Thuis en stijl

Orchideeën in het interieur (21 foto's): een prachtig bloemstuk en het gebruik van behang met hem

Pin
Send
Share
Send
Send


Mooie en delicate orchideeën kunnen dienen als een prachtige woningdecoratie. Deze exotische bloem, als geen ander, benadrukt een verfijnde omgeving, geeft een gevoel van tederheid en vrede. Bovendien past het ontwerp met orchideeën perfect in bijna elk interieur, behalve opzettelijk grof, zoals rustiek.

In welk interieur deze bloemen er zo harmonieus mogelijk uitzien, overweeg:

 • Als het interieur elementen van oosterse stijl bevat, dan kunnen orchideeën gewoonweg niet ontbreken. In de rijke en oosterse setting van de slaapkamer of woonkamer, zien orchideeën er "op hun plaats" uit, waardoor het overdreven zware en pompeuze ontwerp wordt verdund, waardoor het een lichtheid en gratie krijgt. Voor de Oosterling zijn zowel Chinese stijl als Aziatisch. In het Japanse interieur is orchidee een zeer populair thema van decor - schilderijen met orchideeën, decoratieve tegels, wallpapers worden in dit land heel vaak gevonden. Natuurlijk kun je het niet zwaar, eerder, minimalistisch en beknopt noemen. Maar in dit geval brengt de orchidee levendigheid en frisheid aan het interieur, laat de situatie niet "bevriezen".
 • In het geval van minimalisme vervullen orchideeën in het interieur dezelfde functies als in het Japans: ze geven de ruimte een dynamiek, brengen een frisse stroom binnen. Bovendien, in tegenstelling tot het laconieke en strikte minimalisme, oogt de delicate orchideebloem bijzonder elegant. Een beetje onverwacht, gewaagd, maar dit is waar een moderne benadering van interieurontwerp uit bestaat.
 • Een hightech kamer met orchidee maakt het comfortabeler en huiselijker. En de keuken, waarop een fotobehang met deze bloem is aangebracht, ziet er stijlvol en modern uit.
 • De klassieke stijl, erg populair in alle landen, is ook geweldig voor het ontwerpen met orchideeën. Hoewel je deze bloemklassieker en wijdverbreid niet kunt noemen, past het toch goed bij de traditionele setting, waardoor het een beetje moderne dynamiek krijgt. In het traditionele interieur is het beter om behang met klassieke kleurencombinaties te gebruiken of om potten met levende orchideeën te plaatsen.
 • In de ultramoderne stijlen kunnen loft- en industriële orchideeën er heel interessant uitzien, waardoor de kamer levendiger en warmer wordt. Om een ​​slaapkamer of woonkamer te versieren, kunt u zelfs avantgarde schilderijen met heldere orchideeën gebruiken of echte beknopte vazen ​​met kunstmatige of verse bloemen ophangen.
 • Waar het niet wenselijk is om orchideeën te gebruiken, zo is het ook in het ontwerp van de kamer in de landelijke stijl, rustiek of rustiek. Een ruw ontwerp wordt niet gecombineerd met een delicate en prachtige bloem.


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-4


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-5

Kunstmatig of levend

Natuurlijk is niets beter dan levende planten. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om echte orchideeën thuis te houden, aangezien dit vrij delicate tropische bloemen zijn en speciale omstandigheden nodig zijn voor hun cultivatie.

Overweeg precies hoe u deze bloemen in het appartement kunt gebruiken:

 • Voor de slaapkamer zijn orchideeën nuttig omdat ze een romantische toets en zachtheid aan het interieur geven. Maar er is zo'n theorie dat levende orchideeën 's nachts energie uit de omringende ruimte kunnen halen. Daarom wordt het niet aanbevolen om echte bloemen in de slaapkamer te houden. Maar kunstmatige analogen - wat je nodig hebt. Voor een slaapkamer, geschikt voor behang of schilderijen met roze of witte planten. Deze techniek decoreert het interieur perfect, geef het genegenheid.
 • De keuken, waar toegepast ontwerp met orchideeën, ziet er altijd luxueus en trendy uit. Deze keuken wordt 's ochtends en' s avonds een favoriete verzamelplaats voor het hele gezin.
 • Waar, als niet in de woonkamer levende exemplaren in elegante potten kunnen worden geplaatst? Als je zo'n compositie of een enkele bloem gebruikt, zal deze het interieur versieren, een feestelijke toets geven. Ook passend en elegant behang met deze kleuren.
 • Exotische bloemen passen goed, zelfs in het interieur van de badkamer. Ze kunnen deze enigszins koude kamer een sfeer van comfort en warmte geven. Bovendien ziet de combinatie van glanzende koude tegels en een levendige warme bloem er heel ongewoon en interessant uit. Het is beter om de orchidee op een opvallende plaats te zetten, zodat deze meteen zichtbaar is bij het betreden van de kamer - zodat de badkamer een stijlvolle en elegante uitstraling krijgt. Ook geschikt voor de badkamertegel of wasbaar behang met een afbeelding van een bloem.


