Thuis en stijl

Barok in het interieur (19 foto's): decoratie en mooi ontwerp van kamers

Pin
Send
Share
Send
Send


Barokke stijl in het interieur is een vrij oude trend, maar in de moderne samenleving zijn er nogal wat aanhangers van dit luxe ontwerp dat echt koninklijke appartementen kan maken vanuit elk appartement. Stijl gecombineerd pompeuze Empire en Rococo, maar het heeft zijn eigen, speciale functies. Beschouw in het artikel een barok interieurontwerp.

De barokstijl neemt ons mee naar die verre tijden waarin mooie dames en even mooie heren woonden. In het luxe barokke interieur wil je genieten van romantische dromen, prachtige schilderijen schilderen, iets moois doen. Barokke stijl in het interieur - voor mensen die zich als echte aristocraten willen voelen, omring ze zich thuis met prachtige dingen.


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-4


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-5


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-6

kenmerken

Welke stilistische kenmerken heeft dit interieurontwerp?

 • De barokke stijl in het interieur maakt gebruik van een receptie van contrasterende kleurencombinaties, die luxe kenmerken toevoegt aan het interieur van het huis, waardoor het levend wordt. Voor ontvangstruimten en slaapkamers is dit ontwerp met name geschikt voor ontwerp.
 • Ondanks zijn pracht, barok - een dynamisch interieur. De overvloed aan decor, decoratie, verschillende kleine elementen, harmonisch en smaakvol geselecteerd, geeft het interieur van de woonkamer of slaapkamer in barokstijl een onbeschrijfelijke elegante uitstraling.
 • Prachtige decoratie is het belangrijkste kenmerk van barokstijl. En meubels, gordijnen en behang - alles zou over rijkdom moeten praten.
 • Mooie meubels en interieurartikelen hebben gebogen contouren, elegante poten en ruggen. Het meubilair is beschilderd met schilderijen, de deuren zijn versierd met goud en houtsnijwerk. Alle elementen van het appartement dragen de stempel van luxe en opzettelijke museumdecoratie.
 • Deze stijl wordt gekenmerkt door afronding, zowel voor Empire- als Rococo-stijlen. Daarom is het meubilair zo gerangschikt dat het vanuit elke kamer iets rond en elegant maakt, met een centrale compositie in het midden van de kamer. Dit centrum kan een enorme gebeeldhouwde tafel met stoelen in de woonkamer of een bed in de slaapkamer zijn.
 • In de moderne versie van de barok in het interieur worden elegante bogen vaak als deuropeningen gebruikt.
 • Gedraaide trappen met elegant smeden - een receptie voor het interieur in de barokstijl, afkomstig van de stijlen Rococo en Empire. Natuurlijk is zo'n idee onmogelijk voor een appartement met een standaard lay-out.
 • Er is altijd veel licht in de barokke stijlkamer. Daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor voldoende aanvoer met behulp van ramen, een centrale massieve kroonluchter en talloze lampen. Gebruik ook voor de slaapkamer en woonkamer licht behang, gordijnen en meubels.
 • Sierontwerp van meubels, muren, deuren en decorartikelen. Ornamenten terwijl het de voorkeur verdient om traditionele planten of bloemen te gebruiken. Strikte geometrie werkt in dit geval niet.


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-8


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-9


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-10

Barok meubilair

Overweeg welke functies inherent zijn aan het inrichten van een huis in deze stijl:

