Thuis en stijl

Wastafelmengkraan: klassieke en ultramoderne opties (28 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


U kunt water in de keuken of badkamer eenvoudig gebruiken als u de juiste wastafelkraan kiest, die elke vorm of hoogte kan hebben. Toonaangevende fabrikanten bieden innovatieve sanitaire voorzieningen met originele technische apparatuur. Ze maken kranen voor de gootsteen in de badkamer en de keuken van verschillende materialen, behalve voor nikkel of chroomstaal, het kan brons, messing of keramiek zijn. Producten worden aangeboden in verschillende stilistische ontwerpen, in alle prijssegmenten. Het is niet verwonderlijk dat potentiële kopers worden geconfronteerd met een moeilijke vraag - hoe een wastafelmengkraan te kiezen in een stadsappartement of een landhuis. Er moet rekening worden gehouden met een groot aantal criteria en parameters, zodat de sanitaire voorzieningen zo efficiënt mogelijk werken, waardoor gebruikers plezier hebben.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-2

Typen controlemixers

De keuze van de sanitaire uitrusting hangt grotendeels af van het gemak van het beheer, tegenwoordig zijn er de volgende soorten mengers:

  • eenhendel;
  • dvuhventilnye;
  • a la carte;
  • aanraken;
  • Thermostatische.

De eenhendelmenger geschikt voor gebruik werd 10-15 jaar geleden populair, maar het werkingsprincipe werd ontwikkeld in het oude Griekenland. Dit is een praktische gootsteenmenger die eenvoudig met één hand van een koude naar een warme stand kan worden overgebracht. Vandaag produceerde het schijf-, patroon- en kogelmodellen, zowel in de klassieke versie als onder de steen. Het assortiment kranen voor de spoelbak met beluchters, waterbesparing en zonder deze apparaten.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-5


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-6


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-7

Een ander modern type kraan is thermostatische apparatuur, die ook verkrijgbaar is met en zonder beluchters. Ze zijn uitgerust met een thermostaat waarmee u de temperatuur van het water nauwkeurig kunt instellen. Dit beschermt tegen brandwonden, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kleine kinderen of mensen met een handicap. Je kunt dergelijke mixers gebruiken voor een kleine gootsteen of ze installeren in grote wastafels in de badkamer.

Batch-mixers met geïntegreerde automatisering zijn ook een innovatieve ontwikkeling. Water begint te stromen als de knop wordt ingedrukt, het volume wordt gedoseerd, waardoor de mixer met drukgaten de beste optie is voor economische en vergeetachtige mensen.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-8


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-9


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-10

Technische kenmerken van mixers

Fabrikanten van sanitaire apparatuur produceren een breed scala aan producten met originele technische kenmerken. Onder hen zijn dergelijke eenvoudige, maar belangrijke, als roterende beluchters of intrekbare slangen. Modellen met beluchters die kunnen worden gedraaid om de hoek van de waterval te veranderen, maken het gemakkelijk om aan te passen aan de vorm van de gootsteen. Dientengevolge, wordt het water minder bespoten, wat voordelig in de aanwezigheid van een aantal huishoudapparaten of houten producten is.

Hoge modellen met intrekbare slangen - ideaal voor aanrecht. Ze moeten worden gekozen als u vaak grote potten moet wassen. Liever je haar wassen in de wastafel in de badkamer? Dan biedt deze optie u de meest comfortabele omstandigheden.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-11


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-12


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-13

Progress-fans kunnen een elektronische spoelmixer aanschaffen die niet alleen de temperatuur perfect instelt, maar deze ook tijdens het wasproces handhaaft. Dergelijke modellen hebben een bedieningspaneel met druktoetsen, informatieve schermen, die de temperatuur controleren die wordt geleverd door de koud- en warmwatervoorziening. De druk van het water dat de mixer kan onthouden, wordt ook geregeld.

De originele oplossing is een cascade-kraan voor de wastafel in de badkamer. Het kan op de gootsteen of aan de zijkant van de badkamer worden geïnstalleerd. Een opvallend kenmerk is de vorm van de tuit - deze is rechthoekig en breed. Wanneer u de mixer met een cascade-uitloop inschakelt, begint de gebruikelijke stroom water op de stroom van een waterval te lijken. Dit is een originele stilistische oplossing voor high-tech baden.

Een andere originele technische oplossing is waterverlichting. Gebruik hiervoor LED's in verschillende kleuren, afhankelijk van de druk en watertemperatuur. Gebruikte wastafelkranen met verlichting in de badkamers in de moderne stijl en hightech.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-14


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-15

De klassieke optie is om de kraan op de gootsteen of gootsteen te installeren, maar ook desktopmodellen te produceren. Deze omvatten kranen met intrekbare slang, ze sparen ruimte boven de gootsteen. Deze modellen zijn veel hoger dan andere modellen, ze kunnen worden gebruikt met minidinks.

