Thuis en stijl

Slaapkamerontwerp in klassieke stijl (18 foto's): luxueus comfort in een modern appartement

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u zich houdt aan traditionele familiewaarden, zoals prachtige interieurs en prachtige dingen, is het belangrijk voor u dat alle omliggende meubels, textiel en inrichting stevig en toch elegant zijn, dan is de juiste beslissing om het interieur in een klassieke stijl te ontwerpen. Deze ontwerprichting is met name geschikt voor degenen die hun huis grondig willen inrichten, zodat zelfs kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van de uitstekende smaak van de voorouder. In de klassieke stijl, kan het hele appartement worden ingericht, inclusief, natuurlijk, de slaapkamer. Overweeg in het artikel - hoe het ontwerp van de slaapkamer in een klassieke stijl moet worden geregeld, ontdek hoe u meubels, decor en meubilair kunt kiezen voor deze belangrijke kamer.

De klassieke stijl combineert verschillende richtingen tegelijk: hier zijn er zowel oude luxe rijk en barok, en meer modern classicisme met zijn eenvoudige lijnen en pompeuze rococo. Dit soort legering combineert een klassieke stijl, een zeer mooie en handige richting voor het interieurontwerp dankzij een rijke pedigree.


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-4


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-5

meubilair

Overweeg welke functies inherent zijn aan slaapkamermeubelen in een klassieke stijl:

 • De slaapkamer moet worden voorzien van een complete set meubels: een bed en nachtkastjes en een kaptafel. Een kledingkast in een grote kamer, een elegante ladekast. De wanden en plafonds moeten in kleur worden gecombineerd met het geselecteerde meubilair. Wallpapers op de muren en kroonluchters moeten ook idealiter harmonieus bij elkaar passen.
 • Zonder enige twijfel, de belangrijkste betekenis van de slaapkamer in een klassieke stijl en het compositorisch centrum is een groot comfortabel bed van indrukwekkende grootte. Zelfs als de slaapkamer is ontworpen voor één persoon, moet het bed in een dergelijk interieur nog steeds groot zijn en aan beide zijden zijn voorzien van twee symmetrische identieke ladeblokken. Geen banken en banken passen als een bed. Daarom is het de moeite waard om redelijkerwijs uw mogelijkheid te benaderen om een ​​klassieke slaapkamer in uw appartement te organiseren: vaak kunnen onze standaardwoningen niet bogen op dergelijke afmetingen dat ze passen in dergelijke omvangrijke meubels.
 • Het kenmerk van het bed in een klassieke stijl is een enorm hoog hoofdeinde, vaker - houten. Het is beter als de gordijnen, kroonluchters en wallpapers het ontwerp ondersteunen en ook in een monumentale, grondige vorm worden uitgevoerd.
 • Vaker is de slaapkamer in klassieke stijl uitgerust met een traditionele kledingkast in lichte kleuren met gebruikelijke scharnierende deuren, en niet een compartiment. Zo'n kast moet van hout zijn en groot genoeg.
 • Het dressoir is altijd aanwezig in het interieur. Het dient als een functionele plek voor het opbergen van kleding en een handige standaard voor decor: voor vazen, foto's, kaarsen. De locatie is in de buurt van de verre muur, de decoratie is klassiek.
 • Je zou een slaapkamer en een kantoor niet moeten combineren, een bureau moeten plaatsen, zelfs als het geschikt is voor de stijl. Een slaapkamer in een klassieke stijl is slechts een slaapkamer, een plek om te rusten. Alles: plafonds, gordijnen, schilderijen, bed, behang, enz. - zouden gedachten aan ontspanning moeten oproepen.
 • Vaak gebruikte witte meubels met een elegante inrichting - stucwerk, snijwerk, verguldsel. Het is dit decor dat laconieke klassieken luxe tekens van barokke en empirestijl geeft.
 • De kamer moet in dezelfde stijl worden ingericht. Daarom is het beter om meteen een koptelefoon in de slaapkamer te kopen in plaats van verspreide interieurartikelen op te halen. Je moet ook het juiste behang lijmen, de juiste gordijnen vinden, mooie kroonluchters hangen.


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-6


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-7


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-8


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-9

Kleuren, decor en texturen

 • Populair zijn dergelijke tinten: chocolade, zand, olijf, warme bordeaux. Gordijnen en meubels in deze kleuren zien er bijzonder elegant uit.
 • Geen contrasten worden gebruikt. Alle kleuren moeten harmonieus met elkaar worden gecombineerd, alsof ze van de een naar de ander vloeien. Deze techniek creëert een zachte ruimte voor rust en ontspanning. Bijvoorbeeld, behang moet in het ontwerp van de kroonluchter passen.
 • Er worden geen kunstmatige materialen gebruikt, alles is natuurlijk, zo dicht mogelijk bij de natuur en natuurlijkheid.
 • De slaapkamer in klassieke stijl is het beste te plaatsen met traditioneel papierbehang en niet bedekt met verf of gips. Vooral geschikt mooi stoffenbehang.
 • Op het plafond in het appartement kan stucwerk met bladgoud, stopcontacten en andere decoratieve technieken worden gebruikt.
 • Het interieur van de slaapkamer in een klassieke stijl omvat het gebruik van natuurlijke houten parket.
 • Verlichting moet zacht, verspreid, gedempt zijn. Gebruik voor deze verschillende lichtbronnen. Een schans, lampen op de tafels met stoffen lampenkappen en kroonluchters met veel individuele armaturen zullen goed werken. Licht heeft een warme schaduw nodig. Modern koel, blauwachtig licht zal niet harmonieus in een klassiek interieur kijken. Welnu, als de lampen worden uitgerust met de mogelijkheid om de kracht van verlichting te regelen. Het is dus erg handig om de meest comfortabele verlichting individueel aan te passen.


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-11


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-12


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-13

recepties

Overweeg enkele nuttige technieken die zullen helpen om een ​​slaapkamer in een klassieke stijl goed in te richten:

 • Gebruik niet veel kleuren. Combinaties van twee of drie natuurlijke tinten zijn voldoende. Deze techniek creëert een enkele harmonieuze ruimte en vergemakkelijkt de keuze van de inrichting. Bovendien ziet een monochroom witte of beige slaapkamer er erg nobel en elegant uit.
 • Kies meubels met karakteristieke gebogen poten, die het interieur een oude charme geven.
 • Bij het ontwerp van het bed is het goed om een ​​luifel of lichte gordijnen van chiffon of organza te gebruiken, waardoor het bed een gezellige aparte ruimte wordt.
 • Kroonluchters hebben een grote, multi-tiered, met veel kristallen hangers nodig. De hangers, weerspiegeld in het kristal, worden verspreid door de kamer, gelijkmatig verlicht de slaapkamer met een zacht licht.


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-14


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-15


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-16


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-17


dizajn-spalni-v-klassicheskom-stile-18-foto-roskoshnij-uyut-v-sovremennoj-kvartire-18

Pin
Send
Share
Send
Send