 • Meubilair wordt gebruikt in complexe vormen en vormen. Er kan hier geen beknoptheid en minimalisme zijn. Pretentie, pracht, opzettelijke decorativiteit - dit zijn de details die het interieur kenmerken in barokstijl. Meubilair is vergelijkbaar met dat van de Empire- en Rococo-stijlen.
 • De meeste houten meubels hebben een gelakt ontwerp.
 • Voor stoffering en textielontwerp werden dure stoffen met een luxueuze textuur gebruikt: tapijt, velours, natuurlijke zijde. En de gordijnen en behang kunnen van deze stof worden gemaakt.
 • Carving, prachtige houten mozaïek, allerlei soorten bronzen en koperen gesmede voering - die details die inherent zijn aan barok meubilair. Vooral chic dergelijk meubilair ziet er uit als je een pompeuze zaal of woonkamer ontwerpt. Deze zelfde technieken zijn inherent aan het ontwerp van deuren en ramen.
 • Vaak gebruikte headsets - meubelsets, gemaakt in dezelfde stijl. Deze techniek maakt de ruimte een enkele ruimte. En de geselecteerde kleurenbehang, gordijnen en andere meubels ondersteunen harmonie.
 • Als een stand voor snuisterijen en om het interieur van het appartement te versieren wordt vaak gebruikt console tafel, geërfd van de Rococo en Empire-stijlen. Natuurlijk is dit in wezen een nutteloos meubelstuk dat geen speciale functionele belasting draagt. Daarom is het in barokstijl beter om huizen met een groot oppervlak te versieren, waar deze kleine functionele luxe zonder speciale problemen kan passen.
 • Het bed voor de slaapkamer heeft een groot formaat nodig. Het is versierd met gordijnen, zware gordijnen, luifels. Geschikte achtergronden en zware gordijnen maken het pompeuze en luxueuze interieur compleet.
 • Wat kleuren betreft, is de barok inherent aan de combinatie van wit met verschillende pure kleuren: blauw, turkoois, goud, chocolade, enz. Vaak wordt ook een prachtige bordeauxrode en charmante blauwe kleur gebruikt. Deuren en ramen moeten ook in dezelfde kleur worden geverfd.
 • Het gebeeldhouwde meubilair van een slaapkamer en een salon is versierd met verguldsel.
 • Beroemde gestreepte banken met vrij stevige stoelen zijn een onmisbaar attribuut van barokkamerontwerp dat wordt geërfd van imperium- en rococo-stijlen. Zulke banken bleken niet erg comfortabel om te zitten, maar ze maken een onuitwisbare indruk bij iedereen die in werkelijkheid het echte interieur van het huis in barokstijl zag.
 • Slaapkamer meubilair moet worden gemaakt van hout, en uit de reeks en duur ras. Carving wordt gebruikt aan het hoofd en benen, in het ontwerp van de deur, dient als een onderscheidend kenmerk van de barokke stijl.


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-11


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-12


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-13

Welke kenmerken van decoratief ontwerp zijn inherent aan een kamer in barokstijl:

 • De wens om stuk interieur items te gebruiken: een open haard, elegante beeldjes, porseleinen snuisterijen - alles moet een kunstobject zijn en antiek zijn. Behang, gordijnen en zelfs het ontwerp van de deur moeten ook compleet zijn en enige waarde vertegenwoordigen.
 • Wandtapijten worden veel gebruikt als decoratie van muren en meubels. Tekeningen op traditionele wandtapijten: bloemmotieven, jacht, landschappen, naaien met gouddraad. Er kunnen behangtegels, gordijnen en zelfs gordijnen op de deur hangen.
 • Barok is ondenkbaar zonder het actieve gebruik van textiel. Lederen banken in de woonkamer en lederen voetenbankjes voor de slaapkamer worden in dit geval niet gebruikt. Alleen stoffen bekleding gemaakt van hoogwaardige en dure materialen. Atlas, fluweel, tapisserie, brokaat worden aanbevolen - gordijnen, behang en deurgordijnen zijn gemaakt van deze stoffen.
 • Textielontwerp moet overlappen. En als u de gordijnen van de slaapkamer of woonkamer met één doek versiert, moet hetzelfde materiaal of iets dergelijks worden gebruikt voor het bekleden van de banken en de muur die de kamer bedekken.
 • Gordijnen in de woonkamer, is het wenselijk om extra te versieren met dekens, elegante gordijnen - geen medelijden met de stof - in dit geval is het teveel alleen goed. Dezelfde techniek is inherent aan de stijlen van imperium en rococo.
 • De deur- en raamopeningen van de kamer zijn versierd met geschikt textiel in kleur en patroon. U kunt vaak zien hoe de kozijnen en deuren van het huis zijn gedecoreerd met schildpad inlay, halfedelstenen: onyx, marmer, malachiet.
 • Voor de muren van het appartement zijn perfecte zogenaamde wandtapijten uit tekeningen - speciale pluisvrije tapijten. Ze kunnen in een moderne stijl zijn.
 • Adequate verlichting van alle kamers: een slaapkamer, een woonkamer en een eetkamer is een onmisbare voorwaarde. Het moet overvloedig zijn, helder en erg opzichtig. Om de grandeur van de omgeving te benadrukken, worden talloze lampen gebruikt: plafond, vloerwand. Ook worden soms lampen in het meubilair ingebouwd.


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-16


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-17


barokko-v-interere-19-foto-oformlenie-i-krasivij-dizajn-komnat-18

Pin
Send
Share
Send
Send