Een ingebouwde gootsteenmenger die het mogelijk maakt om alle hulpstukken achter de muur te verbergen, wordt steeds populairder. Het is erg handig voor degenen die waterdichte gipsplaat gebruiken voor het egaliseren van oppervlakken. Aan de buitenkant blijven alleen de uitloop en het regelsysteem over, die op elke geschikte plaats kunnen worden geïnstalleerd. Het is zeer aantrekkelijk voor een hygiënische douche. Structureel lijkt dit model op een aan de muur bevestigde mixer voor de gootsteen, maar het ziet er veel indrukwekkender uit.

Materialen en vormen van gootsteenmengers

Sinds de oudheid is koper het traditionele materiaal van mengers, tegenwoordig worden de legeringen ervan gebruikt. Tegelijkertijd, messing of brons chroom of gebruik vernikkelde coating, gekenmerkt door hoge sterkte. Indien gewenst kunt u een bronzen wastafelmengkraan kopen, gestileerd als antieke kranen die kenmerkend zijn voor de XVIII-XIX eeuw. In tegenstelling tot hun voorgangers zijn ze praktischer en functioneler, omdat er onder het zeldzaamheidontwerp een volledig moderne technologie is.

Veel fabrikanten maken tegenwoordig gebruik van geëmailleerde beschermende coatings. U kunt witte of stenen kranen kopen, waardoor de ontwerpmogelijkheden van deze apparatuur aanzienlijk worden uitgebreid. Als de bronzen wastafelmengkraan het uiterlijk niet verandert gedurende de gehele levenscyclus, kan het email bedekt raken met scheuren. Bovendien zijn steenmodellen gevoelig voor chippen en vereisen ze een voorzichtig gebruik.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-17


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-18


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-19

Hoe de juiste mixer te kiezen?

Liefhebbers van moderne technologie zullen de voorkeur geven aan een infrarood-mengmixer of een thermostaatmodel. Voordat u de definitieve keuze maakt, moet u echter rekening houden met het formaat van de gootsteen waarvoor de kraan is geselecteerd. De aandacht wordt gevestigd op de volgende parameters:

  • diepte - hoe groter het is, hoe hoger de mixer kan worden gebruikt;
  • breedte - hoe groter deze parameter, hoe langer de uitloop moet zijn;
  • vorm - modellen met een gestroomlijnde vorm zijn geschikt voor een ronde of ovale gootsteen; voor rechthoekige spoelbakken is een vierkante spoelbakmenger de beste keuze;
  • De rand moet een breedte hebben waardoor de tuit boven het midden van de gootsteen kan worden geplaatst.

Om water te besparen, wordt aanbevolen om modellen met beluchters en, indien beschikbaar, batchmengers te gebruiken.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-20


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-21


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-22

Basin kraan fabrikanten

Voor maximale levensduur kan comfort bij het gebruik van deze sanitaire uitrusting alleen worden meegeteld als het gaat om producten van gerenommeerde fabrikanten. De meest populaire en technisch geavanceerde mixers worden geproduceerd door Duitse bedrijven. De producten van Grohe, Hansgrohe en Nansa zijn wereldwijd bekend; mengers onder deze merken hebben een levensduur van ten minste 10 jaar. De producten van de Italiaanse bedrijven Visentin, Gessi, Newform zijn ook in trek. Op de markt zijn Franse, Spaanse, Finse en Deense merken met stijlvolle en hoogwaardige mixers. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van Russisch loodgieterswerk, de gemiddelde verkoopprijs van dit product is 2 keer lager dan dat van Europa.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-23


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-24


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-25

Bij het kiezen van een wastafelmengkraan of brons, verzonken of aan de muur gemonteerd, geeft u de voorkeur aan hoogwaardige producten. Met een beperkt budget is het beter om Russisch sanitair te kopen dat is aangepast aan onze water- en bedrijfsomstandigheden. In cottages, hotels en respectabele kantoren is het beter om de producten van toonaangevende Duitse, Italiaanse en Spaanse fabrikanten te installeren. In restaurants en cafés zijn kranen met infraroodsensoren gemonteerd en wordt de watertoevoer automatisch afgesloten. Met deze sanitaire uitrusting kunt u het waterverbruik onder controle houden en de meest comfortabele omstandigheden voor bezoekers creëren.


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-26


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-27


smesitel-dlya-rakovini-klassicheskie-i-ultrasovremennie-varianti-28-foto-28

Pin
Send
Share
Send
Send