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-9


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-10


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-11

Voordelen en functies

Overweeg wat de voors en specifieke nuances zijn bij gebruik in de binnenhuis orchideeën:

 • Een bloem oppakken die geschikt is in kleur en grootte of afbeelding, je kunt het interieur decoreren, het een moderne, stijlvolle toets geven en tegelijkertijd het kamerontwerp comfortabeler en eleganter maken.
 • Orchidee kan perfect contrasteren met opzettelijk grove oppervlakken, die vaak worden gebruikt in industriële en loftstijlen. Een delicate bloem zal bijvoorbeeld bijzonder zacht zijn tegen de achtergrond van een onbewerkte bakstenen muur. Dit ontwerp is geschikt voor het verfraaien van een slaapkamer of woonkamer, zelfs de keuken zal er moderner en modieuzer uitzien.
 • Vooral geschikt voor witte bloemen in het interieur. Deze kopie past perfect in elk interieur. Gebruik de contrasttechniek, plaats witte bloemen op een achtergrond van donkere oppervlakken en omgekeerd. Deze interessante techniek maakt het interieur levendig en dynamisch. Te koop zijn er schilderijen en tegels met dit ontwerp, let op hen.
 • Met gebruik van orchideeën in het ontwerp van de kamer, moet worden begrepen dat de bloem de belangrijkste "actor" van de compositie, het semantische centrum van het interieur van de slaapkamer of woonkamer zal zijn. Daarom moet de hele omgeving worden teruggebracht tot schaduw van de schoonheid van deze bloem.
 • Orchidee mag niet naast chique, pompeuze interieurdetails worden geplaatst: schilderijen, grote vergulde vazen, enz. De aanwezigheid van zulke elegante en te decoratieve objecten in de buurt, staat je niet toe te genieten van de verfijnde en stijlvolle eenvoud van een bloem. Om de orchidee er zo harmonieus mogelijk uit te laten zien, is het beter om hem naast eenvoudige lijnen en vormen, onopvallende bloemen te plaatsen. Laconische schilderijen, eenvoudige tegels en behang zullen van pas komen.
 • Ziet er geweldig uit orchideeën, in grote vloervazen. Tegelijkertijd mogen de vazen ​​geen overmatig decoratief ontwerp hebben om de aandacht niet van de bloem af te leiden.


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-12


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-13


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-14

Muurschildering

Als het niet mogelijk is om een ​​levende plant in een huis te houden, is dit geen reden om een ​​bloem te weigeren. Er zijn veel andere toepassingen voor orchideeën in het binnenland. Een daarvan is om behang te kopen met een foto van een plant. Kenmerken van het gebruik van fotobehang:

 • Behang met een fotorealistisch beeld past perfect in het interieur, stijlvol aan de muur, verfijning.
 • Kan worden gebruikt als een semantisch centrum van het interieur van het appartement of om andere decor items of meubels schaduw.
 • Het is beter om het behang van voldoende grote afmetingen aan te brengen, waarop onvrijwillig de aandacht wordt gevestigd wanneer u de kamer binnengaat. Een dergelijke pakkende slag kan dienen als een interieurdecoratie, maar ook als een afleiding wanneer het nodig is om de aandacht af te leiden van andere tekortkomingen in het interieur.


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-16


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim.jpeg">

Andere toepassingen

 • Traditioneel papier en vinylbehang zijn een goede keuze voor diegenen die de voorkeur geven aan klassieke oplossingen. Ze passen harmonieus in het interieur en passen in vele stijlen. Dezelfde kwaliteiten zijn schilderijen en tegels met florale ornamenten.
 • Vinylstickers met de afbeelding van een bloem is een geweldige oplossing voor diegenen die nog niet klaar zijn om levende exemplaren te fokken. Stickers kunnen op elk glad oppervlak worden aangebracht, het kan een gestileerde tekening zijn of een fotorealistisch beeld. Geweldig voor slaapkamers, waar ze vaak op het spiegeloppervlak van de kast worden gezet.
 • Een wandpaneel met een afbeelding van een prachtige bloem siert het interieur van een woonkamer of slaapkamer perfect, geeft het rust en een romantisch tintje. Het paneel kan van verschillende materialen zijn: stoffen, glas, mozaïeken, enz. Het ontwerp hangt alleen af ​​van de algemene stijl van de kamer.


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-17


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-18


orhidei-v-interere-21-foto-krasivoe-raspolozhenie-cvetka-i-ispolzovanie-oboev-s-nim-19

Pin
Send
Share
Send
Send