte in beslag en is duur. Ook in de ruime badkamer kunt u de gootsteenfactuur op het aanrecht installeren. Het stenen blad wordt aan de muur geschroefd en er wordt een gootsteen op geplaatst. Als het tafelblad groot is, kunt u twee spoelbakken plaatsen - het is handig en stijlvol. De installatie ervan is eenvoudiger dan de insteeksversie.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-17


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-18


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-19

Voor de badkamer past ook ronde spoelbak met een voetstuk. Zet in dat geval de keramische kom op de kast, waarachter de afvoerleiding verborgen is. Dit is een goedkope maar functionele versie van wastafels. Ze zien er representatief uit, zijn goedkoop en nemen een minimum aan ruimte in beslag. Voor een heel klein bad is een hoekgoot geschikt, de lengte van elke kant kan ongeveer 30 cm zijn.

In moderne keukens is tegenwoordig vaak de installatie van insteeksinks. Veel mensen denken dat ze een insteeksleuf weten te installeren, maar in feite falen ze. Het feit is dat het gat onder de insteeksleuf moet worden gemaakt tot op de dichtstbijzijnde millimeter. Als je een foutje maakt, wordt het dure tafelblad geruïneerd en moet je een nieuw tafelblad bestellen. De installatie van de insteeksleuf biedt u de mogelijkheid om ruimte te besparen: onder het tafelblad wordt een kast geïnstalleerd die in de toekomst actief wordt gebruikt.

In moderne winkels vindt u niet alleen klassieke roestvrijstalen en witte keramische spoelbakken, maar ook matglas, hout, zwart, rood en blauw. Vanwege deze verscheidenheid aan materialen en kleuren zijn ronde spoelbakken geschikt voor alle interieurstijlen, van klassiek en minimalistisch tot Provence en Art Deco. Het belangrijkste is dat de installatie van een dergelijke gootsteen ruimte bespaart en het interieur nog comfortabeler en doordachter maakt.


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-20


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-21


kruglie-rakovini-udobno-funkcionalno-i-ergonomichno-22-foto-22

Pin
Send
Share
Send
Send